El xef barceloní Gerard Bellver va marxar a viure a Mèxic als 12 anys. Al país asteca, va formar part des de l'inici del restaurant Biko, un establiment que del 2007 al 2017 va aparèixer a a la llista dels 50 Best World Restaurants d'Amèrica Llatina. A finals del 2023 va obrir el restaurant Jiribilla a Sant Antoni. Aquí ensenya la part menys coneguda del país i afegeix el seu filtre creatiu i personal. Jiribilla és el punt de trobada de Mèxic i Catalunya, la cuina a foc lent, abunda en una carta de creació pròpia que és per sucar-hi pa. Plats magnífics de cullera, com unes llenties de 'recado' marino, i revisió de clàssics populars, com els 'ejotes con huevo'.
Fa molt de temps que no cal travessar l’Atlàntic per tastar la cuina que fan a l’Amèrica Llatina. A Barcelona és fàcil trobar bons restaurants mexicans, peruans, argentins i veneçolans, entre altres, que serveixen receptes pures i també plats creatius on les cultures lliguen millor que cap salsa. En aquesta llista trobareu gairebé una vintena de restaurants on podreu fer un tastet del millor de cada gastronomia; comencem a Mèxic i acabem a Argentina.
NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona