Kokka
© Ivan Giménez
© Ivan Giménez

7 restaurants japonesos diferents de Barcelona

La gastronomia japonesa és molt més que gyoza, yakisoba i sushi. Els fogons d'aquests locals exploren especialitats de la cuina tradicional per mostrar tots els matisos de la cuina nipona

Publicitat

Gyoza, yaksioba i shushi. Gyoza, yakisoba i sushi. I així fins que el sol engoleixi el planeta. No esteu cansats d’anar sempre als mateixos japonesos i de demanar sempre el mateix als mateixos japonesos? Afortunadament, a Barcelona hi ha restaurants nipons comandats per xefs que busquen altres vies i esquiven tòpics mal assumits. Alguns ho fan amb les brases, n’hi ha que busquen la puresa, d’altres barregen influències, però tots són japonesos nous, bons i diferents. Els exploradors de la gastronomia japonesa estan d’enhorabona: sembla que a Barcelona per fi hi vida més enllà del 'greatest hits' gyoza-yakisoba- sushi.

  • Japonesa
Ubicat al soterrani del Palosanto, el Kokka sedueix amb una barreja colorista de cuina peruana i japonesa. El tiradito de pop i el cebiche són una delícia. El gua bao de cansalada desapareixerà de la cistella en menys de 10 segons. Fan uns nigiris de tonyina deliciosos, però el maki de carn acabarà guanyant la partida. I oblideu- vos del vi: només un psicòpata diria que no al pisco sour amb sake del Kokka.
  • Japonesa
Evitaré la broma de 'shoronponpero', perquè el que fan en aquest restaurant de la Vila de Gràcia és molt seriós. La mecànica no pot ser més senzilla: agafeu el shoronpo i suqueu-lo al vinagre. Poseu-lo en una cullera sopera. Foradeu-lo amb els bastons i xucleu el brou que hi ha dins. Mengeu- vos el shoronpo. A partir d’ara tindreu una nova addicció. Aquests farcellets nipons al vapor són celestials. El meu favorit és el de foie gras, una explosió de gust que us deixarà les papil·les com els arbres de Tunguska. Però no deixeu que us enlluernin les estrelles de la casa; la cansalada al vapor és una oda a la senzillesa i compte amb el que diré: aquí fan el millor ramen de tot Barcelona... Però, si us plau, no ho digueu a ningú!
Publicitat
  • Japonesa
Hisako
Hisako
Izakaya prèmium, factura plats d’inspiració japonesa que et deixen KO quan esquiven els tòpics. Aquí s’imposa l’elegància i la delicadesa. Atenció a l’ou escumat amb infusió de ventresca fumada. Alerta amb la ventresca de tonyina amb salsa d’eriçó. Molt de compte amb l'okonomiyaki: com ells diuen, el ‘trinxat’ japonès. I us aviso: si demaneu el nigiri de ventresca de salmó amb ikura, haureu de recollir el cervell amb una pala. Acaben d'obrir local a Castelldefels.
  • Izakaya
Kak Koy
Kak Koy
Una barra en forma de L. Graella a la vista. Un format agressiu per adaptar els misteris de la cuina 'robatayaki' al paladar mediterrani. La graella nipona és l’altar que dóna sentit a la carta del nou fill de Hideki Matsuhisha. Al Kak Koy cal esprémer el carbó: serà impossible que siguem amics si no demaneu les navalletes amb gust de brasa, l’ostra passada per la graella, la parpatana de tonyina, les broquetes de secret i qualsevol cosa que porti la paraula 'wagyu' escrita: no és carn, és mantega.
Publicitat
  • Sant Gervasi - Galvany
Wagokoro
Wagokoro
El Wagokoro és un tros del Japó a la frontera de Sant Gervasi- Gràcia. Del Japó que fuig de l’ull desentrenat del turista i es fica a la pell dels seus incondicionals. Aquest restaurant té una missió: donar a conèixer la cuina tradicional nipona –recordeu el terme 'kaiseki' i quedareu molt bé– amb un respecte màxim pel producte. Oblideu sushi i sashimi per un cop. Exploreu. La carta va mutant, però la sensació sempre és la mateixa: al Wagokoro, no només s’hi menja, també s’hi viatja.
  • Japonesa
  • preu 2 de 4
A prop del Wakasa –el millor japonès casolà de BCN– trobem l’Aiueno, germà del llegendari Can Kenji. A mig camí entre el restaurant i la izakaya, aporta una dimensió creativa d’aire mediterrani a la gastronomia japonesa i omple una carta que redimensiona la filosofia Can Kenji amb una relació qualitat-preu molt atractiva. Demanem un menú de degustació de 28 euros i aplaudim el lluç amb salsa tàrtara, la vichyssoise d’albergínia, les ostres i el deliciós yakiniku, o entrecot.
Publicitat
  • Japonesa
  • El Raval
  • preu 2 de 4
Després de passar pel Kotoro, he canviat el meu cognom: digueu-me Òscar Broqueta. Per què? Mai hauria dit que seria capaç de menjar llengua de bou, però una amiga em va recomanar aquesta nova izakaya i em vaig passar al costat fosc. Al Kotoro fan una broqueta de llengua colossal. Seria un error que no l’acompanyéssiu amb una broqueta d’ous de guatlla arrebossats i una broqueta de pell de pollastre (el cruixent és gairebé sexual). Més enllà de la brasa japonesa, al Kotoro també es fan coses importants. L’ou cuit a baixa temperatura amb foie gras és de pitet. Si treballeu a prop del Raval, no hi falteu a l’hora de dinar. Fan un menú de migdia rabiosament japonès que hauria de ser il·legal: la droga dura no es pot vendre a tan bon preu.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat