Restaurants de poble d'alta cuina a la Costa Brava

8 restaurants que et sorprendran per la seva cuina moderna

Publicitat

Són restaurants de poble però no esperis trobar-hi cuina tradicional de l'àvia. Són llocs d'alta cuina que tenen una carta creativa i atrevida que no et deixarà indiferent.

8 restaurants de poble d'alta cuina

  • Baix Empordà
Restaurant La Calèndula
Restaurant La Calèndula
És dir el nom de La Calèndula i sentir que són paraules majúscules perquè la singularitat d’aquest restaurant capitanejat per la mediàtica cuinera Iolanda Bustos li ha valgut una fama més que merescuda. Per si hi ha per aquí algun despistat: La Calèndula es caracteritza per l’aposta per la cuina de les flors. Sí sí, ho heu sentit bé. Amb l’amor per la naturalesa per bandera i el toc únic que li dóna l’Empordanet que l’acull, aquest restaurant de Regencós que té els seus orígens a la ciutat de Girona ha picat pedra per obrir un nou ventall gastronòmic on les herbes i flors no són només elements decoratius al plat sinó autèntiques protagonistes carregades de nous sabors. Podeu tirar de carta i atrevir-vos amb plats com ortigues de mar arrebossades, turbot salvatge al forn amb blat marí i salsa d’anemones o pinya infusionada amb flors d’hibisc i sorbet d’estragó; o bé escollir el menú silvestre i deixar-vos sorprendre amb la degustació dels principals hits que ofereix el restaurant i que són representatius de la filosofia de la casa.
  • Cuina creativa
  • Baix Empordà
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Casamar
Casamar
Tot i que el Casamar té moltes dècades d’història com a bucòlic hotel-restaurant de la Costa Brava, sospès a la badia de Llafranc, no és fins el 2000 que comença a agafar embranzida gastronòmica fins al punt d’assolir, el 2011, la primera estrella Michelin. La culpa és en bona part d’en Quim Casellas, nét del fundador i xef. Sense haver despertat mai cap interès especial per la cuina tot i ajudar en el negoci familiar des de jove, en un moment donat, i mentre el Casamar estava tancat els hiverns, va començar a aprofitar al màxim aquest períodes per fer estades intensives amb grans mestres de la cuina com Jean Luc Figueres, Joan Bosch, Carles Gaig, Joan Roca o Fermí Puig, i impregnar-se de saviesa. Així, i sense masses pretensions, va començar a construir una nova cuina empordanesa que no es pot assenyalar d’avantguarda sinó d’actualització, amb l’slow food com a filosofia diària.  La carta canvia tres cops a l’any per adaptar-la als productes de temporada i, en la seva majoria, provenen de no més enllà d’uns 5 km a la rodona. Així, si és temps de carxofes, pot haver-hi un saltejat de carxofes confitades amb pedrers d’ànec i ous de guatlla poché. I si teniu la sort que estigui a la carta, no es pot deixar escapar el subtil i revival caneló tebi de porro amb escamarlans i formatge parmesà. Menció especial mereix la carta de vins, amb gairebé 400 referències on predomina la DO Empordà.
Publicitat
  • Baix Empordà
Restaurant Can Roquet
Restaurant Can Roquet
Aquest restaurant seria visita obligada només per la seva increïble situació a Romanyà de la Selva que fa de la seva terrassa un balcó a sobre de les Gavarres. Però si a sobre hi afegim que menjar-hi és una experiència gastronòmica transformadora, us acabeu de quedar sense excuses per no visitar-lo. Els seus amos, belgues, han sabut portar fins aquesta antiga masia del segle XVII una interessantíssima fusió de cuina catalana i francesa, on hi destaca sense cap mena de dubte el seu amor pel foie gras i la seva extensa carta d’ostres, que tant podeu demanar al natural com condimentades de diverses formes. Tenen també plats de carn o de peix amb una matèria prima de qualitat, una presentació sempre impecable i una selecció extensa de vins on hi destaquen els productes de la zona. Dir-vos que el servei de sala està a l’alçada de la gran feina que fan des de la cuina i que evidentment tot això té un preu. Però com diuen en castellà, “sarna con gusto no pica”.
  • Baix Empordà
Restaurant Pahissa Mas del Pou
Restaurant Pahissa Mas del Pou
Pahissa Mas del Pou és tot bon gust, estètica i color al plat. Les creacions de cuina 100% mediterrània d’aquest encantador restaurant de Pals són dignes de l’etiqueta #foodporn i volem posar-vos altes les expectatives, perquè segur que estaran a l’alçada. La seva cuina té un fons tradicional però s’hi nota la petja de la creativitat i l’esforç de qui no serveix un plat si no està i llueix perfecte. Demaneu el menú degustació i deixeu-vos sorprendre. El restaurant està situat en una masia de revista i té un ambient ideal per anar-hi amb amics o en busca d’una escapada romàntica. Si el temps és bo, demaneu menjar a la terrassa i us sentireu uns autèntics senyors.
Publicitat
  • Baix Empordà
Restaurant Cal Bandarra
Restaurant Cal Bandarra
Cal Bandarra és d’aquests llocs autèntics que només d’entrar ja et fa sentir com a casa. És un projecte nou liderat per un equip jove i amb moltes ganes i aquesta voluntat d’agradar i oferir una bona experiència es trasllada als clients. Un àpat en aquest restaurant implica compartir, ja que la seva filosofia culinària és la d’oferir petites racions de plats d’allò més sorprenents i que així puguis tastar quatre o cinc coses diferents durant la teva visita. Et farem uns quants spoilers de menjar perquè te’n facis una idea: tiradito calent de verat amb magrana i alvocat, braves amb maionesa de wasabi, musclos al vapor amb fonoll o nyoquis de carbassa amb sèrum de parmesà, trufa negra i caviar de Bourbon. T’assegurem que et faltaran dies per provar totes les exquisideses que tenen! Recomanació final: si hi vas a l’estiu, no et perdis la seva magnífica terrassa amb vistes al castell de Begur.
  • Catalana
  • Baix Empordà
Bo. Tic
Bo. Tic
Queixaleu la cuina creativa del Bo.TiC i veureu com us evoca l’Empordà dels guisats i els platillos més tradicionals. Aquest és l’esperit d’aquest restaurant d’una estrella Michelin, situat a quatre passes de la capital baixempordanesa, La Bisbal. Al Bo.TiC fan la seva particular proposta d’autor de la cuina més típica d’aquelles contrades. Ingredients tan autòctons com el bacallà, l’ànec, l’arròs i el pollastre prenen formes originals i sorprenents al paladar. Com en el bacallà confitat, patata, essència de tòfona i San Simón, el magret d’ànec i peres al vi o el risotto, rostit d'ànec, carbassa i tòfona. Tenen diversos menús que van dels plats més tradicionals als més creatius i juganers i una carta de vins molt àmplia, amb més de 400 referències.
Publicitat
  • Baix Empordà
Restaurant Es Portal
Restaurant Es Portal
Es Portal Hotel Gastronòmic és un oasi al bell mig de l’Empordanet de Pals digne de qualsevol portada de revista. L’entorn és espectacular i la cuina i el servei del restaurant s’han hagut de posar al seu nivell amb un concepte gastronòmic basat en el producte de mercat i un fons tradicional però amb un toc modern que fa que et sorprenguin a cada plat. En Joan Carles Sánchez és el xef al capdavant d’aquest elegant projecte que treballa dia a dia per reivindicar la cuina de territori per mitjà de productes quilòmetre 0 tan explosius com el mític arròs de Pals o l’angula del Ter o exquisideses com el foie o la tòfona. Si voleu saber què no us podeu perdre, la resposta és fàcil: la carta d’arrossos que són tan impressionants que us treuran la son. Ah! I remateu el dinar/sopar amb el seu espectacular tiramisú empordanès i ploreu de felicitat. Si acabeu encantats amb l’experiència podeu planejar tornar-hi i allargar l’estada tot fent un cap de setmana de relax, ja que a banda de restaurant, la masia que l’acull és també un hotel d’aquests que val la pena visitar.
  • Marisc
  • Baix Empordà
Sa Punta
Sa Punta
Com un petit oasi allunyat del renou de les platges transitades a l’estiu, al restaurant Sa Punta s’hi respira calma i bona cuina de mercat. Amb vistes a les illes Medes i envoltats de pins, podreu tastar plats amb gust de mar i passats pel xalabret de la cuina moderna. Amanida de gambes de Palamós amb caviar d’albergínia, ragout de carxofes amb cloïsses, pèsols ofegats amb espardenyes al perfum de menta o saltat de xipirons amb cruixent de peus de porc desossats. També toquen la carn amb saviesa en el pollastre de pagès amb gambes o en l’steak tartar preparat a la taula. Esquiveu haver de decantar-vos per un de sol amb el menú degustació, de 4 plats i 2 postres que canvien cada dia.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat