Hort de l'Iradier
© Iván MorenoHort de l'Iradier
© Iván Moreno

12 restaurants de Barcelona per menjar 'healthy'

Una guia imprescindible d'onze restaurants de Barcelona que tenen un peu a la cuina i l'altre a l'hort. Salut a forquillades!

Publicitat

Us fa rabieta l’etiqueta cuina 'healthy'? Doncs heu de saber que sota aquest paraigua ha florit una escena de restaurants que han empès més enllà la categoria i la manera de fer del restaurant vegetarià. Llocs on sigueu omnívors, vegans o piscivegetarians menjareu bé, sa i saborós: respectant la vostra salut i satisfent el paladar!

Pren nota!

  • Vegetariana
  • Barcelona
  • preu 1 de 4
Market Cuina Fresca
Market Cuina Fresca

"Ser healthy és una conseqüència del que fem. Treballem el producte amb molt de respecte, fem servir tants aliments ecològics com podem, molts de cooperatives d’aquí, i fem un menú petit però fresc cada dia. Al congelador només tinc gel". Així es presenta en Tiago Rocha, xef i amo del Market. El menú el formen un 80% de verdures i un 20% de carn i peix. Una proposta honesta, sana i ben pensada: "No trobaràs menys de tres textures en un plat. És la manera de servir receptes divertides i que fan pujar un esglaó més a un menú senzill". El tracte amb el client és igual de saludable que la seva cuina.

  • Vegetariana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Tancat temporalment 

Xavier Pellicer Restaurant s’ha fet mereixedor del premi al Millor Restaurant de Verdures del Món. Porten un mes oberts, però la guia We’re Smart Green Guide ha tingut en compte la feina feta al Celerí, tancat l’estiu passat: com qui diu, el primer Michelin on manava la verdura. La nova adreça porta un pas més enllà la novedosa concepció de plats vegetals declinats amb proteïnes per a totes les dietes, i afegeix a l’equació d’alta cuina saludable la brasa de verdures, i en un futur proper un forn tandoori amb què el xef –amb estudis de nutrició ayruvédica– aprofundirà en la seva passió per la cuina índia.

Publicitat
  • Vegetariana
  • Eixample
  • preu 1 de 4

Tancat temporalment.

Un documental sobre els efectes nocius del sucre refinat a l’organisme i al medi ambient li va canviar la vida, a l’Ania Hödel. Va modificar els seus hàbits, hi va involucrar família i amics i ara també a nosaltres amb l’Idíl·lic. A Polònia, d’on és l’Ania, l’esmorzar és l’àpat més important del dia i trobava a faltar un lloc a Barcelona on el tractessin de forma saludable. Proposen esmorzars i brunch durant tot el dia –de 10 a 20 h– amb dolços i plats saborosos i casolans sense sucre, ni gluten, ni lactosa, i amb moltíssimes opcions per a vegans i vegetarians. Un exercici d’R+D constant per servir aliments benèfics i divertits.

  • vegana
  • Barcelona
  • preu 1 de 4

La seva manca de pretensions el fan entranyable (i rar en el seu fet popular al Poblenou): aquesta és una petita casa de menjars dedicada a treure-us la gana d’una manera equilibrada i cabal, d’ús quotidià i proletari. Cada dia s’empesquen un menú amb productes ecològics i de proximitat que en la seva brevetat –tres primers i tres segons– disposa sempre d’itinerari vegetarià, vegà i carnívor. Exemple: una amanida de fonoll i taronja, amb segons com el polpetó de vedella farcit de pebrots i mozzarella o la burger de blat sarraí amb maionesa de remolatxa.

Publicitat
  • Vegetariana
  • Barcelona
  • preu 3 de 4

Quan entres a The Green Spot t’envolta la sensació de ser en una cabana a la muntanya, amb llar de foc i silenci, tot i estar a tocar de la Barceloneta. Es presenten amb el maltractat lema Vegetarià per a no vegetarians, però aquí no és pura estratègia de màrqueting. Receptes internacionals –mexicanes, italianes, asiàtiques...– adaptades a l’univers vegetal i pizzes esbojarrades que costen de trobar a altres llocs –pizza negra i de cànem– faran que no hi trobeu a faltar ni una punteta de carn i peix. Imaginació i pedagogia es posen al servei de la cuina saludable. No tingueu por dels nous sabors.

  • vegana
  • Sagrada Família
  • preu 1 de 4

Això és un fast-food pur, amb les formes dels que acaben en -ing. Però tot el que s’hi menja és cent per cent vegà, i pel preu del menú (menys de 9 euros, burguer, beguda i ptates) no es pot demanar més. Les hamburgueses són saboroses i el local, sense finestres però amb una lluerna, és acollidor i té un no sé què de Berlín oriental que m’entendreix. A una escopinada de la zona zero guiri de la Sagrada Família, la clientela no és turística sinó jove i de coolectius joves sensibles al veganisme (metalheads, gòtics, rastes, hipsters).

Publicitat
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Va obrir l’any 2014 com a restaurant del gimnàs Metropolitan, però el talent de l’equip –al davant, la xef Laura Veraguas– i el pòsit filosòfic els han fet superar de llarg l’etiqueta 'healthy'. Disposen d’un hort propi de 2.000 m² que els permet incorporar el millor de cada estació. Hi trobareu, a banda d’una carta plena d’amor propi i aliè, vuit suggeriments on mana la temporalitat, matisada pels fruits florals i silvestres del seu hort. Són seguidors de Stefano Mancuso i el conreu lliure. Compreu o no el discurs, aquí hi ha talent i creativitat per a fer-hi arrels.

  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Tancat temporalment.

The GreenHouse segueix la filosofia 'healthy' de l’hotel Pulitzer –gestió sostenible, certificat de turisme responsable Biosphere...– i hi afegeix el producte de proximitat i de temporada. Als fogons, Olly Melhuis, que ha agafat recentment les regnes de la cuina d’aquest restaurant d’hotel obert al paladar barceloní. Disposen d’un menú de migdia que canvia cada setmana i en tres formats –complet, dos plats o exprés– amb quatre entrants frescos que es poden convertir en vegans i quatre principals amb carn i peix –costellam de porc o salmó, per exemple– i també opció vegetariana.

Publicitat
  • vegana
  • Barcelona
  • preu 1 de 4
Avocado
Avocado

El tram final del Paral·lel que va a parar al mar s’ha convertit en un xou de degradació gastro, en què els locals de fritanga zombi fa dècades que s’arrosseguen. L’obertura de l’Avocado és una escletxa d’esperança i menjar decent: el catalanoveneçolà Hazael Puentes explica que "el 80% dels plats porten alvocat, i tot el menjar, menys els gelats i la cervesa, els fem des de zero". Hi trobareu una potent tria d’amanides i street food hispanoamericana (arepes, tacos, cebiche, lomo saltado...) amb opció vegetariana i vegana 'tunejable' a carnívora. Bo i saciant: cada plat porta entre 500 i 700 grams de teca. Les arepes, tremendes!

GreenVita Diagonal Mar
GreenVita Diagonal Mar

Els amants de l'alimentació sana, equilibrada i natural us sentireu com a casa a qualsevol dels restaurants que la cadena GreenVita té arreu de Barcelona. Els plats que trobareu en els seus establiments estan elaborats amb productes frescos, ecològics i de temporada entre els quals destaquen amanides delicioses, verdures a la brasa, saltats ecològics d'arròs, quinoa o pasta, peixos frescos, pollastre a la brasa i hamburgueses de pollastre ecològic o vegetarianes. Un nou concepte que reforça la idea que el menjar ràpid no està renyit amb els productes sans, sostenibles i de proximitat.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat