Kata
© Ivan GimenezKata
© Ivan Gimenez

Els millors bufets lliures de Barcelona

A Barcelona hi ha un grapat de bufets lliures on val la pena entaular-se per menjar amb qualitat i sense límits

Publicitat

El bufet lliure viu en la dicotomia de donar menjar a l'engròs –de vegades amb una qualitat dubtosa– i els grans banquets de luxe, en què es malgasta menjar d'alta gamma. La pandèmia va ser un cop dur per al bufet lliure, epicentre de la golafreria obscena. Però a Barcelona hi ha uns quants bufets lliures que valen la pena, amb tota mena de cuines. On trobar un bon bufet lliure? Hi ha molt gat per llebre, però us recomanem opcions catalanes, japoneses, xineses i fins i tot argentines. Una llista de restaurants per posar-se fins al cul, parlant de plata. Sigueu responsables: si us ompliu el plat us l'acabeu.

NO T'HO PERDIS: Els millors 50 restaurants de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. Ja és present en grans ciutats del món com Nova York, Montreal, Porto i Ciutat del Cap, entre d'altres. A Barcelona el trobeu al Port Vell, a la terrassa-mirador del Maremàgnum. Amb vistes espectaculars al mar i la ciutat, ofereix una visió panoràmica dels millors restaurants i gastronomia de Barcelona sota un mateix sostre. L’espai, de 5.250 metres quadrats, acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure.

11 bufets lliures que valen la pena

  • Dreta de l'Eixample

Apunteu-ho bé a l'agenda: el brunch dominical del Monument Hotel elaborat per l'equip d'en Martín Berasategui s'ofereix el primer i tercer diumenge de cada mes, de 13 a 16.30 h i val 75 euros per persona. A la carta, clàssics de segell Berasategui (bunyols de bacallà, tac de tonyina amb escuma de marmitako, costella de vaca vella), bufet de freds (amanides, carpaccios, embotits, formatges), plats calents servits a taula (croquetes d’escalivada amb maionesa de romesco, ravioli cremós de bolets i pernil ibèric amb emulsió de tòfona) dolços (pastís basc inclòs) i còctels (atenció a la versió del Paradiso del cèlebre Bloody Mary). És aconsellable reservar.

  • Italiana
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

Doppietta és una impecable i gurmet versió actualitzada de la 'salumeria' –la botiga de productes delicatessen italians– amb formatges i embotits de primera (alguns d'elaboració pròpia!). Els caps de setmana trobareu la seva versió del brunch, que seria una derivació del vermut italià en horari de migdia. Aquí us podeu cruspir un bufet lliure de delicadeses fredes: formatges i embotits italians; olives i adobats; i pans: focaccia, pane carasau i grissini. I de segon, sis platets servits a la taula de suculenta tradició italiana: pasta carbonara (un dels hits de la casa), nyoquis als quatre formatges, un risotto de bolets, les clàssiques mandonguilles... Per sucar-hi pa. El preu, 25 euros, inclou un còctel d'aperitiu o una cervesa.

Publicitat
  • Mediterrània
  • Sant Martí
  • preu 1 de 4

Un secret al final del carrer Pujades del Poblenou: un bufet giratori a la catalana. Per la cinta desfilen uns boníssims cigrons vegetarians, bunyols de peix amb salsa tàrtara, cassoleta d'espinacs a la crema amb emmental o tiramisú casolà, per exemple. Dues fórmules: quatre plats a 14 euros amb beguda, generós. O de degollament: bufet lliure per menjar sense límits més una beguda per 19 euros. Menjar equilibrat o fins a rebentar, aquesta és la qüestió.

  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Quan el cos demana graellada hi ha dues opcions, fer-lo emprenyar i menjar un burger ronyós o fer-li cas i oferir-li el milloret de la ciutat. Al Caliu de l’Eixample ajusten els preus, però no escatimen en qualitat: carns argentines, botifarres de la terra, filets de bou que semblen de mamut, porc, costelles... El menú 'graellada lliure' inclou pa amb tomàquet, amanida, croquetes, provoletes, empanades criolles, entranya, tira de rostit, xoriço crioll i aletes a l'ají. Generositat càrnia per 19,50 euros.
 

Publicitat
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Es defineixen com una casa de camp al mig de la ciutat, i la descripció és real! Entres a un local ple de llum, de sostres alts i que sembla una masia: això és un restaurant en un antic pàrquing de l'Eixample (dit així perquè el propietari, Baldomero, era un 'bon vivant', dels primers a tenir un Mercedes a Barcelona). Entre setmana hi ha un menú de migdia molt mediterrani fabulós i el cap de setmana l'oferta passa per un fastuós brunch amb tot inclòs, a 35 euros. Amb terrassa.

  • Estadounidenca
  • El Raval

Joaquín Méndez és un ex-dissenyador argentí que va deixar la roba i els logos per obrir un restaurant de pollastre fregit a l'estil del sud dels EUA. Si us asseieu al Dr. Beer & Mr. Fried, el pollastre triga 20 minuts a arribar. Perquè l'arrebossen (amb cereals) i el fregeixen al moment, i abans passa 24 hores marinat en llimona i espècies cajún. El resultat és òptim, amb el cobejat binomi de cruixent/tendre (i les patates són boníssimes). També trobareu hamburgueses amb tot el que es pot fer (de bo) a un pollastre fregit. Amb 'coleslaw', amb chipotle... I tot un apartat de gofres amb pollastre. Dimarts i dimecres: bufet il·limitat d'aletes de pollastre per 10,90 euros.

Publicitat

Al cor de la Barceloneta hi ha Papanato, possiblement l'únic restaurant argentí especialitzat en patates de la ciutat. N'ofereixen de 25 classes diferents; amb cheddar i cansalada, gambes a l'all i o xoriço amb mozzarella i chimichurri. Agafeu l'agenda. Els dilluns fins a les 24 h i per 14,90 euros, bufet lliure d'hamburgueses (cinc varietats). Dimarts i dimecres fins a les 24 h i per 15.90 euros, bufet lliure d'empanades (sis varietats). Els dijous fins a les 24 hi els divendres fins a les 18 h i per 16,90 euros, bufet lliure de milaneses (quatre varietats).

  • Brasilera
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Què és un 'rodizio'? Doncs senzillament és la versió brasilera d'un restaurant de bufet lliure. I ja sabeu que el Brasil no és precisament el país més vegà del món. A preu tancat tant per dinar (28 euros) com per sopar (35 euros). En aquest restaurant amplíssim i d'aires industrials, primer us espera un bufet lliure amb amanides i plats típics brasilers, com la feijoada. I de segon comença l'espectacle; el cambrer treu la carn a la taula, al punt desitjat, i la talla amb espasa davant del client. Els talls? Picanya, llonganissa gaucha, màniga, entranya, i altres delícies carnívores que semblen diminutius però omplen molt. També disposen de menú vegà i vegetarià.

Publicitat
  • Bufet
  • Sant Martí

Sumo, una cadena amb set locals a Madrid, és un bufet lliure asiàtic on es pot triar i demanar de manera il·limitada entre més de 100 opcions, com sushi, dim sum, sashimi, arrossos, sopes i carns. Tot per 26,15 euros. I com funciona exactament? Doncs, podreu seleccionar els plats numerats que preferiu, del 1 al 75, en petites rondes de tres plats, sense cap mena límit. Si voleu tastar algun plat que estigui fora d'aquesta numeració, també ho podreu fer a preus reduïts, igual que les postres. Important; els plats no consumits comporten una penalització de 3 euros.

  • Bufet
  • Sant Antoni

El rètol blau de l'establiment anuncia que la cosa va de menjar japonès amb bufet il·limitat, però no és ben bé així. També hi trobareu plats típics italians, xinesos i espanyols (inclosa la paella amb extra de colorant groc). Molts plats passen per la planxa o el wok. Un dels més servits entre la clientela són les anques de granota. La qualitat és acceptable, però evidentment no és un restaurant Michelin. Molts metres quadrats de decoració modesta i taules poc separades. Aneu-hi famèlics i amb 25,90 euros a la butxaca. És el millor bufet lliure de la ciutat? No. És un dels més populars? Sí, sens dubte.

Publicitat
  • Marisc
  • Les Corts
  • preu 2 de 4

On fa temps hi va haver un restaurant gallec clàssic, ara hi ha Street Fish, un restaurant que es defineix com a "freiduría urbana". Aquí us podreu posar fins a les tranques de fruits i bestioles del mar. No és un bufet lliure, però gairebé. Per la moderada quantitat de 15 euros per persona, us portaran una pala a vessar de marisc a la planxa que dipositen en una safata. Gambes, navalles, calamars, zamburiñas, volandeiras... No seran gambes de Roses ni 'percebes' de la ria, però és una bacanal de marisc acceptable a un preu democràtic.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat