Bar Calders
Foto: ShutterstockBar Calders
Foto: Shutterstock

Les millors terrasses de Barcelona obertes a la fase 2

Horaris, aforament i altra informació útil per poder gaudir de les terrasses a partir del 25 de maig

Ricard Martín
Publicitat

Han sigut dos mesos i escaig confitats entre quatre parets: però per sort la fase 1 permet que l'hostaleria reprengui la seva feina a poc a poc. El primer que podrem fer serà sortir a celebrar-ho amb una bona copa (o amb un bon àpat, per què no) sota l'immillorable sol de la nostra ciutat, amb el plus de poder gaudir de l'aire més net en lustres. Només hem de mantenir les normes d'higiene i distància física, que aquí us expliquem, de res. I per favor, desterreu del vostre lèxic aquesta xorrada imprecisa de 'distància social'. La distància és física, però es tracta de socialitzar!

NO T'HO PERDIS: Normes de seguretat que han de complir els bars i restaurants a la fase 1


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


  • Mediterrània
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

La terrassa del Calders, en un passatge sense circulació, és una de les més cotitzades de barri. I la posen en joc amb tot el que tenen. Tot i obrir a l'50%, tindrà capacitat per a unes 24 persones, i l'oferta gastronòmica prioritzarà les racions individuals (i segueix sent bona i molt variada). Tenen dos nous plats: un entrepà de pastrami amb 'coleslaw', i la 'muscletà', musclos en escabetx sobre un llit de patates. I ull, que arriba una oferta impossible de rebutjar: el Gintònic del Confinat. A 5 euros! Un es destinarà a l'ONG Veí a Veí que treballa per als més vulnerables de Sant Antoni. L'horari serà de 17 a 24 hores entre setmana i de 11 a 24 hores els caps de setmana. Aneu tranquils: tindreu una hora i mitja per dinar.

  • Mediterrània
  • El Raval
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Kasparo
Kasparo
En aquesta deliciosa terrassa, potser la millor de Raval, trobareu saboroses tapes i plats del dia. I obren amb garanties que pugueu trobar plaça: disposen de 14 o 15 taules, això significa uns 45 o 60 comensals, en funció de si posen 3 comensals o 4 per taula. L'oferta és la de sempre: menú i plats del dia, bons i efectius (pebrots del piquillo amb bacallà, o les seves braves són un clàssic) i un horari extensiu de 8.30 a 22 h.
Publicitat
  • Espanyola
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
El Bar de l'Antic Teatre
El Bar de l'Antic Teatre

Semolina Tomic, gestora d'aquest espai mític de la contracultura, ens confirma que l'enorme terrassa anàrquica de l'Antic Teatre, plena de vida humana i vegetal, obre a partir de dilluns 25 de maig. Inseparable del que passa en l'underground, estem davant d'un autèntic oasi: un dels espais amb més encant de el centre. Recordeu que no es pot reservar taula i heu de fer la comanda a la barra i portar-vos la beguda fora. I penseu que amb cada consumició es finança el teatreajudeu a la cultura!

  • Mediterrània
  • Sants - Montjuïc
  • preu 3 de 4

Aquesta talaia privilegiada, situada just al costat de les piscines de Salt olímpic de Montjuïc, ofereix la seva cuina de regust mariner i una espaterrant vista de la ciutat a partir del 4 de juny. Disposa d'espai suficients per acollir, tot i les restriccions per mantenir les distàncies de seguretat, 100 comensals. Dels fogons liderats pel xef Jordi Angí surten plats com un tàrtar de tonyina amanit amb soja i salsa d’ostres i el caneló de rap i gambes amb crema de crustacis molt celebrat –el preu mig de la carta són uns 40-15 euros. Obren a partir del migdia fins a la 1 de la matinada; no hi aneu el diumenge a la nit ni dilluns que han de descansar!

Publicitat
La Base by Farré
La Base by Farré

Aquesta meravella a peu sorra a la platja de la Mar Bella (al costat de l'espigó) obre portes a partir de dilluns l'1 de juny. Per evitar les aglomeracions i les cues que s'hi solien formar en temps A.C (abans de la Covid), de moment només treballaran amb reserva prèvia. Amb un horari generós –de 9 al matí fins a les 23 h–, podreu fer-hi allà qualsevol àpat del dia, qualsevol dia de la setmana. La seva enorme terrassa –que havia arribat a reunir a 300 comensals– tindrà ara capacitat per unes 60 i 80 persones per complir amb les normes sanitàries. Reserveu-hi al 653 771 944.

  • Mediterrània
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
1881 per Sagardi
1881 per Sagardi

A la Barceloneta, a la planta quarta de al Museu d'Història de Catalunya, trobem una de les millors vistes de la ciutat. I també una de les terrasses més àmplies: la terrassa del restaurant 1881, al 50% disposarà de més d'una trentena de taules, és a dir, uns 125 comensals. Des del grup Sagardi ens expliquen que "només hem adaptat el servei perquè sigui més senzill, però la carta gastronòmica segueix sent la mateixa". És a dir, alta cuina basca, tapes de marisc fi i arrossos immillorables, que funcionarà ininterrompudament de 12 a 24h, millor reserveu. "Volem que això sigui un festival, que amb la distància adequada la gent surti i es mengi un bon arròs caldós o una bona mitjana de vedella".

Publicitat
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Pez Vela potser no sigui la proposta més d'autor del món, ni del Grupo Tragaluz, però el seu nivell mitjà és molt alt: el denominador comú sempre és cuina mediterrània de producte òptim, amb protagonisme per als arrossos mariners i la carn a la brasa. Gamma alta a preus mitjans. Un exemple és la sensacional terrassa del Pez Vela: ni més ni menys que amb 80 places a la banda de la mar més neta i natural que hàgim vist en anys. De dilluns a diumenge de 12.30 a 23.30 h. Luxe assequible: per 35 €, menú Xiringuito amb amanida, paella, pa amb tomàquet, copa de vi, gelat de Xixona i cafè. A Eivissa crec recordar que et cobraven més que això per una tapa de lluç. No siguis ídem, truca i reserva.

  • Bar d'entrepans
  • Horta - Guinardó
  • preu 1 de 4

Inaugurat el 1927, en Quimet d'Horta continua conservant l'aire de l'època i sent un dels locals estrella de la cèntrica plaça Eivissa, una de les més cotitzades de Barcelona per al 'terraceo'. La bona notícia és que disposen de quatre taules (16 comensals) de 9 a 23 h. Tindreu una hora per dinar, i mitja per esmorzar. Els entrepans de xapata d'en Quimet són venerats a tota la ciutat, especialment els de truita. També cal esmentar les croquetes i les bombes. Regueu-ho amb el vermut de la casa. No s'admeten reserves.

Publicitat
  • Música
  • Espais musicals
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

A partir del dissabte 30 de maig la terrassa del Palau de la Música ofereix els seus gairebé 300 metres quadrats perquè unes 75 persones gaudeixen arrecerades a l'ombra de l'edifici de Domènech i Montaner. Amb un horari ininterromput de 12 a 23.30 h (i a partir de les 10 h els caps de setmana), l'espai ofereix àpats i copes durant tot el dia. A més, aprofitant el petit escenari situat a la terrassa, els dijous, divendres i dissabtes, de 20 a 21 h, i els diumenges de 12.30 a 13.30 h també hi haurà música en directe amb actuacions de petit format (jazz, soul, blues, rumba...).

  • Clubs
  • Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
Merbeyé
Merbeyé

Loquillo va immortalitzar aquest bar a 'El Cadillac solitario' ("junto al Merbeyé, a mis pies mi ciudad") fa una pila d'anys. La cocteleria, incloent disseny i vistes, reten un encant indiscutible de la Barcelona dels 80 de disseny. La terrassa és fantàstica, i obre el dijous 28 de maig, amb capacitat per a unes 40 persones (és a dir, unes deu taules). La idea és obrir a la tarda fins a la 1 de la matinada, i a mesura que vegin com avança tot, anar ampliant horaris. Per a reserves i preguntes, envieu un correu electrònic a merbeye@merbeye.net

Publicitat
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

A Auto Rosselló, sota una aparença de total descontextualització culinària, fan cuina de la bona. I això segueix igual en la seva deliciosa terrassa urbana, amb horaris de servei intensius: de 9 a 22 h de dilluns a dissabte, i l'oferta culinària serà la mateixa de sempre: esmorzar, 'brunch', berenar, dinar i sopar. Sense interrupció, i menú del dia fastuós a 13,9 €, amb plats com humus de remolatxa amb avellanes torrades i bacallà confitat amb patates i salsa 'harissa'. Truqueu i reserveu.

  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

Bon exemple de com el típic restaurant mariner ha sabut renovar-se sense perdre la seva raó de ser. Continuen servint arrossos i cuina marinera, però donen un toc modern i refrescant (el seu arròs melós de gamba vermella i foie!). De fet, són un clàssic en la seva categoria: el lloc més a prop de la sorra on podràs endrapar un arròs de primera categoria.

I tenen terrassa poderosa i sense estretors: de dilluns a dijous de 12 h a 16.30 h i de 19.30 h a 22.30h. Divendres, dissabte i diumenge de 12 a 22.30 h sense interrupció. Em fareu el favor de ser feliços (i de reservar al T. 93 221 37 75).

Publicitat
  • Música
  • Espais musicals
  • Sants - Montjuïc

Té fama de tenir una de les millors postes de sol de la ciutat i això ja és una bona excusa per apropar-se a partir del dissabte 30 de maig. Per no parlar d'una terrassa màgica, des de la qual es domina tota la ciutat. I molt àmplia: en la fase 1 es quedarà amb la meitat de places, que són, ni més ni menys, que 70 comensals. I obre entre setmana –de 18 a 22.30 h– a partir de l'1 de juny (dissabte i diumenge de 12 a 22.30 h). "La gent de Barcelona ha redescobert la muntanya, hi ha molt moviment i serà un plaer ser aquí", ens expliquen.

  • Bars de tapes
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

No es diu així perquè sí: a la idíl·lica Plaça de la Concòrdia, El Maravillas ha reprès la seva activitat. I disposa d’una terrassa meravellosa amb vuit taules, o el que és el mateix, 32 places de comensals. Els còctels i la carta de vins són extraordinaris, i les tapes i les racions no es queden enrere: tàrtar de tonyina, burrata amb escalivada, taules de formatges afinats, embotits artesans... Delicadeses d’alta gamma que obren la gana i el cor.
Dl. i dt. de 12 a 24 h. Dc. de 12 a 1 h. De dj. a ds. de 12 a 2 h. Dg. de 12 a 24 h. Feu-me el favor de reservar al
T. 93 360 73 78.

Publicitat
  • Cocteleries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Oaxaca Mezcalería
Oaxaca Mezcalería

La recuperació de plats tel·lúrics de la tradició mexicana passats pel tamís de les tècniques d'avantguarda, és el leitmotiv de Joan Begur, xef amb arrels menorquines però amb anys d'experiència a Mèxic. Situat en els porxos d'en Xifré, Oaxaca disposa, fins i tot a el 50% de la seva capacitat, d'una terrassa esplèndida: ni més ni menys que 16 taules, cadascuna per a quatre comensals, en què assaborir la seva cocteleria de tequila i mescal, i la cuina de què és sens dubte un dels grans restaurants mexicans de Barcelona. Horari ininterromput de 12 a 24 hores.

Camping BCN

Molt més que una terrassa: el 'xiringuito' Camping ocupa una situació privilegiada que aprofita el parc del Poblenou, les seves pistes esportives i 10 taules de fusta massissa de mobiliari urbà. Pots seure sense consumir, o fer-ho amb el que portis. Però si ho demanes, et posaran cervesa ben tirada, menjar bo (hi fan pop-ups Dr Zhang, exquisits artesans del 'dumpling)'. Atents a l’instagram: volen convertir-lo en unes colònies on s’hi facin des de cursos de DJ fins a classes de surf. Cada dia de 16 a 24 h. 50 persones. Ds. i dg. de 12 a 24 h. Carmen Amaya, 18

Publicitat
  • Catalana
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4
Bar Glaciar
Bar Glaciar

El Bar Glaciar és del millor que hi ha a la plaça Reial, i ho és ni més ni menys que des de l'any 1929, quan va obrir. Allà continuen intactes les seves columnes de ferro, la barra i les taules de marbre, les cadires de fusta i una terrassa amb vistes privilegiades de la plaça, que obre a partir del dilluns 1 de juny. I ho farà amb molt poder: el 50% de terrassa significa que disposa de 16 taules (64 clients en una plaça Reial sense turisme!) Amb un horari, en principi, de 12 del migdia a 1 de la matinada (tot s'anirà veient segons avanci la situació). Hi haurà servei de cuina al migdia i a la nit.

  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Pork Boig per Tu
Pork Boig per Tu

Una declaració d'amor incondicional cap al nostre estimat porc, de el qual, com sabeu, s'aprofita tot. La família Rovira, propietària dels Casals, esquartera aquí les parts de l'animal i, esclar, les presenta totes, o gairebé totes, a la taula: delicioses botifarres i talls de cansalada a la brasa sortides d'un forn de llenya únic a Barcelona. Us menjareu el porc amb vistes a la deliciosa carrer Consolat de Mar: Pork disposa de sis taules, 12 comensals en total, amb servei ininterromput de 12 a 24 h.

Publicitat
  • Braseries
Orio Born
Orio Born

Orio BCN, del grup Sagardi, té una personalitat pròpia: es tracta d'una gran barra de pinxos d'aquelles que fan salivar, amb la particularitat que la majoria de pinxos a exposició estan dedicats al producte mariner. I kokotxes al pil-pil i el lluç a la basca. I cuina de l'àvia basca, com sopa de peix, truita de bacallà i cloïsses en salsa verda. Tot un repertori d'allò més 'disfrutón', que podreu assaborir en una terrassa amb vuit taules, amb vista a el mercat de Santa Caterina, en horari ininterromput de 12 a 24 h.

  • Les Corts

Aquest local respira rock and roll a cada cantonada i per menjar, manen les hamburgueses d'alta cuina. Tornen a obrir a partir de dissabte 29 de maig, cada dia de 17 a 24 hores, amb sis taules com a mínim, és a dir, 24 comensals que podran gaudir d'una versió reduïda de la seva carta, amb tres 'burgers' i tres entrants. Això sí, cal reservar abans trucant al 93 411 95 67.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat