Safata de carn de Mi Tierra
Foto: Mi TierraMi Tierra
Foto: Mi Tierra

Els millors restaurants colombians de Barcelona

Un tour gastronòmic per Colòmbia sense moure el cul de Barcelona

Mireia Font
Publicitat

Es calcula que gairebé 30.000 colombians i colombianes viuen a Barcelona i rodalies. Després de la comunitat italiana, és la més nombrosa de la ciutat. Potser aquí la gastronomia colombiana encara no és tan coneguda com la mexicana, peruana i argentina, però... temps al temps. Quins son els millors restaurants colombians de Barcelona? Us fem una tria dels nostres llocs preferits. Plats a vessar de blat de moro, iuca, patata, plàtan madur, arròs, fesols, peix, marisc i molta, molta, molta carn. Benvinguts i benvingudes al món de la 'bandeja paisa', l''ajiaco', el 'sancocho', el 'mondongo', el cebiche, els tamales i les arepes!

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Bars, restaurants i cafès colombians a Barcelona

  • Colombiana
  • El Clot

Pareceros i pareceras, no ens equivoquem si diem que el Muysca és un dels millors restaurants colombians de la ciutat. Gastronomia del país llatí de base regional, feta amb producte local i el pilotatge del xef Johnattan Arias. En poques paraules, receptari tradicional colombià amb girs contemporanis i cuinat amb matisos. A la carta; empanades, 'caribañolas' (massa de iuca farcida i fregida), arepas i plats més contundents i elaborats com el cruixent i melós chicharrón amb patates criolles i chimichurri de coriandre, la posta negra cartagenera (culatí de vedella rostida i confitada amb vi negre acompanyada d’arròs amb coco titoté) i el clàssic cebiche de peix i llet de coco. Remateu-ho amb una mousse de xocolata i milo amb pa de pessic d’avellanes. Brunch dominicals.

  • Colombiana
  • Sants - Badal

Una de les comunitats més nombroses de Barcelona és la colombiana. Molt present a la frontera de la ciutat i Hospitalet, Mi Tierra és, sens dubte, el lloc de trobada dels veïns llatins de la zona. A la carta veureu generositat, abundància i plats regionals com la 'bandeja paisa' (arròs, carn, llardons, ou ferrat, plàtan madur, xoriço, tomàquet, alvocat i arepa); la llengua de vedella amb guisat (acompanyada d'arròs, patata, iuca i alvocat), i els 'tamales vallunos' (massa de blat de moro, pollastre, porc, pèsols, pastanaga, embolicada amb fulles de plàtan i arròs d'acompanyament). Molt recomanables els sucs de fruites tropicals. Menú del dia els feiners (12 euros) i menú especial els caps de setmana (15 euros). Tenen un altre local a l'Eixample Esquerre (Comte d'Urgell, 76).

Publicitat
  • Cafeteries
  • Sants - Badal
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

El 'calentado' es una especie de plato combinado que en Colombia se come para desayunar y se elabora con restos recalentados. Cocina de aprovechamiento 100%. El de esta popular panadería de Sants incluye arroz con frijoles negros, huevos 'pericos' (revueltos), chorizo ​​criollo, arepa y un café (8,5 euros). En el mostrador veréis un sinfín de panes, bollería y pastelería del país; pan de 'bono' (queso), pan dulce, buñuelos, 'almojábanas', mini roscones de dulce de leche y guayaba, brazo de reina, 'aborrajado' de plátano maduro, etc. También confeccionan pasteles por encargo y los rellenos son de lo más tropical; piña, maracuyá, etc. Para beber, todo colombiano; batidos, zumos, cafés y refrescos (Pony Malta incluido). Atención a su Instagram porque publican ofertas a menudo. Tienen un segundo local en Hospitalet (Av. del Metro, 12) y un tercero en Sabadell (Viatjants, 30).

  • Colombiana
  • Sant Antoni

Tropicalissima és una minicadena de restaurants colombians amb locals a València, Madrid i aquí. Els punts forts d'aquest establiment són dos; les generoses porcions XXL dels plats i les postres. A banda d'oferir els més icònics de la gastronomia colombiana, també fan especialitats regionals menys conegudes per aquests verals com el 'fiambre montañero' (arròs, ou dur, pollastre, vedella i patates en fulla de plàtan) o l'arepa amb 'chunchulines' (intestí prim boví). Parlem de les postres; copes gegants de batut amb gelat, llet condensada, fruita fresca i llaminadures. Un exemple; el Malty Brownie (batut amb pols de malt, daus de brownie, llet condensada i nata). Els dies feiners ofereixen un abundant menú de migdia per 14,9 euros. Tenen un segon local a l'Hospitalet (Unió, 34) i un tercer a Cornellà (Passatge de Cristòfor Llargués, 4).

Publicitat
  • Colombiana
  • Dreta de l'Eixample

'Arepazo', superlatiu d'arepa. Així que ja us podeu imaginar que l'especialitat de la casa és aquest aliment fet de pasta o farina de blat de moro, de forma circular i semi aplanat, molt típic de Colòmbia, Panamà, Bolívia i Veneçuela. Segons l'Acadèmia Colombiana de Gastronomia, el país compta amb setanta-cinc receptes regionals. Doncs bé, en aquest local barceloní obert el 2005 i enganxat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, en trobareu de catorze diferents. La més demanada és la trifàsica; amb pollastre, vedella i formatge (8,5 euros). Si no sou molt d'arepas, cap problema. Ofereixen els mateixos farciments però damunt un llit de plàtan madur. Als migdies també despatxen plats principals; 'bandeja paisa', xurrasco amb arròs i amanida, 'salchipapa', etc.

  • Colombiana
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

A l'última planta del Centre Comercial La Farga de l'Hospitalet hi ha Elhache Street Food Market, un espai gastronòmic amb dotze locals de diferents cuines llatinoamericanes i zona comuna de taules. Un d'aquests establiments és colombià El Arriero. A la carta, set entrants i set principals. Hi destaquen els plats més carnis com la 'picada arriera'; una safata a vessar de proteïna animal amb porc, pollastre, vedella, 'patacones', arepa, tomàquets i salses. Val 23,9 euros i, en teoria, és per compartir entre dues persones. En realitat, n'hi poden menjar tres o quatre perfectament. A vegades, fora carta es marquen especialitats regionals com el 'ajiaco santafereño' (sopa de pollastre i patates) o la cassola de gambes del Pacífic amb arròs i 'patacones'.

Publicitat
  • Colombiana

La cocina de Gabriel és un restaurant amb una doble oferta. Per un cantó, podreu triar i remenar entre els plats més tradicionals de la gastronomia colombiana; 'bandeja paisa', picada de carn, arrossos, arepas, tamales, etc. Per l'altre, podreu provar especialitats 'fast food' passades pel filtre colombià. L'hamburguesa colombiana, per exemple, porta pit de pollastre, vedella desfilada, bacó, alvocat, dos tipus de formatges i arepa. No us equivoqueu; l'arepa no és el pa que tanca el farciment; l'arepa és dins del farciment. S'acompanya de patates fregides i val 16 euros. També despatxen 'perros', hot dogs. Atenció a l'anomenat 'salvaje'; xoriço, vedella i pollastre desfilats, blat de moro, bacó, plàtan madur, formatge fos i acompanyat també per patatones (15 euros). Tant si opteu per la burger com pel hot dog, és molt probable que no sentiu gana fins passats dos dies.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat