Flors al Mercat
Foto: FaM
Foto: FaM

Coses per fer a Barcelona el divendres a la nit

Les millors propostes per començar el cap de setmana

Publicitat
  • El Raval
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

La Calòrica no té sostre. A cada nou espectacle pugen un esglaó. Apunten molt amunt. I, com aquells atletes que es posen pedres a la motxilla per córrer més, han decidit aixecar un espectacle d'hora i mitja en francès, amb espurnes de rus, anglès i alemany (amb subtítols en català). Té la seva lògica: parlen del Congrés de Viena del 1814 on, després de la primera derrota de Napoleó, les potències europees es van reunir per repartir-se el continent i aleshores la llengua franca era el francès. L'únic que no en sap, ehem, és l'ambaixador espanyol, a qui, òbviament, despatxen aviat perquè faci un inútil cens dels rius navegables.

  • Sagrada Família
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

El protagonista d'aquesta història entra en escena suat, amb una escala de mà i una motxilla plena de vidre. No sabem si és un rodamon, un operari o un boig. Planta l'escala al mig de l'escenari i comença a parlar de cara al públic, però aviat sabrem que no conversa amb nosaltres, sinó amb un amic. O, millor dit: un ex amic.

Roger Torns és l'autor i l'intèrpret únic d'aquest monòleg descarnat sobre la condició masculina i l'amistat. Fora d'aquí, és un dramaturg força solvent i un actor bregat, fundador de la companyia Produït per H.I.I.I.T, la qual ens ha ofert peces de primera com 'Hàbitat [Doble penetració]', 'La meva violència' i 'Fantàstic funeral festiu', entre d'altres. 'Les paraules dels altres' és un projecte de risc, perquè està sol davant del perill i, llevat de la direcció, a càrrec de Laia Alberch, s'ho juga tot posant-hi el cos i la lletra.

Publicitat
  • Cine

La 13a edició de Pantalla Barcelona arriba aquesta tardor amb una programació articulada sota el lema 'imaginant futurs', apropant als barris el cinema posant una mirada crítica que, sens dubte, us farà reflexionar. 

El programa oferirà 70 projeccions en 23 equipaments diferents de la ciutat del 17 d'octubre de 2024 al 29 de març de 2025. Com a novetat, aquesta tardor s'incorpora circuit Pantalla el Petit Cineclub, un espai dedicat a la projecció de cinema d'animació adreçat als infants.

  • Art
  • Galeries

Barcelona és plena de museus i galeries que programen magnífiques mostres i activitats. Art, ciència, disseny, fotografia, història... Tenim exposicions ben curioses que sorprendrien fins i tot els més desconfiats. Ah, i també hi ha moltes obres d'art públiques que decoren els nostres carrers i, que a vegades, passem per alt. Quines són les millors exposicions que es poden veure a Barcelona? Siguin quines siguin les teves preferències, segur que n'hi ha una esperant-te en alguna de les sales de la ciutat que et fascinarà. Dona un cop d'ull al nostre llistat i decideix quina exposició vols visitar en solitari quan pleguis de la feina, quina és la perfecta per tenir una cita o quina vols veure en companyia dels teus amics el pròxim cap de setmana!

Publicitat
  • El Raval

El Mic, la coneguda titella de llana del Super3, surt de la pantalla per aparèixer per primera vegada al teatre amb l'obra 'Mac Mec Mic'. Fins al 19 de gener podreu gaudir-la a la Biblioteca de Catalunya, una obra concebuda per als més petits i per gaudir amb tota la família. 

L'espectacle, que té una durada de 40 minuts, gira al voltant d'una carta que reben a la bústia el Mic i els seus amics. Tots quatre voldran escriure'n una i omplir-la de dibuixos.

A més, a l'escenari també hi haurà la Lula, una noia que amb el seu ukelele farà ballar tothom, per tant, es comptarà per primer cop amb la presència d'una actriu que farà de vincle amb el públic.

  • Art

L’exposició 'AMAZÔNIA', de Sebastião Salgado, arriba a Barcelona després d’una gira internacional per ciutats com Madrid, París i São Paulo, on ha rebut més de 1,5 milions de visitants. La mostra, que es podrà visitar a les Drassanes Reials entre el 4 de desembre del 2024 i el 20 d’abril del 2025, és el resultat de set anys d’expedicions del fotògraf brasiler a l’Amazònia, amb l’objectiu de retratar-ne la bellesa extraordinària i conscienciar sobre la necessitat de preservar aquesta regió vital del planeta.

Comissariada i dissenyada per Lélia Wanick Salgado, la mostra inclou més de 200 fotografies de gran format, 7 pel·lícules i una ambientació sonora composta per Jean-Michel Jarre, basada en sons reals de la selva. La sala recrea l’atmosfera de l’Amazònia, amb imatges que destaquen paisatges naturals com rius serpentejants, tempestes tropicals i muntanyes cobertes de selva, i retrats que mostren les cultures i rostres dels pobles indígenes, com els Yanomami o els Awá-Guajá.

Publicitat
  • Què fer
  • Rutes i passejades
  • Eixample

El Recinte Modernista de Sant Pau, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO, aquest Nadal celebrarà la seva quarta edició de Els llums de Sant Pau, un esdeveniment que transforma l'espai en un conjunt lumínic, amb un recorregut de colors, llums, sons, videomapping i un arbre de Nadal de 16 metres.

Aquest any podreu viatjar per diferents països i descobrir com se celebra Nadal a cadascun d'ells. També trobareu un carter de Nadal on podreu entregar la vostra carta i a més, podreu gaudir d'una paradeta de 'Nadalets', una col·lecció de peluixos per gaudir amb tota la família. 

  • Cine

La 13a edició de Pantalla Barcelona arriba aquesta tardor amb una programació articulada sota el lema 'imaginant futurs', apropant als barris el cinema posant una mirada crítica que, sens dubte, us farà reflexionar. 

El programa oferirà 70 projeccions en 23 equipaments diferents de la ciutat del 17 d'octubre de 2024 al 29 de març de 2025. Com a novetat, aquesta tardor s'incorpora circuit Pantalla el Petit Cineclub, un espai dedicat a la projecció de cinema d'animació adreçat als infants.

Publicitat

Segur que t'ho passes pipa, escarxofat al sofà, demanant menjar a cop d'aplicació: però hi ha gent amb molt talent que s'hi està jugant els quartos i s'hi deixa la pell perquè surtis a dinar o sopar de manera fantàstica. Passem revista a les obertures més excitants i saboroses dels darrers temps. L'escena gastronòmica de Barcelona és d'allò més dinàmica i hi ha noves obertures per a tots els gustos: grecs, llatinoamericans, asiàtics, bars de tapes, entrepans gurmet...

  • Art
  • La Barceloneta

L’exposició 'Tàpies. Art i activisme', que es podrà visitar fins al 2 de febrer al Museu d'Història de Catalunya, mostra la faceta més compromesa d’Antoni Tàpies, un artista que va integrar l’art i l’activisme en la seva vida i obra per defensar els drets humans i les causes socials. Amb una àmplia col·lecció d’obres i documents inèdits, l'exposició reflecteix com Tàpies (Barcelona, 1923-2012) va convertir el seu ideari avantguardista en una eina d’acció. Per l'artista, l'art sempre estava intrínsecament lligat a la política.

Publicitat
  • Musical
  • El Poble-sec
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Encara que el focus caigui sovint sobre els dos amants del musical, Blanca (Alèxia Pascual) i Saïd (Jordi Garreta), 'Mar i cel' és un espectacle molt coral, on cal un bon repartiment i on tothom té alguna cosa a dir durant les prop de tres hores de funció. La parella és central, però sense un bon Idriss (Berta Luna), un bon Ferran (Eloi Gómez), una bona Teresa (Clara Renom), una bona Maria (Candela Díaz), un bon Hassèn (Albert Gràcia) i un bon Joanot (Abel García) és impossible que l'espectacle s'enlairi.

  • Música
  • Música

Des del pròxim 5 d'octubre fins a l'1 de desembre, el Cicle de Clàssica d'Horta-Guinardó omplirà de música en directe diferents equipaments municipals com biblioteques, centres cívics, casals de barri i places del districte. L'objectiu de la iniciativa és trencar el mite que la música clàssica és inaccessible i apropar-la a tots els públics amb un cartell ple d'artistes professionals. Cada any, el cicle se centra en una temàtica diferent i la d'enguany commemorarà el XXV aniversari del projecte amb les emocions com a tema central. Fidels a la temàtica, els intèrprets també compartiran amb el públic la seva opinió i versió sobre el repertori que han escollit i la seva interpretació musical.

Publicitat
  • Art
  • Dreta de l'Eixample

Una de les mostres més completes dedicades a la trajectòria d’Antoni Tàpies arriba a Barcelona després de ser presentada al Bozar de Brussel·les i al Reina Sofia, a Madrid. 'Antoni Tàpies. La pràctica de l’art', és la gran exposició de l’Any Tàpies en la qual s’agrupen més de cent obres procedents d’arreu del món, algunes de les quals es presenten a Barcelona per primera vegada. 

  • Què fer
  • Ciutat

Els amants del terror estan de sort perquè aquest estiu s’inaugura la terrorífica experiència immersiva 'Hotel Drácula' a Westfield La Maquinista. Després d’un recorregut per París i Madrid, aquesta proposta aterra el 25 de juliol a Barcelona en un espai de 350 m² on la realitat virtual i els mítics túnels de terror es combinen per a crear un metavers en què els visitants esdevindran els protagonistes. 

Basant-se en els grans mites del terror, Hotel Dràcula convida els participants a explorar els orígens de la por a través de la simulació virtual. Per cada tongada, fins a 30 participants podran recórrer junts els passadissos de l’Hotel Drácula on, porta a porta, descobriran els hostes del vampir com Frankenstein, el Yeti i altres criatures malignes, endinsant-se així en un malson col·lectiu. 

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

Ja ha començat el compte enrere per donar la benvinguda a la primera regata de la competició esportiva més antiga del món a Barcelona el pròxim mes d'agost. La 37a edició de la Copa Amèrica de vela se celebrarà per primer cop a la història a la nostra ciutat i, tot i que la podreu veure en directe des dels diferents punts gratuïts que hi haurà habilitats molt a prop de la costa, ara també la podreu viure des de dins amb una nova experiència immersiva que arribarà a finals d'aquest mes de juliol al centre de la ciutat. Del 31 de juliol fins al 6 d'agost, si passeu per plaça Catalunya, podreu visitar de franc una exposició immersiva de la Copa Amèrica amb moltes sorpreses dins.

  • Què fer
  • Ciutat

Des que som petits que a l'escola ens expliquen en profunditat esdeveniments històrics com l'Holocaust i la Guerra Civil espanyola, però n'hi ha d'altres que es passen més per alt, com és el cas de la cacera de bruixes. Entre 1450 i 1750, Europa va viure un fenomen que perseguia i executava dones que eren acusades de participar en sectes i practicar la bruixeria i, malgrat que mai sabrem el nombre exacte d'assassinades, s'estima que unes 60.000 dones van ser executades. A causa de la desconeixença sobre aquest fet històric, s'han creat prejudicis, mites i fal·làcies sobre el que realment va passar i ara, un gran congrés a Barcelona intentarà desmitificar el fenomen de la bruixeria amb experts d'arreu del món.

Del 4 al 6 de juliol, la Universitat de Barcelona (UB) es convertirà en l'epicentre europeu de la cacera de bruixes a Catalunya amb la celebració del congrés internacional 'Els orígens de la cacera de bruixes a Europa', que reunirà experts de diferents països per discutir els inicis i la difusió de la bruixeria des de perspectives històriques, sociològiques i culturals. La iniciativa es durà a terme a través de l'institut de Recerca de Cultures medievals (IRCVM) i amb el suport del Vicerectorat de Cultura, Memòria i Patrimoni de la UB, el Consell Cultural de les Valls d'Àneu (CCVÀ) i el Festival Dansàneu i serà dirigit pel professor d'Història medieval de la UB i expert en la història de la bruixeria, Pau Castell.

Publicitat
  • Música
  • Música

En aquesta línia, el programa d’aquesta edició compta amb múltiples aliances, d’entre les quals destaca la col·laboració amb la Casa Batlló per oferir una nova experiència audiovisual que combina música i art digital. Tindrà lloc a The Cube, la sala immersiva situada al soterrani de l'emblemàtic edifici de Gaudí que a partir del 24 de maig oferirà 'Music:Response', una obra 360 graus amb música de The Chemical Brothers i l’imaginari visual dels seus concerts, creat pels dissenyadors digitals de Smith & Lyall. Serà, diuen, com entrar en els espectacles i els videoclips del duo electrònic britànic. 

  • Art
  • Art

Les exposicions immersives han arribat a Barcelona per quedar-s'hi. La ciutat n'ha acollit de tota mena: des de dedicades a Tutankamon i a la civilització de l'antic Egipte, fins a altres que endinsen els visitants en alguns dels quadres més famosos del món, com els de Sorolla. Ara, Barcelona acollirà una altra exposició immersiva d'art, aquest cop dedicada a un dels pintors catalans per excel·lència: Salvador Dalí.

El Reial Cercle Artístic, al número 5 del carrer dels Arcs, inaugurarà la 'Dalí Challenge: no saps res de mi' el pròxim 13 de juny, una exposició que es va estrenar mundialment a Madrid. La mostra fa un homenatge a l'artista de Figueres i presenta les seves obres d'una manera única als espectadors. La iniciativa submergeix el públic dins l'art del pintor a través d'un d'àudio-relat en format pòdcast que s'endinsa dins la vida i la història de Gaudí mentre els visitants fan un recorregut per més de 60 obres digitalitzades. La realitat augmentada, el 'micromapping' i altres elements tecnològics seran els protagonistes d'aquesta exposició sobre una de les icones del surrealisme.

Publicitat
  • Què fer
  • Curiositats fantàstiques

Nedar entremig de centenars de bombolles deu ser molt i molt plaent. O no. Ens hi juguem alguna cosa? El resultat el tindrem a partir del 19 d’abril quan l’experiència immersiva 'Bubble planet' arribi a la ciutat. Es tracta d’una activitat sensorial plena de colors pastels i fantasia que, a partir de la realitat virtual i la constant interacció amb el públic, genera onze entorns temàtics diferents per despertar el nen que tenim dins. I sí, un d’aquests entorns és una enorme piscina de bombolles.

  • Circ

'Alegría' és, sens dubte, l'espectacle més emblemàtic i exitós de Cirque du Soleil. Es va estrenar per primera vegada al Canadà el 1994, i en 19 anys de gira ha captivat més de 14 milions d'espectadors a 255 ciutats de 40 països. El 2019, coincidint amb la celebració del seu 25è aniversari, 'Alegría' es va tornar a estrenar a Montreal sota una llum completament nova, assegurant-se que tots els aspectes del xou –la direcció d'escena, la música, les acrobàcies, l'escenografia, el vestidor, la il·luminació, el maquillatge– fossin tan inspiradors per al públic d'avui com ho van ser en el moment de la seva creació.

Contingut patrocinat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat