Entrepans Conesa destaca per oferir gairebé tota la seva carta sense gluten, amb més de quaranta opcions fredes i calentes. El pa, fet de blat de moro i ou, arriba directament tallat del forn i els entrepans es preparen en una planxa exclusiva per evitar contaminació. La producció s’atura per garantir la seguretat dels clients celíacs, que valoren la possibilitat de gaudir d’entrepans com el de xistorra amb pebrots o el d’escalivada amb formatge gratinat. Tot i que el gust del pa pot ser diferent, l’oferta variada compensa. Adaptar els entrepans sense gluten té un cost addicional d’un euro.
A Catalunya hi ha més de 8.000 celíacs, i quan volen menjar fora de casa no només no poden consumir aliments amb gluten sinó que han de vigilar la contaminació creuada: evitar que els estris estiguin en contacte amb productes amb gluten, i això implica vigilar des de la planxa fins al ganivet del pa. Ara bé, és un fet que cada cop es pot menjar més i millor sense gluten. Aquí teniu aquesta llista assessorada per l'Associació de Celíacs de Catalunya: una llarga ruta de confort gastronòmic on no cal que us preocupeu per què demaneu per menjar o per si el pa i pastissos us cauran malament a la panxa.
NO T'HO PERDIS: I si no sou celíacs, però us preocupa embussar-vos les artèries, aquí teniu una llista dels millors restaurants vegetarians de Barcelona.