Foto: Scott Chasserot

Els millors restaurants xinesos de Barcelona

Restaurants per assaborir la cuina xinesa tradicional i regional més autèntica i els seus plats més representatius

Foto: Scott Chasserot
Kao Street
Foto: Scott Chasserot | Kao Street
Kao Street
Foto: Scott Chasserot | Kao Street
Publicitat

La cuina xinesa és un patrimoni mil·lenari que, durant una mala època, a casa nostra es va convertir en un parc temàtic. De fet, dir menjar xinès és com dir menjar africà, perquè és una àrea immensa i de cuines molt diferenciades. A Barcelona mana la cuina cantonesa i de la Xangai, i si seguiu el nostre consell, teniu garantides l'autenticitat i la bona digestió. ¿Com celebrar l'Any Nou xinès? En aquests magnífics restaurants. I si encara voleu més Àsia, podeu visitar alguns dels millors restaurants japonesos de Barcelona!

NO T'HO PERDIS: Els millors 50 restaurants de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre, i ja és present en grans ciutats del món com Nova York, Montreal, Porto i Ciutat del Cap, entre d'altres. A Barcelona el trobeu al Port Vell, a la terrassa-mirador del Maremàgnum, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. L’espai, de 5.250 metres quadrats, acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure.

16 restaurants xinesos espectaculars

  • Xinesa
  • Esquerra de l’Eixample

Chila s'especialitza en la gastronomia tradicional de la província de Hunan. Menys coneguda que la de Sichuan, però igualment picant, es caracteritza pels fumats, l'harmonia de sabors contrastats i la varietat d'ingredients. El plat estrella del restaurant és la cansalada fumada Mao, amb fulles deshidratades de mostassa, però els fideus d'arròs amb vedella estofada a l'estil de Changsha, el llobarro al vapor amb salsa de bitxos i el braó amb 36 espècies són igualment espectaculars. Si us espanta el picant, no us preocupeu, quan feu la vostra comanda podreu triar el nivell de picantor que voleu. Ja compten amb locals a Madrid, Sevilla i València.

  • Xinesa
  • Esquerra de l’Eixample

Lanzhou és la capital de la província de Gansu, al nord-oest de la Xina, i un important 'hub' del país i de l'antiga ruta de la seda. La ubicació i la història han fet que aquesta zona tingui una important diversitat gastronòmica. I exactament això reflecteix la carta d'aquest restaurant de barri, sense pretensions i econòmic. Proveu els fideus 'estirats' amb vedella filetejada, rave, all tendre i coriandre, i les broquetes a la barbacoa, de porc, xai, vedella, sípia, bolets, etc. Atenció perquè el local té dos noms; el del rètol de la façana, Yipin Ramen BBQ, i el que apareix a internet, Yipin Lanzhou Noodles.

 

Publicitat
  • Xinesa
  • Dreta de l'Eixample

Xinjiang és una regió a l’extrem oest de la Xina que limita amb Mongòlia, Rússia, el Kazakhstan, el Kirguizstan, el Tadjikistan, l’Afganistan, el Pakistan i l’Índia. La seva gastronomia és una cruïlla entre la cuina local, les veïnes i la dels comerciants de la ruta de la seda que van convertir la regió en un punt estratègic. I què podem trobar a una taula xinjianesa? Molta vedella, xai, pebrots, patates, fideus estirats, arròs polaw (similar al pilaf) i empanades 'samsa' (similars a la samossa). Tot això també ho teniu a la carta d’aquest restaurant familiar i sense pretensions. Ells mateixos fan la pasta a mà, deliciosa. També tenen una carta àmplia de broquetes (ronyó de xai, pedrers de pollastre, patata, verdures, etc.). Preus populars i porcions generoses.

  • Xinesa
  • Sant Andreu

Originari del nord de la Xina, el 'jianbing' és un esmorzar de carrer, típic i econòmic, similar a les crepes franceses. S'elabora amb massa de farina de blat i cereals, ous, cebes tendres, coriandre, sèsam, salses (xili, hoisin, soja) i tot allò que el client li vulgui afegir; pernil, formatge, enciam, espinacs, brots de soja, etc. Es prepara al moment i se serveix doblegada a manera de sobre per conservar la frescor dels ingredients. El 'jianbing' ha fet la volta al món i ara es pot trobar a les principals ciutats del planeta. A Barcelona, ​​també. La cuina del Xianhui Jie no para de les dotze del migdia i fins a les onze de la nit. Si us quedeu amb gana, cosa que dubtem, ofereixen dumplings, sopes i fideus. Tenen un segon local a l'Eixample Esquerre (València, 196). Per cert, 'xianhui jie' significa 'la noia amable'.

Publicitat
  • Xinesa
  • Gràcia
  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out

L'Os Panda és un restaurant especialitzat en gastronomia de la província de Yunnan, situada a l'extrem sud-oest del Xina i fent frontera amb Tibet, Myanmar, Laos i Vietnam. Per això veureu que la seva carta té un punt panasiàtic; hi ha lloc per uns bunyols de porc tailandesos i també per pho vietnamita. L'especialitat d'aquest veterà restaurant del carrer Verdi són els fideus d'arròs Mi Xian. Tampoc s'obliden d'altres grans hits de la cuina xinesa; dim sum, mapo tofu, albergínia amb carn picada, ànec pequinès, etc. El menú de migdia és completíssim i val 13,80 euros.

  • Xinesa
  • Horta - Guinardó

El boca-orella ha convertit aquest bar informal en un dels xinesos més visitats de la ciutat. La carta, que amb prou feines agrupa catorze plats, és la única a Barcelona que s’especialitza en 'biang biang'. Aquest tipus de fideus tallats a mà, originaris de Xi’an, es caracteritzen per una gran amplada i longitud, així com pel sabor picant que li atorga el xili en pols. Molt bo també és el 'rougamo', una entrepà de carn típic de l’street-food del nord de la Xina, que aquí es farceix de porc i vedella estofada. Tampoc cal oblidar els 'liangpi' artesans, uns fideus freds servits amb verdures variades, que demostren que hi ha vida més enllà de l’arròs tres delícies. Cap altre restaurant barceloní, s’ha de dir, explora millor els sabors de Shaanxi.

Publicitat
  • Xinesa
  • Sant Antoni
  • preu 1 de 4

Al Cuina Panda se serveix menjar casolà de Sichuan, que ve a ser una mica el Mèxic de la Xina. Si no sou de picant, no patiu. La carta és curta, però hi ha opcions per a paladars més sensibles. El mix de dumplings casolans per compartir és un excel·lent inici d’àpat. Els podeu demanar amb salsa picant o sense. Després, si no voleu emocions fortes, demaneu els fideus a l’estil rural (amb tomàquet, ou, coriandre, cacauet, nap confitat, gingebre, all i salsa de soja). En canvi, si esteu marxosos, decanteu-vos pel ramen de fideus d’arròs, vedella de Girona i salsa picant de Sichuan. El personal és el súmmum de la generositat i l’amabilitat.

  • Xinesa
  • Esquerra de l’Eixample
  • Crítica de Time Out

Després de quatre anys davant del Casa Jaime (Consell de Cent, 222), en fa cinc que en Ramon Ramió i en Wei Xia (de Qingtian, Xina) van obrir un restaurant xinès on oferir les receptes familiars del segon. La carta, que s’actualitza sovint, la complementen amb altres plats asiàtics, i a vegades amb ingredients i tècniques d’aquí. Si se us ha antullat un plat de glutamat monosòdic amb arròs tres delícies, el Xino Mandarino no és per a vosaltres. Aquí hi trobareu plats currats com les gambes flamejades amb licor de rosa. L’ànec a la pequinesa atrau gent de fora de Barcelona. A l’exterior: terrassa, parasols grocs i finestrons vermells. A l’interior: llanternes, neó, bon ambient i, a vegades, DJs. El menú de migdia val la pena (12,95 euros).

Publicitat
  • Xinesa
  • Fort Pienc
  • preu 1 de 4

Xina, arròs. Ep, no sempre! A la regió de la Manxúria (Dōngběi), al nord-est del gegant asiàtic, tiren més de blat i patata. La cuina d’un lloc és el seu paisatge posat a la cassola, deia en Josep Pla. Doncs, allà tenen muntanyes, rius, valls, esplanades infinites i un clima extrem que va de la calor tropical al fred àrtic. I què us ofereixen els amos d’aquest familiar restaurant amb la cuina a la vista? Especialitats del nord-est com el porc amb salsa miso acompanyat de rotllets farcits de pastanaga, cogombre i coriandre, i també d’altres regions del país; com els 'xiaolongpao' de Xangai (saquets farcits fets al vapor en cistelles).

  • Xinesa
  • Eixample
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

Un xinès amb esperit jove pels qui troben poc 'cool' els xinesos, aquest era el reclam d'Out of China quan van obrir, l'any 2002. Ara podem parlar d'ell com al xinès pioner a obrir aquesta cuina mil·lenària al producte català en un local modern, sense folklorismes (recordem per exemple el seu ravioli d'ànec i foie a la planxa, que no cau mai de la carta en carta). I segueix essent tot un senyor restaurant a preus ajustats, sens dubte entre els millors restaurants xinesos de Barcelona. Aquí hi trobareu plats molt representatius de la gastronomia xinesa en versions alleugerides i molt ben fetes, com per exemple un pollastre 'kongbao' lleugerament picant, i tot l'univers de sopes i fideus saltejats, en una carta molt àmplia però d'allò més fiable. I els seus 'dim sum' són molt bons: demaneu-ne la degustació. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat