De què va? La Balmesina, sens dubte una de les millors pizzeries de Barcelona, té una focacceria a la Barceloneta. Max Morbi i companyia són uns asos de la panificació creativa en la pizza, i han traslladat aquest coneixement al pa del 'panino', d'elaboració pròpia i diària al seu obrador. "Teníem ganes de tornar a treballar l''street food', alguna cosa que agafis amb la mà i et mengis pel carrer. Fem la típica focaccia romana, que és alveolada per dins i cruixent per fora. El local és auster: una cuina oberta des de la qual serveixen els entrepans i una barra amb el producte exposat. El luxe és en el producte: petits productors italians i locals (el porc de la porchetta es de Cal Rovira)
I són bons? Són deliciosos. Tasteu la focaccia de porchetta amb maionesa i mostassa, alleugerida amb verdures envinagrades, o les més amistoses amb els vegetarians, com la focaccia de 'parmigiana' o la de carxofes amb olivada, ruca i mozzarella. Es mastega com de meditada és la textura de l'entrepà – crosta cruixent, suau i lleugera suspensió d’alvèols, que subratlla l'encert de la recepta – i la qualitat de la matèria primera. I els preus són relativament populars donat el nivell.