L'Atelier Barcelona
Foto: L'Atelier | L'Atelier Barcelona
Foto: L'Atelier

Les millors mones de Pasqua de Barcelona

Les pastisseries imprescindibles de Barcelona on comprar la vostra mona de Pasqua, les més dolces, sorprenents o tradicionals

Publicitat

Una Setmana Santa sense mona és viure en la indigència emocional. Per no decebre els vostres fillols, aquí teniu un llistat de les millors mones de Barcelona. Des de les més tradicionals fins a les més sumptuoses i barroques. Poca broma, que el Gremi de Pastisseria preveu vendre quasi 800.000 mones aquest any. Enguany, la tendència és que les millors pastisseries de Barcelona, entre els ell millor mestre xocolater del món, esmolin la seva creativitat i tècnica amb figures d'animalons tan entranyables i bufons que us sabrà greu desmuntar-los a queixalades! 

NO T'HO PERDIS: Granges i xocolata desfeta 

Mones per a tots els fillols

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella
  • Crítica de Time Out

La pastisseria Hofmann renova la seva línia de mones de Pasqua amb una col·lecció de mones temàtiques de l'univers animal. Una proposta inspirada en conceptualització "d'art Toy" pensada pels més petits de la casa. Podreu trobar rinoceronts, coales, micos, lleons i conills elaborats de forma 100% artesanal amb bases de xocolata blanca, xocolata negra i xocolata blanca torrada. 

"Recuperem les tècniques de les figures planes, és a dir, dels patrons, per a donar amb un nou disseny que emfatitza la gràcia única dels elements de xocolata tallats amb patró", explica Miquel Guarro, director de pastisseria de Hofmann. No us farem cap panegíric de la seva qualitat (aquesta és una de les grans pastisseries de la ciutat), però sí que val la pena dir que la càrrega de sucre ha baixat, però no pas el sabor. 

  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • Crítica de Time Out

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Són al capdavant de la xocolata i la pastisseria moderna a Barcelona des que va obrir fa gairebé 20 anys, amb la intenció de convertir una pastisseria en una joieria comestible. Fan servir matèries primeres orgàniques i locals, i tot el cacau dels seus productes és sostenible.

Cada any es treuen de la màniga innovacions que trenquen motlles i els han convertit en referents internacionals del disseny aplicat a la pastisseria. Aquest any, la novetat és la mona Bubó Chups, inspirada en l'icònic caramel de pal. I porten la seva passió chupachupera més enllà, rendint homenatge al Kojak, el més deliciós de tots. Us espera una mona de xocolata amb llet i cruixent de cirera, amb un farciment de kojaks variats. Tan deliciosa que a Telly Savalas li han crescut els cabells de cop. I per als més ortodoxos (però no tant), han preparat una mona emoji farcida de boles de xocolata. És solidària: de les seves 42 euros, 5 van directament a Càritas.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Raval
  • Crítica de Time Out

Una de les pastisseries amb més tradició i reputació de la ciutat. En Christian Escribà ha revolucionat a la seva manera la pastisseria tradicional apostant per la creativitat i els pastissos fets a mida (i aquesta dimensió s'ha vist incrementada des de que és una estrella televisiva). Aquí hi trobareu mones que desafien les lleis de la gravetat i de la pastisseria: Aquí hi trobareu mones que desafien les lleis de la gravetat i de la pastisseria: aquest any, la mona estrella tira més pel costat futbolístic: la mona amb la bota de Lamine Yamal és l'estrella de la temporada. Atenció, unitats limitades. L'altra creació destacada és una mona del Capità Amèrica. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb degustació combina la creativitat i capacitat docent del xef Eric Ortuño i amb la de la xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d'Albert Adrià. A més d'una qualitat extraordinària, es distingeixen per una intenció renovadora tant de sabor i tècnica com formal. I cada any s'empesquen un eix conceptual per aplicar a la seva campanya.

Aquest any, el protagonisme de Pasqua recau en una tropa de primats de xocolata amb llet, elaborats artesanalment, que emulen gestos humans i emocions : somriuen, exclamen i piquen l'ullet. La vitrina del seu local a Viladomat s’ha transformat en un parc temàtic de micos que promet treure un somriure a tot aquell que passi per allà. L’oferta de mones es completa amb una línia inspirada en videojocs, protagonitzada per Green Dino, Bombita i Red Flame, figures limitades que apel·len a la nostàlgia gamer i es poden adquirir online. Al costat d’aquestes mones originals, L’Atelier manté la tradició amb la seva Colomba, una versió pasqual del panettone disponible en tres varietats: clàssica, de xocolata i una edició especial amb els ingredients del Millor Panettone de Xocolata Artesà d’Espanya 2022.

Publicitat
  • Eixample
  • Crítica de Time Out

Cada Setmana Santa, les mones de Pasqua es reinventen, i a La Pastisseria Barcelona, capitanejada pel mestre Josep Maria Rodríguez, la tradició es fon amb l'alta pastisseria en una col·lecció que és un espectacle visual i gustatiu.

Aquest any, la seva proposta destaca per una acurada selecció de figures de xocolata que van més enllà del clàssic ou o l'escultura infantil. Tigers, dracs, micos, dimonis, papallones, lloros i conills prenen el protagonisme en peces de gran detall, elaborades amb xocolata de qualitat superior. Cadascuna d'aquestes creacions reflecteix la meticulositat i creativitat de l'equip, consolidant La Pastisseria com un referent en l'art xocolater. L'oferta inclou també mones en format individual, una opció pensada per a qui busca gaudir de la xocolata sense necessitat d'una gran figura central.

  • Sarrià - Sant Gervasi

La xocolata és la seva especialitat dolça i els menjars preparats ocupen gran part de la carta de productes salats. Els seus croissants, de mantega, són poc oliosos i cruixents, molt recomanables. Els podeu compartir amb els bombons de la casa. Bocí, oberta el 1959, és una enorme botiga-obrador que ofereix serveis de pastisseria, bomboneria, servei de càtering i cuina. I tots els processos es fan des de zero, en el mateix obrador. 

Tenen mones per donar i vendre, triar i remenar, totes fetes amb cacau de gran qualitat: més de cent models diferents, des dels animalons de torn que s'han convertit en tendència absoluta, fins a taulers d'escacs comestibles! Passant, és clar, per tots els personatges de Star Wars que us pugueu imaginar, Minions o Harry Potter.

Publicitat

La mona d'en Lluc Crusellas

El 2022 una figura pastissera es va alçar en el 'mainstream' català i mundial: en Lluc Crusellas, jove pastisser osonenc, va merèixer el premi de Millor Mestre Xocolater del Món al prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters. Avui, esclar, les mones de la seva pastisseria Eukarya, a Vic, són potser les més cotitzades i cobejades de Catalunya.

La família de figures de xocolata d’Eukarya creix aquesta Setmana Santa amb la incorporació de nous animals a la seva col·lecció de Pasqua. Als ja habituals ànecs, porc i esquirol, s’hi afegeixen pandes, lleons, guineus, vaques i fins i tot dracs, disponibles a les botigues de Vic i Andorra. El mestre xocolater Lluc Crusellas ha dissenyat aquestes peces amb la seva característica xocolata artesanal, mantenint l’aposta d’Eukarya per una Pasqua lúdica i de qualitat. Les figures, pensades per omplir les taules de somriures, són a la venda a partir de 48 euros a la seva botiga obrador de Vic i a la seva web.

  • Dreta de l'Eixample

Aquesta és una pastisseria de barri i proximitat, adaptada als temps.  L'Oriol Carrió, el mestre pastisser de l'obrador, firma una oferta de pastisseria que revisa els grans clàssics incorporant nous gustos i combinacions.

I les mones no són una excepció. Ara bé, ells han optat per, en lloc de fer un desplegament tècnic de modernitat i virtuosisme –que podrien– viatjar als orígens de la mona afegint-hi un petit toc personal. En aquest cas, es tracta d'una mona Cristina farcida de xocolata: pastís de brioix de doble fermentació, molt aromatitzat, amb xocolata injectada perquè, en obrir-se, brolli la xocolata cremosa. Es decora amb ous de xocolata, i és una opció tant econòmica com saborosa (no ens enganyem: una mona espectacular costa com anar tota la família a esquiar un dia, com qui diu).  

Publicitat
  • Sarrià - Sant Gervasi

Pastisser i mag de la rebosteria en general, Oriol Balaguer posa a la venda aquí els invents que li passen cada any pel cap: ja sigui la rajola Barcelona de xocolata negra o gelats de pal d'alta gastronomia. Aquest deixeble dolç de Ferran Adrià té botigues a Madrid i al Japó, i distribueix també a Europa, Austràlia i Àsia.

Les seves mones excel·leixen en tècnic i producte: artesania pura, a partir de 'Cacau Grand Cru', xocolata procedent de les plantacions de cacau de Veneçuela, Trinitat i Santo Tomé. I enguany el disseny de la peça va al que és clàssic: un petit zoològic amb micos, elefants, ossos, pandes i conills que desprenen tendresa. Tant, que gairebé fa peneta pensar que els clavaràs una mossegada.   

  • Les Corts

Un altre clàssic de l'alta pastisseria Barcelonina (el LLOC per anar a buscar el tortell de diumege dels 'upper diagonalers'). L'obrador dels creadors del bombó de músic han preparat molts models diferents de mones per a triar, amb uns preus que van des dels 25 € de la mona cristina tradicional fins als 300 € de petits escenaris cinematogràfics comestibles, com qui diu. Són d'allò més creatius i versàtils; aquest any s'han empescat una línia de mones basades en els videojocs, simpàtics animals que sempre acompanyen la festa i fins i tot els superherois més estimats pels petits. 

Recomanat
    Més de identitat de ciutat
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat