Semproniana
Foto: SempronianaSemproniana
Foto: Semproniana

Restaurants de Barcelona amb servei propi d'entrega a domicili i per emportar

El millor menjar de confort de la ciutat sense moure't del sofà: cuina catalana, tapes, pizza, sushi, empanades d'autor

Publicitat

El servei de menjar per emportar i a domicili ha esdevingut vital. I ha canviat les regles del joc: en aquests moments, molts restauradors es queixen que els serveis d'aquelles aplicacions de 'smartphone', omnipresents amb 'riders' al carrer, s'emporten una comissió d'entre un 30 i un 35 % sobre el preu de la comanda. "I com a possible solució et proposen que apugis els preus, i això acaba afectant tot el mercat", em diu un veterà cuiner-propietari que ha vist de tot en els darrers vint anys. En aquesta tessitura, alguns restaurants han optat per entregar ells mateixos les comandes o per contractar els serveis d'empreses de repartiment més equitatives. Vegem una llista de restaurants excel·lents que opinen que un altre repartiment és possible.  

NO T'HO PERDIS: Els millors pollastres a l'ast de Barcelona

T'ho porten a la porta!

  • Mediterrània
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4
Semproniana
Semproniana

Detesto el llenguatge bèl·lic, però Ada Parellada segueix cuinant des de la trinxera: "Jo i el meu fill fent d'ajudant. Preparem els menús, i ell puja a la moto i els reparteix". La seva proesa passa per cinc primers i cinc segons. 'Els migdies de dilluns a diumenge i les nits de dijous a dissabte! Un exemple: verdures saltejades amb pesto vermell i de segon fideus a la cassola amb paté de carxofes. O crema de moniato i llom de porc amb bolets. A 15 euros el menú, amb una despesa d'enviament únic de 5. Si ets treballador de l'Hospital Clínic, emporta't el menú per tan sols 10 euros!

Feu la comanda per WhatsApp al T. 620 66 93 41 i 699 93 22 03 i mireu al seu Instagram de @semproniana_restaurant què hi ha per menjar.

  • A la brasa
  • El Raval
  • preu 2 de 4

“Qualsevol plat argentí que et passi pel cap el tindrem”. Aquest és el titular del Sifó. Pablo Antico i Jorge Runnacles van reconvertir el Sifó de bar de nit –pioners, el van obrir el 2002, quan el Raval semblava Kosovo– en restaurant argentí. Preciós: cuina oberta, llum, fusta i dibuixos d’icones argentines ('El Eternauta' a càrrec del gran Martín Tognola!).

Hi fan un dels millors menús de migdia de la ciutat, no ho dubteu ni un moment: per 11,90 € (més el repartiment), us arriben a casa, en uns 30 minuts –treballen amb Stuart– meravelles substancioses com una amanida amb porchetta i salsa tàrtara, o mandonguilles amb puré de poma i patates milanesa, amb allioli de mel i maionesa de pimentón De la Vera. També podeu passar a recollir el menú, esclar, i convertir un migdia en un dia de festa. 

Publicitat
  • A la brasa
  • preu 4 de 4

Voleu convertir el cap de setmana en una festa de delicatessen fredes? ¿Viure en un vermut de dos dies? Els amics de Rooftop Smokehouse -artesanos màxims de l'ahumado- ofereixen gratis les entregues a Barcelona. Feu la comanda: el millor pastrami que provareu (7,50 euros), salmó fumat de bogeria (6,50), xucrut, kimchi ... La millor matèria primera passada per llenya de roure o cirerer. No hi ha comanda mínima, però per favor, demaneu almenys tres coses. Podeu fer la comanda a través de la seva web.

Estan oberts de dilluns a divendres de 10 a 19 h i els dissabtes de 10 a 14 h. Demana ja!

  • Cuina creativa
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Les Tres a La Cuina és un projecte culinari i familiar a Gràcia. Sara Ramos, el seu germà Nacho i la mare, Paqui Montoya dediquen el seu temps al menjar casolà, feta amb productes frescos i de proximitat. Aquí podreu trobar plats tant gustosos i complets com trinxat de col i patata amb pebre vermell dolç de la vera o verat amb 'crumble' de festucs i guarnició de patata amb xampinyons.

En poques botigues de Barcelona hi ha un menú tan bo i ben preparat per deu euros: cobreixen tot Gràcia i l'Eixample amb servei de repartiment propi. A la seva web podeu mirar el menú i fer la comanda, que us portaran a casa en envasos biodegradables i només cal escalfar: per un preu, més que assequible, de mare, diria jo: deu euros més dos de repartiment (que fan elles). 

Estan obertes de dilluns a divendres de 13 a 15 h. 

Publicitat
  • Catalana
  • El Poblenou
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Si viviu al Poblenou o els seus voltants, esteu de sort perquè els amics de l'Artesana -excel·lent restaurant de cuina catalana i tapes amb un gir creatiu- us portarà a domicili una versió reduïda del seu repertori, però tan bona com sempre: peus de porc amb carn picada (9 €), canelons de rostit (7,50 €), macarrons a la bolonyesa (8 €) o els seus excel·lents patates braves per només 4,50 €.

Dinars de diumenge a divendres de 10 a 12 h; menús de migdia de 13 a 16 h i dimecres i dissabte nit de 20:30 a 23 h. Truca al 930.022 039

  • Sants - Montjuïc

Al costat de la Plaça d'Osca hi ha aquest bar restaurant de cuina tradicional catalana. Per fer honor al nom, el més recomanable és menjar una bona escudella de la casa, que per emportar surt per 12 euros. El Terra d'Escudella està compromès amb els moviments socials del barri. Cada dia fan un menú de migdia que us arriba a casa a un preu popularíssim: bona cuina catalana a 12 euros, amb primer, segons i postres. Fideus a la cassola i orada a la planxa, per esmentar una de les combinacions de cinc primers i cinc segons. Fer la vostra a comanda abans de les dotze a mensakas, una cooperativa de missatgers compromesa amb els drets d'aquest col·lectiu.  

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Gràcia
  • preu 3 de 4

El Roig Robí, un dels primers emblemes de la renovació gastronòmica d’aquesta ciutat, segueix oferint una de les més bones i serioses cuines de Barcelona.

Tenen una de les terrasses interiors més agradables de la capital, encara que ara com ara no en podem gaudir. Però sí que és d'allò més rellevant que han engegat el seu propi sistema de repartiment de comandes en la seva web: amb un recàrrec únic de 4,95 euros a domicili, han posat en format per emportar grans èxits de la carta on s'olora la seva poderosa personalitat:com uns delerosos macarrons gratinats amb moixernons o un sorprenent bistec tàrtar amb crema de mascarpone, per no parlar d'una carta d'arrossos amb punt de cocció i producte immillorable. 

  • Argentina
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4
Las Muns
Las Muns

Les Muns potser no ofereixen l'empanada argentina més ortodoxa, però sí que són d'una qualitat i creativitat indiscutible: unes quinze especialitats, que van des del recognoscible -la seva empanada de carn tallada a ganivet, suau i melosa, no tindria problemes a estar a la carta d'un argentí 'top'- fins innovacions meditades i que funcionen com una brutal empanada de pollastre thai -amb salsa de curri verd picant, llet de coco i gingebre que és un deliri.

Podeu fer la comanda ja a través de la seva web o passar-la a recollir. A partir d'una comanda de més dde 25 euros, el repartiment surt gratis. 

Publicitat
  • Vegetariana
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4
Aguaribay
Aguaribay

Plats vegetarians amb opcions veganes i sense gluten molt originals que enlluernen fins i tot els més reticents a aquest tipus de cuina. Això és el que ofereixen en aquest restaurant del Poblenou, amb un menú de migdia de plats creatius i ben combinats, que defugen dels tofus i seitans sense gràcia. Surt per 12,50 € per emportar, i si hi afegiu dos eurets més, us ho portarà a casa el servei de missatgeria de Las Mercedes, sis dones que feien tours culturals en bicicleta i ara s'han reciclat com a servei de missatgeria ecològic, amb una perspectiva de gènere inclusiva i feminista. 

  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4
L'Hortet
L'Hortet

Ja fa temps que ocupa un lloc en l’imaginari de la restauració vegetariana barcelonina: es va obrir a principis dels setanta i fa més de mig segle que està actiu. Plats dedicats a les verdures amb un esperit casolà i tradicional que sempre reconforten i sempre tenen un toc especial: crema de carabassa i fonoll, paella de verdures amb salsa del piquillo, escalopins de seitan amb trinxat de moniato... El seu menú era un dels més cobejats de la zona, i ara l'entreguen per emportar i a domicili via Las Mercedes. Podeu fer comanda a domicili i per passar a recollir per whats al 619 572 934
(sisplau, porteu els vostres tàpers, si us hi acosteu).

Publicitat
  • Japonesa
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

De vegades, si demanes sushi a domicili d'algun restaurant i no et fixes ("Sushi quick, sushi en línia"), corres el risc de rebre un paquet ensamblat en alguna d'aquelles 'dark kitchen' que treballen per una aplicació. No és el cas de Monster Sushi, el restaurant de sushi de la Fabiola Layret del Robata Grill, que vindria a ser una versió reduïda i més informal de la germana gran, sense baixar la qualitat.

El local és breu, un dels punts forts és el servei a domicili amb venda online (amb un recàrrec de quatre euros per comanda) i per emportar. L'altre punt fort, és clar, és la qualitat d'un peix fresc i de llotja local, que omple i cobreix makis i nigiris clàssics (salmó, tonyina, etc.) i també en rotllos i combinats d'influència Nikkei i també californiana. Com per exemple el Bad Boy, amb filet de vedella saltat, shiitake, alvocat i cebetes (de la carn us podeu fiar, és l'altra especialitat del Robata, com el seu nom indica).

Demana amb antelació trucant al 934.885.070 o fes la comanda en línia a través de la seva web.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat