Bar del Pla
Irene Fernández
Irene Fernández

Els bars amb les millors barres de Barcelona

Les barres amb més poder d'atracció de la ciutat: per menjar, beure i gaudir de la vida!

Publicitat

Reivindiquem el taulell, territori fronterer dels bars, punt de trobada entre cambrers i clients, espai prodigiós per fer un mos, refrescar la gola i passar una bona estona. Aquestes són les barres més estimades de Barcelona. Digueu adeu a taules i cadires, acomodeu els colzes a la barra i gaudiu de l'espectacle cinètic i gastronòmic. Recordeu que la barra té l'avantatge impagable de veure com són els plats abans que surtin, i sobretot de poder ser el primer a demanar!  

NO T'HO PERDIS: Les millors tapes de Barcelona 

  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
Bar del Pla
Bar del Pla

Abans d’asseure’s a la barra del Bar del Pla és obligatori fer el senyal de la creu i una bona genuflexió: sobre aquest pedaç de marbre i ceràmica, hi desfilen els millors platets del Born, petites obres mestres que adorareu amb passió religiosa. Les croquetes de calamar amb la tinta,el pop a la brasa amb patates, el caneló de pollastre amb bolets i oli de tòfona, els ous ferrats amb foie, els xampinyons amb rave japonès... Quan sigui l’hora de tocar el dos i pagar, petonejareu el marbre com si fos Keira Knightley.

  • Hamburgueses
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Productes de la terra, de cultiu propi, sense conservants, pagesia al poder! Els millors entrepans de l’univers neixen, creixen i es reprodueixen a la comodíssima barra de fusta –de fet, és un tronc– del Sagàs. La matèria primera és d’una altra galàxia: els entrepans de botifarra, carn de porc, vedella i pollastre no tenen competidor a Barcelona. Però el millor és que fan un burger tan acollonant, que arribareu a pensar que el Big Mac es va inventar a una masia del Berguedà i Ronald McDonald és en Tortell Poltrona.

Publicitat
  • Gràcia
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
La Pubilla
La Pubilla

Barra de vell, petita, aïllada del menjador, abocada a la porta. A la seva superfície llisquen plats casolans de la terra amb matèria primera recol·lectada al paradís català. El menú de migdia cotitza alt, però 'La Pubilla' em conquista de veritat amb els seus esmorzars de forquilla: els ous ferrats amb cansalada, el bacallà amb samfaineta, la truita del dia i l’orgàstic pa de coca amb tomàquet faran que us penediu d’haver estat esclaus de la doble C (croissant i cafè) tota la vostra vida.

  • Cuina creativa
  • Ciutat Vella
  • preu 3 de 4

L’Arnau Muñío va obrir aquest restaurantet a la porta del darrere del primer mercat municipal el febrer del 2018. Una barra, vuit coberts, dos torns, 16 menús. Una vida regida pels números –com la de tots– però en el seu cas és aritmètica mida àbac infal·lible. Veure’l cuinar i emplatar és un espectacle, sí, però el veritable xou s’assaboreix. Asseieu-vos a la barra, i gaudiu de com us prepara, davant dels vostres nassos, meravelles com esqueixada de tonyina del mediterrani amb cireres de Corbera, wasabi, pinyons i gelatina de ceba escalivada. 

Publicitat
  • Francesa
  • El Raval
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Possiblement és la barra més de culte entre els amants de la tapa sofisticada. Per la seva dermis de fusta, transiten tapes, platets, guisats i fregits que juguen en una altra lliga: la torta de camarones, el mollete de pringá andalús, el tàrtar de tonyina amb mascarpone o les increïbles croquetes són algunes de les petites delícies que heu de demanar per decret diví. Si aneu forts, el fricandó de rap amb bolets i la cua de toro amb puré us faran parlar en llengües mortes, com la nena de 'L’exorcista'.

  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4
Cal Pep
Cal Pep
Cal Pep és famós per acollir a la seva llarga barra sibarites, gastrònoms consumats i depredadors del morro fi. La vida es fa a la barra, un mirador concorregudíssim des d’on veureu com els cambrers preparen les cloïsses, els calamarsets, les carxofes, la cua de rap, les truites... Sentireu l’alè de la gent que espera al darrere, però tot és tan bo i tan fresc que us oblidareu de les mirades assassines dels comensals que esperen que toqueu el dos. Això no és una barra, és una estrella del rock.
Publicitat
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Coure
Coure

Tapes i platets de base catalana amb tocs d’autor i a preus bastant raonables, producte fresc d’altíssima categoria, elegància, classe... A la meravellosa barra del Coure –on se serveix una cuina més informal que al restaurant– podreu combinar rapidesa i qualitat màxima, sense caure en un dispendi que derivi en angina de pit. La coca de sardines amb olivada i albergínia, l’hamburguesa de vaca gallega i el tàrtar amb mascarpone i mostassa són alguns dels hits més sol·licitats pels ultres d’aquest sumptuós pedaç de fusta on no caben més de deu persones.

  • Beure

Si hi ha alguna beguda alcohòlica poc coneguda a Barcelona, aquesta és el sake (paradoxalment, n'estic segur que es consumeix molt més whisky japonès a la nostra ciutat que la beguda pròpia del Japó). Ara bé, l'obertura d'un nou espai contribuirà a omplir aquest buit: el Dos Palillos de l'Albert Raurich reobrirà el vuit de juny, i ho farà amb la incorporació d'un bar de sake.

Una oferta que, segons explica Raurich, "serà l'única d'Espanya i de les poques que hi ha a Europa". Segons el xef, la idea va sorgir del fet que la seva parella i sommelier del Dos Palillos, la Tamae Imachi, "es va ficar en una plataforma sense ànim de lucre per promocionar el sake a Europa. I el següent pas era lògic: anem a fer un bar de sake! Perquè no n'hi ha!"

L'oferta gastronòmica del Dos Palillos –que recull l'herència de la part asiàtica d'Elbulli– implicarà un canvi de funcionament al seu bar de tapes, on manarà l'oferta de sakes. "Normalment, els sommeliers van rere els cuiners. Al bar de tapes serà a l'inrevés. La Tamai farà el que vulgui i jo li preguntaré: què vols que cuini? Hi haurà clàssics com la 'japoburger' que seguiran, però hi haurà moltes coses noves". 

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Eixample
  • preu 3 de 4

El Gresca Bar, connectat amb el seu germà gran com aquells siamesos units pel cap –cal dir que ambdós són pura intel·ligència emocional i gastronòmica–, és al rovell de l’ou de Barcelona. En el món gastronòmic, el Gresca s’endú l’estrella de la cuina amb autoria i estovalles, mentre que el Gresca Bar, el de la cuina més canalla i festiva. Qualificacions a part, cal dir que al Gresca Bar l’autoria fantàstica de Rafa Peña també impregna cadascuna de les delícies que omplen una carta molt imaginativa.

El tarannà del Gresca Bar el defineix la barra del fons, sis seients enfrontats a la cuina que fan les delícies dels gastrònoms voyeurs. La carta consta de més de 30 plats que tenen ànima de 'platillo', paraula a reivindicar encara que no sigui normativament correcta. Gresca Bar, bar de vins i de petites grans meravelles.

  • Catalana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Ocupa una parada del mercat de la Boqueria però se’l pot considerar com un dels millors restaurants de Barcelona. Normalment està petat de turistes, però no defalliu i intenteu fer-vos amo i senyor d’un dels tamborets. Tornarem als restaurants gegants i sobredimensionats, però un racó com El Quim de la Boqueria té un valor encara més gran: el menjar és tan collonut que fins i tot supera les expectatives creades. La conjunció de bon producte i passió poden crear sublims plats a priori senzills, com uns ous ferrats amb bolets, una cua de toro, un capipota o un peixet fregit. Per encadenar-se al tamboret, tu. 

Barres de mercat

  • Mediterrània
  • Eixample
  • preu 1 de 4
Casa Blanca
Casa Blanca
En els barracons provisionals que ocupa ara el Mercat de Sant Antoni trobareu aquesta barra amiga dels paladars exigents i les butxaques petites.
  • Llocs d'interès
  • Ciutat Vella
Bar Joan
Bar Joan
Una barra metàl·lica generosa en mida i també en propostes per picar. Al migdia fan un menú que per onze euros també inclou peix fresc a la planxa.
Publicitat
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
John Boy
John Boy
Els seus tamborets són molt cobejats pels extraordinaris plats de peix i marisc que preparen amb traça amb els productes de la peixateria veïna.

Barres de tapes

  • Espanyola
  • Sant Antoni
  • preu 3 de 4
Casa Lucio
Casa Lucio
Deixeu que en Lucio us alegri el dia amb la seva simpatia i suggeriments en forma de platets gustosos que surten dels fogons i la inspiració de la Maribel, la mestressa.
  • La Barceloneta
El Vaso de Oro
El Vaso de Oro
No és un bar amb barra: és una barra a la qual li diuen bar. Però quina barra. El filet amb foie i la cervesa de tirador han traspassat moltes fronteres.
Publicitat
  • Espanyola
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Quimet i Quimet
Quimet i Quimet
Els caps de setmana a l’hora del vermut locals i visitants s’enfronten en una subtil guerra de colzes per fer-se un lloc en aquest petit i imprescindible local.

Barres de sushi

  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Nakashita
Nakashita
És una delícia veure com en Sebastián i en Mauricio fan servir les seves bones arts per crear meravelles de sushi. La barra, petita i bufona, us encantarà.
  • Japonesa
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4
La barra és el millor lloc per gaudir de la sofisticació i bon gust d’aquest japonès, l’únic de la ciutat tocat amb una estrella Michelin. El número 1.
Publicitat
  • El Gòtic
Tokyo-Sushi
Tokyo-Sushi
Molt abans que la febre del sushi es difongués per la ciutat, aquest japonès ja existia. Obert des del 1978, a la seva barra us oferiran un dels millors sushi de la ciutat.

També t'agradarà

Els 100 millors bars de Barcelona
Els 100 millors bars de Barcelona
Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigu
Vermut: l'hora de l'aperitiu
Vermut: l'hora de l'aperitiu
El vermut mai ha marxat de Barcelona, però els últims anys el costum de trobar-se amb amics al migdia per compartir aperitiu i companyia guanya adeptes i establiments. Aquí teniu els grans clàssics de la ciutat i també les noves incorporacions a l'escena vermutaire. Més propostes És l'aperitiu venecià de moda. Us descobrim diversos llocs on prendre Spritz a Barcelona. Els millors racons amb sol de la ciutat a la nostra selecció de 20 terrasses de pel·lícula. Bodegueta Cal Pep No cal baixar a la Barceloneta per fer unes bones tapes de peix. Al cantó del mercat de Sants, el petit mostrador de La Bodegueta de Cal Pep presenta una oferta de tresors marítims que no es pot rebutjar: cargols de mar, crancs, navalles, peus de cabra, moixames i altres delicadeses com els 'peperini' (pebrots farcits d'anxoves o formatge) i la Torta del Casar. L'Àngel ha mantingut l'esperit d'aquest local que es va obrir als anys 20 sense deixar d'adaptar-se als temps moderns. Per a gurmets de l'aperitiu. Bar Seco Mig actual, mig de tota la vida, amb molt del bo i gairebé res del dolent de cada opció, el Seco és un lloc on tracten molt bé el menjar. Amb cura, amb carinyo, perquè tu després te l’empassis com una bèstia, esclar. A més dels clàssics de la tapa, hi fan uns bikinis més que notables, però, sobretot, són famosos per unes patates salvatges que són una animalada. Tenen esperit i passaport italià, i per això també hi trobaràs productes i apostes gastronòmiques d’aquella terra,
Publicitat
Bars de culte
Bars de culte
A Barcelona fots una coça a un roc i en surt un bar, però no tots mereixen una menció especial. Aquesta llista recull els locals imprescindibles, bars de culte de visita obligada. Trobes a faltar algun bar de culte de Barcelona? Ens ho pots dir als comentaris de sota. L'Entresòl El local aposta per la 'qualité: la decoració és senzilla, mesuradament moderna, amb línies clares i lavabos degudament desinfectats. No li cal res més, perquè la seva personalitat es defineix sobre dos eixos inamovibles: una selecció musical que provoca atacs de priapisme i els millors gintònics de Gràcia, entre ells el senyorial Tanqueray Rangpur, una obra d'art amb llima, infusió de te verd i la mateixa aroma que el clatell d'Ana de Armas. Bar Mingus En una cantonada assolellada de dia i de nit, quan es creuen Comtessa de Sobradiel i Ataülf, a pocs metres del Harlem Jazz Club, hi tiren la canya com a Madrid. Sí, sí, ja sé què fa mal, però és cert. Un estudi científic ho confirma. Les canyes contenen la mesura justa de gas, la cervesa reposa i el cambrer serveix la copa sense que sembli que el persegueix un ramat de búfals. Kasparo En aquesta deliciosa terrassa, potser la millor del barri, hi trobareu saboroses tapes i plats del dia. Les seves braves Kasparo fan oposició a estar al top cinc de les millors de la ciutat. I val molt la pena també tastar les croquetes de ceps. Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la
  • Clubs
Els bars més friquis de Barcelona
Els bars més friquis de Barcelona
De copes per la Barcelona oculta Peret deia que Barcelona és poderosa. Sí, però nosaltres afegim que té un poder freak que fa caure de culs. A vegades entrar a fer una copa en un bar és com caure en una dimensió paral·lela o un conte de terror: follets, boscos, bars ocultistes, confessionaris sadomaso... Qualsevol cop de mà en la lluita contra l'avorriment s'agraeix. Deu bars 'friquis' amb pedigrí Avesta Una col·lecció de papallones dissecades repartida per diferents punts del local. Bitllets de diferents nacionalitats penjant com pernils de Jabugo darrere la barra. Objectes polsegosos que semblen trets de l’atrezzo de Los otros. Banderes sueques. Quadres amb una simbologia estranya que sembla persa. El bar Avesta és un dels màxims exponents de l’estil rústic campi qui pugui que defineix les tasques de culte del Gòtic més ombrívol. En aquesta caverna construïda en forma de laberint asimètric, els materials hi conviuen celebrant una lletjor que atrapa el visitant. Fusta envellida, pedra pintada de blanc i rajola antiga es fusionen en un interiorisme sense DO. La conjura obligatòria en aquest espai, un cop acomodades les natges a les cadires fetes amb troncs de llenya, és provar la llet de pantera –la millor del barri– o l’absenta. També disposen d’una llista molt decent de cerveses i, si vols, fins i tot preparen una aigua de València ideal per tornar a casa reptant. Aquest lloc és la repera. Als altaveus, Ana Belén deixa pas a Joaquín Sabina en el que juraria que és un greate
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat