Sintonia
Foto: MoneoMoneoSintonia
Foto: MoneoMoneo

Els millors restaurants d'hotel de Barcelona

Les ofertes dels millors restaurants d'hotel de Barcelona que han reobert (amb hotel o sense!)

Publicitat

El gremi hoteler viu moments molt difícils: a causa de la crisi, només una quarta part dels hotels de Barcelona són oberts. Però això no vol dir que els seus restaurants siguin tancats; de fet, ara tenen més que mai l'oportunitat d'acostar-se a la ciutadania mitjançant l'excel·lència de la seva cuina. Passem revista a algunes de les millors taules d'hotel de la ciutat i a la seva oferta.

NO T'HO PERDIS: Els millors arrossos de Barcelona 

  • Cuina creativa
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

Independentment de si l'hotel Neri és obert o no, l'a Restaurant ja treballa. I la veritat és que, si ens oblidem una estoneta del drama que vivim, gaudir de la terrassa quasi privada de l'hotel (sense turistes, a Sant Felip Neri, un dels punts més bells de Barcelona) és una delícia. La cuina d'Alian Guiard –sucosa, creativa, trencadora però sense descol·locar el paladar– és a l'alçada del que requereix l'escenari, amb plats elèctrics i lleugers com un carpaccio de cigala amb llima, llimona i estragó, o mars i muntanya confortables i de luxe, com un arròs sec amb secret ibèric i navalles. 

  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 4 de 4

Martín Berasategui pot presumir de posar el seu nom al primer restaurant de Barcelona que va ostentar les tres estrelles Michelin. Des de l’hotel Monument, el cuiner basc i Paolo Casagrande llueixen un menú degustació que respira producte. Tot plegat constitueix un treball d’excel·lència demostrada en cada plat de la seva carta. Us recomanem que us regaleu el gust de seure a la seva taula encara que sigui només un cop a la vida. I si no us podeu permetre menjar en un dels millors restaurants del món (que també pot ser), al terrat Verbena Rooftop, una oferta informal 'made in' Berasategui que pot fer feliç el gurmet més perepunyetes. Que bo el mollete d'anguila fumada i llagostí amb crema d'alvocat (10 €), quin deliri el tàrtar de bou amb torrades de pa de fogassa!  

Publicitat
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

El concepte de restaurant aquí (i a la Xina popular) va néixer a recer dels hotels. I sempre fa goig descobrir un restaurant d’hotel que, per entitat i personalitat, recordis sense el complement nominal. El Sintonia del Gallery Hotel costa d’oblidar: la cuina del xef Pablo Tomás (ex Drolma o elBulli), d'imaginació joganera i saborosa, segueix creixent, i aposta per la democratització de l'alta cuina. Al migdia, agafeu qualsevol plat de la carta, hi sumeu cinc euros i el tindreu amb un acompanyament (crema, amanida o llegums), una copa de vi i unes postres. Si hi aneu per primera vegada, jo optaria per l'icònic tàrtar de vaca servit en un cap de bou de bronze, que el xef us remata a taula. Recordeu que compta amb una terrassa envejable, un oasi al ben mig de l’Eixample amb llum natural i descontaminat de soroll, ple de flors i detalls, que connecta amb els jardins del Palau Robert. 

  • Hotels
  • Hotels boutique
  • Ciutat Vella

Atenció! Una oferta difícil de rebutjar: el Duquesa de Cardona (4 estrelles luxe superior davant el Moll de la Fusta, en un palau del segle XIX) us proposa una nit de divendres extraordinària: un sopar a la terrassa amb vistes panoràmiques del port (amb menjar a càrrec del xef  Ismael Alonso, que va formar part del triestrellat Aponiente d'Ángel León), un còctel fet per les mans de Marc Álvarez (qui va ser el cap de cocteleria dels restaurants d'Albert Adrià! Un mag dels combinats!). I diem màgia? Després toca una actuació del prestigiós Mag Hausson, Premi Nacional de Cutura 2018. Tot això embolcallat per una punxada pel DJ Alfredo de Jesús, històric dels plats i enciclopèdia selectora amb potes que ha punxat fins i tot a Bocaccio. I a dormir. L'endemà,  esmorzar bé, i si en teniu ganes, doncs banyet a la piscina. Preu final de carrusel de diversió: 140 € la parelleta. Així cada divendres és cap d'any, tu.  

Publicitat
  • Espanyola
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 4 de 4

El restaurant Oria, a l’hotel Monument, és porta amb el Lasarte (tres Michelin d’ençà del 2016). Aquí Berasategui recupera la tradició que va instituir el cuiner basc el 1993: “Pagui vostè el que vulgui, que el Martín confeccionarà el millor menú que pugui amb el seu equipàs”, deia el cartellet que va penjar. “Amb això he aconseguit que hi entri la gent sense mandra i sense por”, valora. El 2019 va aconseguir la Michelin: això vol dir que el "pagui que vulgui" comença per un mínim de 60 euros. Però penseu que per 45 € teniu un menú de migdia Michelin! Cuina extraordinària d'alta complexitat amb la lucidesa de conceptes i producte de Berasategui. 

Aquest preciós espai, ubicat a la planta baixa de l’hotel Villa Emilia (un hotel familiar a l’Eixample!), està decorat cuidant fins a l’últim detall per fer sentir els comensals com a casa. Als antípodes del luxe cursi, les cartes quilomètriques, pretensioses i cares, el restaurant és allò que en diem un bistrot francès d'ús diari. Quatre entrants i quatre segons, més beguda, cafè i postres per 18 euros (que podeu reduir deixant de banda entrant o postres).

Res d'experiments: cuina clàssica catalana i francesa però sempre amb un toc gurmet, i amb producte òptim del Mercat del Ninot, sempre atent a la temporada. Per exemple, figues fresques amb pernil d'ànec i nous, i de segon bacallà al forn amb mantega de cítrics i fonoll. Com a casa. 

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 4 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Enoteca Paco Pérez
Enoteca Paco Pérez

El mar als fogons d’un dues estrelles Michelin és, dit ras i curt, emoció pura a cada queixalada. La carta d’aquest magnífic restaurant és plena d’ingredients de primera fila amb molta tècnica: la tècnica d’un gran xef que ja fa temps que demostra el seu domini sobre tot allò que procedeix del mar. I la bona notícia és que l'Enoteca obre a partir del vuit d'octubre. Paco Pérez torna a la primera fila de l'alta cuina de Barcelona, amb un menú degustació marca de la casa, ple d'excelsos mars i muntanyes: cogombre de mar al pil-pil i mandonguilles mar i muntanya o llenguado de tardor amb ametlles, bolets i cítrics són algunes de les tretze passes. 

  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 3 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Fonda Espanya
Fonda Espanya

Un viatge al modernisme en un emplaçament històric al Raval, projectat i decorat per Domènech i Montaner i supervisat per un dels grans dels fogons, Berasategui, però amb la creativitat i execució de Germán Espinosa, un cuiner ple de talent que ens donarà molts àpats de glòria. Des de la propietat, ens expliquen que, sorprenentment, l'assistència de públic local no ha decaigut massa. I no ens estranya: no és el mateix vendre fregits dolent i tapes de cartó-pedra –com passa massa sovint al mig de la Rambla– que entrar en aquesta joia modernista del Raval i gaudir d'una cuina d'autor amb forta arrel tradicional, amb menús que van dels 32 euros –fórmula migdia– als 59 d'una esplèndida degustació de set passes.    

Publicitat
  • preu 2 de 4

Es pot dinar al restaurant d’un hotel de cinc estrelles d’una zona turística i no arruïnar-se? Gràcies a en José Sánchez, el xef executiu del Tendiez del Pullman Skipper, sí. Ja no ofereixen menú de migdia, només carta, però si reserveu per El Tenedor, podeu gaudir de fins a un 30 % de descompte en una carta que, per ser un hotel de 5 estrelles, no és cara en absolut. Estem parlant del millor producte fresc vehiculat en plats plens d'imaginació, com per exemple peix de la llotja al forn amb cabdells i salsa a la bilbaïna, o un apartat d'arrossos esplèndid. 

Recomanat
    Més de Love Local
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat