Vista aérea del Eixample Barcelona Sagrada Familia
© Shutterstock
© Shutterstock

La guia més completa per descobrir l'Eixample de Barcelona

Els millors restaurants, bars i botigues entre arquitectura modernista i carrers amples característics dels districte

Publicitat

L'Eixample és el pla Cerdà, una quadrícula que naixia d'un plantejament igualitari i higienista, i abraça fins a cinc barris: el Fort Pienc, la Sagrada Família, la Dreta de l'Eixample, l'Antiga Esquerra de l'Eixample, la Nova Esquerra de l'Eixample i Sant Antoni. L'Eixample és el modernisme –tot i que també hi ha rastre del GATCPAC i de la nova arquitectura dels anys 50– i les remuntes. També és la lluita veïnal que va fer possible la recuperació d'espais emblemàtics com Golferichs, i els interiors d'illa que han servit per teixir comunitat en temps de crisi sanitària. L'Eixample són els seus establiments, els emblemàtics que sobreviuen i s'adapten a les formes de consum canviants i els negocis especialitzats que l'omplen de vida i riquesa. També són els equipaments i joies culturals, i la reclama d'espais verds i les reivindicacions de la diversitat sexual. Aquí un tast d'allò que no us podeu perdre del barri de barris barceloní.

Si només pots fer una cosa
Apropeu-vos a l'Illa de la Discòrdia (el tram de Passeig de Gràcia entre Consell de Cent i Aragó), on van deixar petjada els principals artífexs del modernisme. La Casa Lleó Morera, l'Amatller i la Batlló bé mereixen una visita, encara que només us quedeu amb la façana.

Per sortir del camí habitual
Potser encara no coneixeu la Fàbrica Lehmann. Aneu-hi en dissabte per gaudir del Mercat de pagès, a tocar de l'Espai Germanetes, un oasi verd i veïnal al barri. La Lehmann també té encant quan cau el vespre, sobretot si tenen les llums del "pati" enceses.

Si fa sol
Res com un espai on córrer, patinar i jugar a pilota, res com el Parc de Joan Miró, que a més té gespeta per estirar-se i contemplar l'escultura 'Dona i ocell' de l'artista català.

Si plou
L'Eixample francès és un bon refugi; després d'un bon àpat, podeu fullejar llibre a Documenta o Jaimes. 

Culturitza't
Comptem museus –la Fundació Tàpies, els Espais Volart de la Fundació Vila Casas, el Museu Egipci– i també galeries. I per si no n'hi hagués prou, al barri de barris hi ha llibreries per a tots els gustos i butxaques.

El metro més proper
Aquestes són parades estratègiques per fer-vos l'Eixample de punta a punta: Passeig de Gràcia, Universitat, Arc de Triomf, Tetuan, Sant Antoni i l'Hospital Clínic. 

NO T'HO PERDIS: Els carrers més bonics de Barcelona

Restaurants de l'Eixample

  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Menjar senzill, popular i perfecte si s’han d’agafar forces el migdia per tornar a la feina. Tot el que hi ha del dia està escrit en una pissarra. Una oferta àmplia, amb primers com gaspatxo, fideuada, carxofes al vapor o un arròs a la cubana, o uns segons que van des d’unes galtes de porc o una escalopa amb vinagre de Mòdena, fins a un magret d’ànec o un bacallà amb tomàquet, passant per uns rogers de roca fregits o una truita de riu a la navarresa. Tenen la mà trencada en uns plats que porten molts anys cuinant i que han fidelitzat una munió ingent de ciutadans. A l’hora de les postres, avui cal decidir-se entre flam de xocolata, de mató o de coco, iogurt de cabra amb mel o postres de músic.

  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample

Un lloc particular, personal i intransferible: La Laila Bazham (filla de filipina i brasiler) practica una fusió de menjar de carrer del sud-est asiàtic i d'Amèrica llatina fet amb realisme, inspiració i coherència.

“Fusionem la cuina de carrer de Sud-amèrica i del sud-est asiàtic”, explica la Laila Bazahm (filipina), la copropietària amb la Laura Freedman (nord-americana). Bazahm (filla de filipina i brasiler) va passar cinc anys a Singapur i va treballar al Joël Robuchon (hawker vol dir ‘venedor ambulant’)

La seva carta no és molt llarga, però els plats són un 'hit' poc escoltat: entre d'altres, hi podeu trobar l'adobo' filipí –un plat que aquí és com qui diu, inexistent– aplicat a la galta de porc, o una sopa 'pho' amb cua de bou.

I al menú de migdia, delícies com 'malay redang', guisat malaisi fet 'street bocata' amb un 'roti paratha', un pa tou de Singapur molt semblant a l’indi 'nan'. El local és minimalista, ampli, però tot i això acollidor. Tot deliciós, coherent (que, si parlem de cuina, són sinònims) i fet des de zero. 

Publicitat
  • Japonesa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Ramen-Ya Hiro
Ramen-Ya Hiro

Si es compta amb uns caldos que han passat deu hores fent-se a foc lent i amb una pasta preparada artesanalment, ja tenim una idea que aquí menjarem bon ramen. Continua sent un dels millors llocs de la ciutat per menjar- ne, sens dubte.

Hi trobem només les tres receptes clàssiques: de soja (amb un brou fet de pollastre i porc, amb salsa de soja), de miso (el mateix amb miso en lloc de soja) i de marisc. Els fideus, de producció artesana (veureu la màquina al final de la barra), són una meravella: els pots posar al plat i prémer-los amb el bastonet i deixen anar brou i, alhora, es mantenen elàstics. Les gyozas (crestes) i els onigiris (els triangles d’arròs amb alga nori) acaben de completar la carta.

  • Bar d'entrepans
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Molts en diuen “entrepans d’autor”. A nosaltres ens agrada més pensar en un bar d’entrepans amb aires madrilenys dels anys 50 però a Barcelona, esclar. Això és Entrepanes Díaz, bona teca i bon servei, com els de la capital del regne. El mateix propietari que el Bar Mut i el Bar Mutis presenta una carta d’una vintena d’entrepans que fan venir salivera només de llegir-la. De cua de bou, de kokotxes , un dels nostres preferits per la tendresa de la queixalada, de cochinillo... són apoteòsics!! El pa és del forn Sant Josep i és perfecte per sostenir tota la matèria que se li posa al seu interior. Les canyes, com a la capital del regne, les posen ben tirades i van perfectes per fer-ho baixar tot.

Publicitat
  • Japonesa
  • Eixample
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
El Japonés
El Japonés

Un concepte de restaurant informal i minimalista amb taules allargades que ha triomfat des que va obrir fa quasi deu anys al passatge de la Concepció. Elaboren diferents tipus de kushiyaki, juntament amb d’altres especialitats, i a més podeu escollir el local que us quedi més proper, ja que ara el grup Tragaluz en té tres repartits per la ciutat. La seva matèria primera és fresca i el peix presenta un color extraordinari. La seva categoria culinària no deixarà ningú insatisfet.

Bars

  • Cerveseria
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
L'espai gastronòmic de Cervesa Moritz, en el que havia sigut l'antiga fàbrica, és tot un festival de beguda i menjar. En l'espai de cerveseria, amb la barra més llarga de la ciutat, hi podem prendre cervesa sense pasteuritzar, connectada directament del tirador al tanc d'una microcerveseria. I també hi podem menjar una amplíssima carta de tapes d'arreu del món, a càrrec de Jordi Vilà, on menjar alsacià i espanyol es donen la mà.
  • Cocteleries
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
Sant Antoni demanava a crits una cocteleria com el Bitter (amb permís del XIX Bar) i venir-nos al cap aquell “m’exalta el nou i m’enamora el vell”. I és que el Nacho, un dels tres propietaris, ve d’establiments com el Milano, el Caribbean i el Negroni, aquella vella escola coctelera l’esperit de la qual ha volgut mantenir al seu Bitter, sense oblidar que a ell, com passava a Foix, l’exalta una barbaritat el nou. Aquí no hi trobareu cocteleria molecular però sí herbes naturals (romaní, farigola, alfàbrega i lavanda són les seves preferides) en beuratges delicats i suggeridors, que s’allunyen de la cocteleria clàssica però en saben mantenir les arrels i un respecte profund al que representa. També hi ha còctels amb mescal, senyal inequívoc que el Bitter està atent a les modes, i una carta que diu “hola, com va?, voleu veure la carta o preferiu que parlem?”. I és que el Nacho té a dins seu un d’aquells cambrers de la vella escola que valen més pel que callen que pel que diuen, d’aquells que només t’han de mirar per saber, abans que tu, què vols. Tot això, en un espai que combina la sobrietat de les velles cocteleries amb la calidesa d’un mobiliari amb tocs nòrdics, molt actual. Amb camisa blanca però sense corbatí. Amb seriositat però sense rigidesa. Amb jazz però no sempre. Amb entrepans gurmet però sense cacauets. I amb ganes, moltes ganes.
Publicitat
  • Mediterrània
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Allà on era i funcionava el Bar Paloma, Ramon Lamarca i el seu fill Marc van parir, al març passat, el Bar Calders, a la cantonada del passatge amb el nom de l'escriptor català i el carrer Parlament. S'agraeix en aquesta zona un lloc tan barceloní; ha tingut una gran resposta i gairebé sempre està ple. Compta amb una de les terrasses més simpàtiques de l'Eixample.
  • Bars de tapes
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Correu, poseu-vos les ulleres de pasta, pentineu-vos el bigoti! Correu cap a aquest bar de l’Eixample abans que Bibiana Ballbé el descobreixi i l’utilitzi de plató per entrevistar algun escriptor pop. El Malasang és un esquer massa sucós per a la Barcelona moderna, i si no us afanyeu, no podreu dir allò de “jo ja hi anava abans que es posés de moda”. Lluminós com una mala cosa, l’espai és una carícia al clatell: la llum del dia es cola a raig pel finestral de l’entrada i reverbera en l’altíssim sostre i les parets blanques. La fusta, present en tot el mobiliari i el terra, encaixa com un preservatiu extrafí amb els aires escandinaus de l’interiorisme. Mobles restaurats, cadires vintage, taules retro, bombetes-penjoll, maons a la vista, música cool a volum sedós... Tots els detalls s’han seleccionat amb exquisidesa i inteŀligència per oferir al visitant una experiència plaent, nutritiva per a l’ànima. En altres paraules: haureu d’emprar dissolvent per desenganxar-vos les natges de la cadira. Si la decoració no us convenç perquè aneu 50 anys per davant de la resta de la humanitat, els oferiments líquids i sòlids de la carta haurien de fer-vos reflexionar. El Tarambana es pren seriosament això del vermut. La canya d’Estrella Galicia entra com aigua de pluja, la selecció de copes de vi i cava és impecable, i els seitons i les escopinyes viatgen en 'business'.

Publicitat
  • Cerveseria
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Aquesta monumental cerveseria ofereix trenta tiradors, tots ells de cervesa artesana, en constant rotació, i parant especial atenció a Naparbier, marca de cervesa Navarra d'alta qualitat. També hi trobareu tots els estils de cervesa que hi ha al mercat, d'elaboradors internacionals: anglesos, belgues, alemanys, etc... Si sou amants de la curiositat, el celler del Biercab ofereix una selecció d’ampolles de cervesa que us deixarà estabornits. També bona teca, amb plats com el cebiche de corball, tàrtar de Wagyu amb sorbet de cervesa Naparbier i musclos a la manera que es preparen a Bèlgica. Hi trobareu altres opcions més clàssiques, com el platet de pernil tallat a mà o unes braves ben picants.

Botigues

  • Botigues
  • Barcelona

Pretty Ballerinas té un espai a Passeig de Gràcia que vol ser la seva "finestra al món". Les hereves de les sabatilles de ballet, emblema de la casa, conviuen amb els altres models amb què la marca es diversifica. Diu Úrsula Mascaró, tercera generació d’aquesta estirp sabatera menorquina que gairebé cent anys després encara fabrica a Ferreries, que els seus veïns de Valentino en tenen prou de vendre un fulard per pagar el lloguer: ella ha de vendre moltes sabates.

  • Botigues
  • Dreta de l'Eixample
The Outpost
The Outpost
Noves tendències per a l'home contemporani, en aquella línia que separa els clàssics de l'avantguarda. Això és The Outpost, una botiga de referència per a homes als que agraden marques com Maison Martin Margiela, les sabates de Neil Barret per a Palladium i els barrets de Maquedano. Aposteu per comprar de forma relaxada i distesa? Aquest és el vostre cau.
Publicitat
  • Botigues
  • Òptiques
  • Barcelona

Darrere de Framed Gang hi ha optimetristes amb 20 anys d'experiència i compten amb una acurada selecció d'ulleres de marques nacionals i internacionals: les locals Kaleos i Alfred Kerbs, les italianes Soya, l'autríaca Andy Wolf i Annu i District Vision, de les quals tenen l'exclusiva. També aposten per oferir una experiència diferent al client, per això i sota el lema 'Observe rethink create' fusionen l'òptica amb altres projectes creatius.

  • Botigues
  • Flors
  • Dreta de l'Eixample

Un regal per a l'àvia, un centre floral per posar color a una convenció, flors d'última hora per reconciliar-se amb la parella. Navarro, que és una de les floristeries de guàrdia de la ciutat, té un catàleg de productes ampli que s'adequa a les necessitats i l'economia de tot tipus de clients. La Sylvia Navarro és la tercera generació d'aquest imperi floral amb més de tres dècades de trajectòria; la mare de totes les floristeries obre les 24 hores del dia. 

Publicitat
  • Botigues
  • Eixample
L'univers Ailanto, la firma creada pels germans Iñaki i Aitor Muñoz, es reconeix i admira pels seus estampats, les robes preciosistes i els patrons inspirats en formes geomètriques i artístiques. Una visita a la seva botiga exclusiva fa venir ganes de fer-se amb peces properes a l'alta costura que resisteixen el pas del temps.

Espais d'interès

  • Llocs d'interès
  • Visites turístiques
  • Dreta de l'Eixample
La Pedrera
La Pedrera
Molt barcelonins veuen aquesta edifici d'Antoni Gaudí com l'obra mestra de l'arquitecte. De fet, encara hi viu gent. I el seu terrat és una de les joies amagades de la Barcelona modernista.
  • Museus i institucions
  • Història
  • Dreta de l'Eixample
El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic.
Publicitat
  • Llocs d'interès
  • Llocs i edificis religiosos
  • Sagrada Família
Basílica de la Sagrada Família
Basílica de la Sagrada Família
Gaudí va dedicar més de 40 anys (els útlims 14 exclusivament) a aquest projecte, i està enterrat sota la nau. Molts consideren que la cripta i la façana del Naixement, que es van completar quan Gaudí estava en vida, són els elements més bells de l'església. Aquesta última, que dóna al carrer Marina, a primera vista sembla com si un gegant hagués vessat cera sobre una catedral gòtica, però una inspecció més detallada mostra que cada protuberància és una escultura intricada de la flora, la fauna o la figura humana.
  • Llocs d'interès
  • Dreta de l'Eixample
Casa Batlló
Casa Batlló
La Casa Batlló és una de les transformacions arquitectòniques més extremes que van fer Gaudí i el seu col·laborador, Josep Maria Jujol, per al magnat tèxtil Josep Batlló entre el 1902 i el 1906. Gaudí va transformar un edifici qualsevol en una de les seves creacions més impressionants i admirades. Les opinions difereixen en relació a la façana de l'edifici, les parets policromades brillants, les balconades sinistres i el sostre amb escates: alguns diuen que és l'esperit del carnestoltes; uns altres, una cala de la Costa Brava.
Publicitat
  • Llocs d'interès
  • Monuments
  • Dreta de l'Eixample
Construïda per a l'empresari xocolater Antoni Amatller, aquest edifici és una de les millors obres de Puig i Cadafalch. S'inspira en les cases holandeses del s. XVII i té un frontó típic flamenc cobert de ceràmica, mentre que la façana interior i l'entrada estan decorades amb escultures d’Eusebi Arnau (xocolaters treballant, ametllers i flors, fent referència al cognom, i Sant Jordi matant al drac). L'altre amor d’Amatller, a part de la xocolata, era la fotografia.
  • Què fer
  • Eixample

Obra de Josep Puig i Cadafalch, l'edifici va ser un encàrrec de les germanes Terrades, que volien unificar tres habitatges de la seva propietat a la cruïlla de Bruc, Rosselló i Diagonal. L'arquitecte va concebre un edifici d'aspecte medieval coronat per agulles de forma cònica; és l'element més característic del conjunt i el que dóna nom a la casa de "les punxes".

Publicitat
  • Què fer
  • Dreta de l'Eixample
Antoni Tàpies va destacar en l'escena artística als anys 50, quan va començar a incorporar residus de paper, fang i draps en les seves pintures. L'artista va crear la Fundació Tàpies el 1984 a l'edifici de l'antiga editorial Montaner i Simon, i es dedica a l'estudi i a l'apreciació de l'art contemporani. En un acte polèmic, Tàpies va coronar l'edifici amb la seva obra Núvol i cadira.
  • Llocs d'interès
  • Parcs i jardins

L'edifici històric de la Universitat de Barcelona conserva uns encantadors jardinets dins el seu claustre d'estil neomedievalista i a tota la part del darrere que daten de l'any 1871. És un oasi enmig de la ciutat del qual poden gaudir-ne cada dia els estudiants i els qui vulguin passejar-s'hi. Tot i ser poc extens compta amb 80 espècies diferents de plantes, algunes adoptades de l'antic jardí botànic de Barcelona, i dos estancs amb peixos i granotes.

Publicitat
  • Museus i institucions
  • Eixample

Als baixos dels edificis d'arquitectura industrial de l'Eixample hi ha els espais Volart i Volart 2, dos centres d’exposició temporals d’autors del fons de la Fundació Vila Casas, que compta amb l'espai expositiu principal a Can Framis, al Poblenou. La seva programació se centra en la promoció d’artistes actuals i en la recuperació d’autors cabdals de l’art català.

  • Museus i institucions
  • Història
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4
Museu Egipci
Museu Egipci

El museu i Fundació Arqueològica Clos compta amb una de les millors col·leccions d'objectes de l'Antic Egipte d'Europa (propietat de l'egiptòleg Jordi Clos) que recorre 3.000 anys de la cultura egípcia. S'exposen algunes estàtues religioses, com els enormes caps de babuí usades per decorar els temples, miralls de coure i reposacaps d'alabastre, i alguns sarcòfags infantils. Destaquen peces extraordinàries com els fragments de la tomba de la Sisena Dinastia Iny, una estatueta de bronze de la deessa Isis alletant al seu fill Horus, gats momificats, bebès de cocodril i falcons. Des del museu s'organitzen cursos sobre l'Antic Egipte per a nens i adults. 

Publicitat
  • Museus i institucions
  • Eixample
Casa Elizalde
Casa Elizalde

És un centre cultural de l’Eixample que ocupa la que va ser, del 1865 al 1964, la residència de la família Elizalde, i també les oficines de la seva empresa d’automòbils. Porta més de 25 anys com a centre cultural de referència de la ciutat i ofereix més de 210 cursos trimestrals, varietat de rutes per conèixer diferents racons de Barcelona i també ciutats i espais naturals de l'àrea metropolitana. També hi podreu anar a gaudir d’exposicions d'art contemporani, espectacles i concerts d'artistes emergents.

  • Art
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

És un interior d'illa singular, on sobreviu l'antiga fàbrica de nines i joguines de llauna Lehmann Spielzeuge; va obrir a finals del segle XIX i l'activitat va seguir fins a la Guerra Civil (llavors també fabricarien plats i coberts per a l'exèrcit republicà). Als anys 40 l'antic recinte fabril es va començar a omplir de nous habitants; la compartimentació d'espais i la convivència de diferents projectes segueixen sent la norma avui. Hi tenen seu l'editorial Comanegra, la gent de Rooftop Smokehouse, l'equip de Tendencias TV i altres tallers; periòdicament organitzen mercats i dinamitzen el pati, on sobreviu la xemenia de la fàbrica Lehmann.

Publicitat
  • Art
  • Fotografia
  • Eixample

Centre cívic especialitzat en multimèdia i fotografia instal·lat en un xalet modernista, obra de l'arquitecte J. Rubió i Bellver, que data de principis del segle XX.

  • Gai i lèsbic

Situat al número 22 del carrer Comte Borrell, entre Sant Antoni i l’Eixample, el Centre LGTBI de Catalunya, és un equipament de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya: les onze entitats deganes del moviment i també algunes de més joves.

Publicitat
  • Llocs d'interès
  • Eixample

El 1997 es construeix el Centre Cívic Sagrada Família en un projecte que integra en un mateix bloc un centre de serveis socials, el casal per a la gent gran i un casal infantil. L'última gran reforma per a l'adequació d'espais es va fer el 2007 i l'obra de Ruisánchez Arquitectes va resultar finalista del Premi Catalunya Contrucció del Col·legi d'Aparelladors; una de les línies de treball de centre és la promoció de la igualtat de gènere. 

  • Què fer
  • Eixample
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

La Model és l’edifici penitenciari que ha acompanyat la història contemporània de Barcelona. Una presó amb un gran simbolisme per als ciutadans que ara inicia el camí per convertir-se en un nou lloc de referència a l’Esquerra de l’Eixample, acabant amb la barrera urbana que va suposar aquesta instal·lació durant més d’un segle.

Publicitat
  • Música
  • Espais musicals
  • Eixample
L'Auditori
L'Auditori

Edifici de 42.000 metres quadrats dissenyat per Rafael Moneo que es va inaugurar el 1999. Combina la modernitat externa amb una sala simfònica, la Sala 1 Pau Casals, amb capacitat per a 2.200 espectadors. Compta també amb la Sala 2 Oriol Martorell, de 600 localitats, la Sala 3 Tete Montoliu de 400 places i la Sala 4 Alicia de Larrocha per a 152 espectadors. L'Auditori és la seu de l’OBC, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i també acull l’Escola Superior de Música de Catalunya i el Museu de la Música.

  • Botigues
  • Fort Pienc

Els Encants, que des de 1928 i fins fa quatre dies havien ocupat el solar del final del carrer Dos de Maig, són un dels mercats més antics d'Europa, un espai per a brocanters i col·leccionistes on trobar productes que s'allunyen dels canals convencionals. Ara gaudeixen d'una immillorable nova ubicació, un espai de 35.000 metres quadrats i més de 300 parades sota la coberta relluent de l'arquitecte Fermín Vázquez.

Publicitat
  • Llocs d'interès
  • Parcs i jardins
  • Esquerra de l’Eixample

Aquest parc, que és més un lloc de pas que un espai per on passejar, ocupa el solar de l'antic escorxador de la ciutat, equivalent a quatre illes de l'Eixample. Hi ha importants plantacions de pins, alzines i palmeres, però l’estrella del parc és l'escultura 'Dona i Ocell', obra de Mirò, a qui s'ha dedicat el parc.

  • Llocs d'interès
  • Llocs i edificis històrics
  • Eixample

Després de quasi una dècada d'obres, els paradistes del mercat provisional de Sant Antoni tornen a l'impressionant edifici de Rovira i Trias, representació de l'arquitectura de ferro. El cimbori octogonal és la corona que vertebra els passadissos en forma de creu on estan les 52 parades de producte fresc –abans de la reforma hi havia 180, però molt més petites, diuen els arquitectes–, i on cada comerciant s'ha encarregat de les obres de la seva parada. Als passadissos més propers a la façana del mercat, i seguint un circuit circular, està el mercat dels Encants. Cada part del mercat es pot visitar de forma independent, ja que tenen horaris diferents.

Publicitat
  • Botigues
  • Centres comercials
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

L'antiga plaça de toros de Las Arenas, de la qual es conserva la façana original, s'ha reconvertit en centre comercial. I un dels espais més especials de l'edifici, la cúpula amb vistes a Montjuïc, està concebuda per acollir esdeveniments firals i espectacles musicals i teatrals. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat