Val la pena parlar amb Pablo Antico, copropietari del Sifó amb Jorge Runnacles, tota una institució al Raval. Antic, filòsof i erudit del menjar argentí, ens fa veure la incongruència del nom de l'especialitat: "Milanesa napolitana. Un nom antitètic que uneix dues ciutats italianes separades i que s'odien: el ric nord contra l'oprimit sud!", riu, vinculant l'arrebossat de la 'cotoletta' italiana amb la proximitat de Milà amb l'imperi austrohongarès i el seu 'schnitzel', l'escalopa vienesa.
Una altra dicotomia interessant, afegeix, és que "la napolitana és un plat de restaurant, a casa la gent fa milanesa arrebossada a seques. La napolitana és com el tango i el flamenc: els adorem, però a casa ningú no ho practica!". En aquest àmbit casolà, quan sobra milanesa, les àvies la treuen de la nevera i la serveixen en tiretes (ells al Sifó la serveixen així per compartir, amb mostassa de Dijon). Encara que també tenen la milanesa nua amb patates ("carn de vedella que abans has colpejat amb martell, ben finita i arrebossada amb ou, pa, all i julivert") i la napolitana, és clar, preparada en una versió excel·lent. Per ell només són rellevants la milanesa i la napolitana. "Les receptes de fantasia poden ser bones, però en realitat fan servir una milanesa com a base de pizza i punt".