Independentment de si l'hotel Neri és obert o no, l'a Restaurant ja treballa. I la veritat és que, si ens oblidem una estoneta del drama que vivim, gaudir de la terrassa quasi privada de l'hotel (sense turistes, a Sant Felip Neri, un dels punts més bells de Barcelona) és una delícia. La cuina d'Alian Guiard –sucosa, creativa, trencadora però sense descol·locar el paladar– és a l'alçada del que requereix l'escenari, amb plats elèctrics i lleugers com un carpaccio de cigala amb llima, llimona i estragó, o mars i muntanya confortables i de luxe, com un arròs sec amb secret ibèric i navalles.
El gremi hoteler viu moments molt difícils: a causa de la crisi, només una quarta part dels hotels de Barcelona són oberts. Però això no vol dir que els seus restaurants siguin tancats; de fet, ara tenen més que mai l'oportunitat d'acostar-se a la ciutadania mitjançant l'excel·lència de la seva cuina. Passem revista a algunes de les millors taules d'hotel de la ciutat i a la seva oferta.
NO T'HO PERDIS: Els millors arrossos de Barcelona