Aquest restaurant centenari del carrer Valldonzella s'ha quedat quiet en una època del món. Això no és cap problema, ans al contrari, si segueixes fent les coses com cal. En Pepe Cabot, fill de Ca l'Estevet, explica que "a casa seva de petit sortia a repartir escudella i carn d'olla a domicili", i que en comptes de sang, per les venes li corre el brou, com qui diu. La trobareu sempre que faci fred tant en la carta com en el menú, només al migdia (Zuckerberg va flipar, el darrer bri d'humanitat que li devia passar pel seu sistema orgànic devia ser el brou de Ca l'Estevet). Per 25 € el primer i segon, un àpat digne del Nadal dels vostres somnis, tot inclòs: brou on neden els efluvis avícoles i mamífers, gra, carn d'olla. I per 31,50 la teniu al menú del dia, amb vi, pa i postres. Cal reservar: sempre s'omple i s'acaba de pressa. Escudelleu-vos!
No és que l'escudella i carn d'olla i el ramen o la sopa 'pho' de la cuina asiàtica estiguin enfrontats; en el fons, no són res més que dues versions diferents de la mateixa cosa: el brou primordial de l'hivern, un plat de sopa i sòlid que aglutina tot allò que necessita el cos humà. Ara bé, no cal que esmentem els motius pels quals ha guanyat la patida el ramen. Per això val la pena assenyalar on podeu trobar restaurants on preparen una bona escudella cada dia de la setmana d'aquest hivern poc descontent per culpa del canvi climàtic.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de cuina catalana