Les credencials rebosteres d’Hide Oda no poden ser millors: una dècada a la cuina del Koy Shunka, que es diu aviat. Ayame, que vol dir flor d’iris en japonès, és la seva petita botiga i obrador especialitzat en dolços nipons. Ofereix tres menes de pastissos de formatge; el de cotó (esponjós fins a l'infinit), el basc de matcha i el rar de maduixa. La producció artesanal d'Oda compleix amb totes les característiques de la rebosteria tradicional japonesa; presentacions meticuloses, combinacions de diferents textures i dolçor moderada per ressaltar els sabors naturals dels ingredients. Molt recomenable.
Forma part de la carta de postres de molts restaurants de Barcelona, però els fanàtics del cheesecake saben que no a tot arreu serveixen l'autèntic i deliciós pastís de formatge. Per sort, a Barcelona tenim molts llocs on tracten amb cura i respecte aquest espectacular –i potent– dolç i us assegurem que els llocs d'aquesta llista no us defraudaran. Els més puristes trobaran el pastís de formatge tradicional i, si us agrada innovar, també tenim receptes que inclouen altres ingredients. El resultat és el mateix: una deliciosa i cremosa bomba de plaer.
NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona