Pastís de formatge basc
Shutterstock
Shutterstock

Els millors cheesecakes de Barcelona

Els llocs de culte de Barcelona per als addictes a l'autèntic pastís de formatge

Publicitat

Forma part de la carta de postres de molts restaurants de Barcelona, però els fanàtics del cheesecake saben que no a tot arreu serveixen l'autèntic i deliciós pastís de formatge. Per sort, a Barcelona tenim molts llocs on tracten amb cura i respecte aquest espectacular –i potent– dolç i us assegurem que els llocs d'aquesta llista no us defraudaran. Els més puristes trobaran el pastís de formatge tradicional i, si us agrada innovar, també tenim receptes que inclouen altres ingredients. El resultat és el mateix: una deliciosa i cremosa bomba de plaer.

NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona

Els millors pastissos de formatge de Barcelona

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Dreta de l'Eixample

Les credencials rebosteres d’Hide Oda no poden ser millors: una dècada a la cuina del Koy Shunka, que es diu aviat. Ayame, que vol dir flor d’iris en japonès, és la seva petita botiga i obrador especialitzat en dolços nipons. Ofereix tres menes de pastissos de formatge; el de cotó (esponjós fins a l'infinit), el basc de matcha i el rar de maduixa. La producció artesanal d'Oda compleix amb totes les característiques de la rebosteria tradicional japonesa; presentacions meticuloses, combinacions de diferents textures i dolçor moderada per ressaltar els sabors naturals dels ingredients. Molt recomenable.

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Esquerra de l’Eixample

Sugar Pastry Company és una pastisseria d'estil nord-americà que destaca per tres especialitats principals: els pastissos de formatge, les ‘cookies’ i els ‘brownies’. Pel que fa als ‘cheesecakes’, ofereixen una gran varietat de sabors i textures, com ara cabra, brie, camembert, roquefort, Lotus, festucs, brownie, fruits del bosc i més. Les mestresses, d’origen colombià, han incorporat a l'oferta algunes especialitats del seu país, com el pastís de mango ‘biche’. La carta es renova cada setmana, i el preu de cada porció de pastís de formatge oscil·la entre 4 i 5 euros.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Esquerra de l’Eixample

En aquest petit local hi trobareu només dues especialitats; pastissos de formatge d'estil japonès i 'choux' francesos. Parlem dels 'cheesecakes'; en tenen de quatre menes —original, matcha, xocolata i edicions limitades— i tots són lleugers, esponjosos i delicats, amb una textura que recorda a l'aireig d'un suflé. Tot d'una feu la primera mossegada entendreu per què es diuen 'cotó'. Els elaboren diàriament, es poden prendre freds, temperats o calents, i valen entre 14 i 18 euros.

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Dreta de l'Eixample

La Fundente ofereix una selecció de pastissos de formatge tan variada com sorprenent, amb opcions que canvien constantment. Destaquen les combinacions de doble sabor, com Oreo i tiramisú, natilla i crema catalana, o xocolata blanca i 'dulce de leche'. També triomfen les versions inspirades en icones de la brioixeria industrial —de Pantera Rosa i barretes de xocolata; Kinder Bueno o Twix. Tot i aquesta aposta per la innovació, no deixen de banda els 'cheesecakes' més clàssics. Un dels més populars entre els clients és el de formatge 'payoyo'. A més, compten amb un segon local al barri de Gràcia (Travessera de Gràcia, 139).

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sant Antoni

El tret distintiu d'aquesta cafeteria-pastisseria a tocar del Mercat de Sant Antoni és que només toquen formatges amb DO Manchego, Cabrales, Idiazabal, Mahó i parmesà— i a partir d'aquí juguen amb sabors més contemporanis Oreo, Lotus, Kinder, Toblerone i propostes híbrides i originals com el 'carrot cheescake ' o el 'red velvet cheescake'. Els pastissos són de format individual i pesen 120 g. Els preus són raonables i sovint tenen ofertes; 4 pastissos per 10 euros. Estigueu atents a les seves xarxes socials.

  • Menjar

Els pastissos de formatge d'en Jon Cake són famosos a les xarxes, però també als paladars de mitja Barcelona. I no s'han fet tan populars i valorats per una campanya de màrqueting sinó per una recepta magnífica. Del seu petit obrador surten uns 400 cheesecakes cada setmana i les comandes només es poden fer, per ara, per Whatsaap. En Jon i el seu equip prepara de manera artesanal cinc varietats de pastissos fixes: la clàssica (autèntic gust a formatge), la blava ("la més canyera"), la de cabra, la de formatge Idiazabal (fumada i amb un gust fort) i la de xocolata. Cada dues setmanes incorpora un de nou, per exemple un de camembert, de formatges gallecs, de tiramisú, de te matcha, amb cacauet... I tot en diferents mides i preus.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb espai degustació combina la creativitat i experiència docent del xef Eric Ortuño, antic xef pastisser de l’escola Hofmann, amb la visió empresarial de la també xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d’Albert Adrià. L’establiment destaca per la qualitat excepcional dels seus ingredients i el bagatge d’alta cuina dels seus fundadors. Un imprescindible de la seva carta és el pastís de formatge individual (5,8 euros), que mai hi falta. També disposen d’un segon local situat a Sarrià (Doctor Fleming, 16).

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Gràcia

L'Hugo Roche, amb una formació en rebosteria sòlida i molta empenta, decideix obrir una pastisseria online el 2019. Té bona acollida i pocs mesos després inaugura local a la plaça del Diamant. L'especialitat de la casa són els pastissos de formatge i n'ofereix de dotze classes diferents. Des del clàssic amb un toc de manxego, passant pel de galetes de Lotus, matcha, Nutella, festucs, llimona... fins a arribar al de xocolata 70% i sal Maldon. Les fusions no li fan por, i us proposa híbrids de pastissos clàssics, com el cheesecake de brownie o el de pastanaga. L'atreviment creatiu d'aquest jove reboster no acaba aquí; en dates llamineres assenyalades, adapta el receptari tradicional català al seu obrador i es treu de la màniga meravelles com el pastís de formatge de coca de Sant Joan. Pura màgia. Es venen per porció i sencers.

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Ciutat Vella
  • preu 2 de 4

Als baixos de l'Hotel Rec tenim aquest restaurant on dominen la cuina de mercat, ben treballada i original, i on preparen un cheesecake demolidor, diferent i per als veritables amants del formatge. Les postres són casolanes i s'adapten a la temporada i al que ofereix el mercat, però aquesta joia no falla. Un cheesecake molt cremós a base de formatge Idiazabal, formatge crema i Gorgonzola.

El servei a domicili del Fismuler es diu Escalope Armando i allà podeu demanar alguns dels plats del restaurant i, sí, el pastís de formatge és un d'ells. Visca!

  • Catalana
  • Sarrià
  • preu 2 de 4

A Barcelona, alguns restaurants també destaquen pels seus pastissos de formatge, com el del Santornemi, a Sarrià. Aquest pastís, elaborat amb formatges seleccionats i una salsa de fruits vermells a banda, és l’acompanyament perfecte per culminar un àpat. La Laura, propietària del local, exposa amb orgull les seves creacions casolans de dolç a la barra. I abans del 'cheescake'? Plats clàssics com els bunyols de bacallà, les mandonguilles amb sèpia i els cigrons amb calamars. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Gràcia

Per als vegans, la pastisseria La Besnéta és el més semblant al paradís a la terra. Per als que no ho són, també. A més, pot vantar-se de ser un dels llocs més cuquis de Barcelona: a banda de pastissos de tota mena, en porcions o sencers, venen uns potets de vidre de traca i mocador. En un d'ells és on serveixen el seu cheesecake vegà, diferent i deliciós. La recepta va variant i podeu trobar de mango, de dolç de llet amb base de coco... Visiteu-los i torneu a casa carregats dels seus pastissos.

  • Bar d'entrepans
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4

Aquí tot és bo i fa patxoca. El receptari el formen adaptacions de l’artesania materna, practicada durant anys en un bar de menú i un càtering. A més de tastar obligatòriament el seu fabulós entrepà de porc cuinat durant tres hores, no passeu per alt el seu 'cheesecake' amb melmelada de fruits vermells. Tot casolà, fet amb amor i dedicació: els ingredients fonamentals per tornar a La Porca. També tenen el seu menjar per emportar i amb servei a domicili!

Publicitat

Funky Bakers

El Funky Bakers del Born és una fleca i pastisseria que fa meravelles des dels seus 40 m2 d'obrador: d'allà hi surten, en la millor de les versions possibles, receptes pastisseres d'arreu del món. I arrasa el seu pastís de formatge basc a l'estil de La Viña, un dels grans bars de pintxos de Sant Sebastià. És un petó de sucre cremat amb llengua. La part humida correspon a un deliri de cremositat làctia difícil d'explicar, i que a Funky Bakers us serveixen en format individual (7,9 euros).  

 

  • Mediterrània

Si us voleu 'estimar', és a dir, donar-vos un homenatge sense pensar massa en la mida de la butxaca, en aquest petit local, Rafa Zafra –de l'escola elBulli– ofereix receptes senzilles que respecten al màxim un producte que li arriba del port de Roses. Podeu menjar musclos fumats o calamars fregits acompanyats de gota negra (maionesa i tinta). Però el plat que els ha portat a aquesta llista és el seu 'cheesecake'. Bonic com un sol d'estiu, cremós, potent i amb una melmelada 100% casolana brutal. Per provar els seus excel·lents productes, hauràs acostar-te al seu local, ja que no disposen de servei a domicili.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat