En Daniel Jordà és forner, però no és un forner qualsevol. A la seva botiga hi podreu trobar pans d'alta gastronomia, pans clàssics reinventats i pans del món, com por exemple un pa dels morts mexicà o chapatis de l'Índia. I seu és el Premi a Millor Panettone d'Espanya del 2021. Com diu ell, "el panettone és la Capella Sixtina del forner". I ell honra l'especialitat amb una versió tradicional: un producte de molla alveolada, elàstica i delicada que, amb més de 24 hores de repòs final, té la humitat i l'esponjositat adequades. A més de la de fruites, té les versions de Xocolata Grand Cru i Gianduja i taronja.
Ens hem tornat bojos amb el panettone. I em sembla fantàstic. Voleu una xifra bona? Des del 2014, el consum de panettone a l'estat s'ha multiplicat per deu. Des de fa un grapadet d'anys –concretament des que es va instituir el concurs al Millor Panettone d'Espanya, que per cert sempre recau a Barcelona i rodalia– ja no confonem l'especialitat nadalenca de la Llombardia amb aquelles coses que et trobes al supermercat que són com mastegar filferro amb sucre. No, un bon panettone ha de tenir una molla sedosa i que retingui certa humitat, i coses bones per dins i no pas industrials; qualsevol d'aquestes peces d'artesania us costaran tres vegades més com a mínim que les tristors àrides dels supermercats, però valen molt la pena.
NO T'HO PERDIS: Els millors canelons de Barcelona