Menjar
© FOOD_PHOTOGRAPHYMenjar
© FOOD_PHOTOGRAPHY

15 restaurants de la Costa Brava per estrenar com cal el 2018

Una selecció de restaurants elegants i amb una cuina excepcional per estrenar l'any com toca.

Publicitat

Per encetar com toca l'Any Nou, s'ha de fer un àpat de categoria. Aquesta és una selecció de 15 restaurants elegants amb una cuina per llepar-se'n els dits que faran que estreneu amb bon peu el 2018. 

15 restaurants per estrenar com cal el 2018

  • Baix Empordà
L'Arc
L'Arc
L’Arc és un lloc per deixar-se sorprendre per la bona cuina. El restaurant està a tocar del centre però queda amagat en un carreró que li dóna un toc íntim i l’allunya de la gentada. El mestre de cerimònies és el xef Toni Sáez, que ell sol porta el pes de la cuina deixant que la seva creativitat i amor pel menjar ofereixin una experiència única a cada àpat. Si us estreneu a l’Arc, d’entrada us recomanem el menú degustació de tapes que consta de 18 platets dolços i salats que us faran exclamar allò de “mai havia menjat res semblant!”. Si sou repetidors, podeu escollir el menú diari (sempre diferent) o endinsar-vos en la seva carta excel·lent. El preu està molt ajustat tenint en compte el nivell de l’establiment, que gràcies al seu bon fer compta amb un bon grapat d’adeptes que l’han fet el seu restaurant de capçalera.
  • Catalana
  • Baix Empordà
Bo. Tic
Bo. Tic
Queixaleu la cuina creativa del Bo.TiC i veureu com us evoca l’Empordà dels guisats i els platillos més tradicionals. Aquest és l’esperit d’aquest restaurant d’una estrella Michelin, situat a quatre passes de la capital baixempordanesa, La Bisbal. Al Bo.TiC fan la seva particular proposta d’autor de la cuina més típica d’aquelles contrades. Ingredients tan autòctons com el bacallà, l’ànec, l’arròs i el pollastre prenen formes originals i sorprenents al paladar. Com en el bacallà confitat, patata, essència de tòfona i San Simón, el magret d’ànec i peres al vi o el risotto, rostit d'ànec, carbassa i tòfona. Tenen diversos menús que van dels plats més tradicionals als més creatius i juganers i una carta de vins molt àmplia, amb més de 400 referències.
Publicitat
  • Baix Empordà
Casa Viart
Casa Viart
El bon saber fer de Casa Viart de Platja d’Aro li ha valgut convertir-se en un restaurant de referència pel que fa la cuina creativa i de Vanguardia a la Costa Brava. El seu equip jove i amb idees fresques ha sabut dotar d’estil propi aquest local discretament situat a les galeries comercials de Platja d’Aro (no us deixeu enganyar pel lloc, entreu i al·lucineu!). L’ambient és acollidor, els plats abundants en la seva justa mesura i la presentació ratlla la categoria d’obra d’art. Si us voleu fer una idea global de la seva cuina, escolliu el menú degustació que és espectacular i gaudiu del plaer del bon menjar (ull perquè al mes d'agost no el serveixen!). Sinó, tenen també menús i una carta amb plats excel·lents com el tataki de presa ibèrica, l’arròs cremós de gamba o el filet de vaca a la flama que són un autèntic pecat! Doneu-li una oportunitat i no podreu no repetir.
  • Cuina creativa
  • Baix Empordà
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Casamar
Casamar
Tot i que el Casamar té moltes dècades d’història com a bucòlic hotel-restaurant de la Costa Brava, sospès a la badia de Llafranc, no és fins el 2000 que comença a agafar embranzida gastronòmica fins al punt d’assolir, el 2011, la primera estrella Michelin. La culpa és en bona part d’en Quim Casellas, nét del fundador i xef. Sense haver despertat mai cap interès especial per la cuina tot i ajudar en el negoci familiar des de jove, en un moment donat, i mentre el Casamar estava tancat els hiverns, va començar a aprofitar al màxim aquest períodes per fer estades intensives amb grans mestres de la cuina com Jean Luc Figueres, Joan Bosch, Carles Gaig, Joan Roca o Fermí Puig, i impregnar-se de saviesa. Així, i sense masses pretensions, va començar a construir una nova cuina empordanesa que no es pot assenyalar d’avantguarda sinó d’actualització, amb l’slow food com a filosofia diària.  La carta canvia tres cops a l’any per adaptar-la als productes de temporada i, en la seva majoria, provenen de no més enllà d’uns 5 km a la rodona. Així, si és temps de carxofes, pot haver-hi un saltejat de carxofes confitades amb pedrers d’ànec i ous de guatlla poché. I si teniu la sort que estigui a la carta, no es pot deixar escapar el subtil i revival caneló tebi de porro amb escamarlans i formatge parmesà. Menció especial mereix la carta de vins, amb gairebé 400 referències on predomina la DO Empordà.
Publicitat
  • Baix Empordà
Arròs i Peix
Arròs i Peix
Arròs i peix ha aterrat també a Platja d’Aro per oferir l’experiència del peix i el marisc fresquíssim al plat. Si us torna bojos tot allò que surt del mar, benvinguts en aquest magnífic espectacle que comença a l’entrada del local, on hi ha instal·lat un ampli mostrador a l’estil peixateria amb tots els productes que us poden cuinar. Copa de cava en mà, podreu decidir què voleu, en quina quantitat i de quina manera preferiu que us ho cuinin perquè sigui el plat perfecte per vosaltres. Musclos, gambes, cloïsses, navalles, tonyina... el límit és la imaginació! Com el propi nom del restaurant indica, el peix dels entrants l’haureu de complementar amb un bon arròs (o fideuada) negre, en paella, a la cassola, a l’estil mariner... o de les mil i una maneres que l’ofereixen.  Us heu de fixar bé amb el que demaneu perquè ja se sap que peix i marisc no són productes precisament barats, però si feu una bona tria i no us deixeu endur per l’emoció de les mil opcions que podeu escollir a l’entrada, gaudireu d’un àpat per la posteritat a un preu raonable.
  • Cuina creativa
  • Baix Empordà
  • preu 3 de 4
Dvisi
Dvisi
El Dvisi és un espai gastronòmic que, clarament, queda desmarcat dels clàssics restaurants de cuina marinera que majoritàriament dominen la gastronomia de Palamós. Tot i que aquí també es cuida al màxim el producte de base, en aquest cas el leitmotiv és una carta de plats ideats per compartir i amb l’objectiu d’intentar buscar sempre un petit factor sorpresa i de diversió en el menjar, d’una manera informal.  Sense menú i amb una carta que canvia cada tres mesos per ser fidel als aliments de temporada, aquest és el camp de batalla que des del 2014 lidera la parella formada per la Laura Vicente i en Jordi Simón (el nom del restaurant està format a partir de la combinació de les primeres lletres dels seus cognoms). Són deixebles del Massana de Girona, d’on diuen que ho han après gairebé tot.   Per anar fent boca, alguns dels plats destacats són: l’ou a 62ºC, cuit a baixa temperatura, amb cep de pi i parmentier de patata; els llagostins amb tempura negra de calamar i maionesa de pebre vermell; el ceviche laminat amb infusió de llet de coco, ous de tobiko i fruita del temps; o el pop a la gallega fumat al moment amb crema de calçots i olives negres.
Publicitat
  • Baix Empordà
La Fàbrica de Gel
La Fàbrica de Gel
Si busqueu on gaudir de la cuina típicament mediterrània de Palamós, la Fàbrica de Gel és el vostre lloc. Amb una situació envejable a la zona de la Planassa, és una aposta segura per fer un àpat com déu mana. És possible que el preu piqui d’entrada, però us assegurem que està a l’alçada de la qualitat del producte que s’hi serveix, que és fresc, bo i en el cas del peix i del marisc de la mateixa llotja de Palamós. La carta és breu però molt cuidada, tant com el servei de la sala que us farà sentir com si fóssiu marquesos. La cuina és catalana però amb tocs de modernitat i us aconsellem portar el mòbil a la butxaca perquè la presentació dels plats és digna de menció tant si feu el menú com si us tireu a la carta. Us recomanem qualsevol dels seus arrossos i un bon tiramisú de postres. En sortireu comptant els dies que queden per tornar-hi!
  • Baix Empordà
Restaurant Pahissa del Mas
Restaurant Pahissa del Mas

Pahissa del Mas és tot bon gust, estètica i color al plat. Les creacions de cuina 100% mediterrània d’aquest encantador restaurant de Pals són dignes de l’etiqueta #foodporn i volem posar-vos altes les expectatives, perquè segur que estaran a l’alçada. La seva cuina té un fons tradicional però s’hi nota la petja de la creativitat i l’esforç de qui no serveix un plat si no està i llueix perfecte. Demaneu el menú degustació i deixeu-vos sorprendre. El restaurant està situat en una masia de revista i té un ambient ideal per anar-hi amb amics o en busca d’una escapada romàntica. Si el temps és bo, demaneu menjar a la terrassa i us sentireu uns autèntics senyors.

Publicitat
  • Baix Empordà
L'Aradi
L'Aradi
L’Aradi és un senyor restaurant. Tothom de Platja d’Aro i rodalies sap que és un lloc de tota la vida que porta l’elegància per bandera i que és sinònim d’encert. És un establiment ideal per anar-hi en parella o en família per celebrar-hi ocasions especials i que et serveixin com un rei! Tenen carta de temporada per posar en valor el producte de proximitat i amb una cura especial pels productes del mar. D’entrada, és obligat tastar les ostres, que les mimen com enlloc! Reserveu-vos també un forat pel foie, les gambes de Palamós a la sal, el jarret de port o el melós de xai a baixa temperatura, que us faran 100% feliços. Ah! I no marxeu sense fer postres, la llimona merengada amb vodka i alfàbrega no té pèrdua. El local és sensacional amb molta llum, un ambient càlid amb llar de foc inclosa i una decoració digna d’un lloc de categoria. A l’estiu, compten amb una àmplia terrassa amb vistes privilegiades a tot el centre comercial de Platja d’Aro. Us hauran de fer fora perquè no en voldreu marxar!
  • Baix Empordà
Restaurant Es Portal
Restaurant Es Portal
Es Portal Hotel Gastronòmic és un oasi al bell mig de l’Empordanet de Pals digne de qualsevol portada de revista. L’entorn és espectacular i la cuina i el servei del restaurant s’han hagut de posar al seu nivell amb un concepte gastronòmic basat en el producte de mercat i un fons tradicional però amb un toc modern que fa que et sorprenguin a cada plat. En Joan Carles Sánchez és el xef al capdavant d’aquest elegant projecte que treballa dia a dia per reivindicar la cuina de territori per mitjà de productes quilòmetre 0 tan explosius com el mític arròs de Pals o l’angula del Ter o exquisideses com el foie o la tòfona. Si voleu saber què no us podeu perdre, la resposta és fàcil: la carta d’arrossos que són tan impressionants que us treuran la son. Ah! I remateu el dinar/sopar amb el seu espectacular tiramisú empordanès i ploreu de felicitat. Si acabeu encantats amb l’experiència podeu planejar tornar-hi i allargar l’estada tot fent un cap de setmana de relax, ja que a banda de restaurant, la masia que l’acull és també un hotel d’aquests que val la pena visitar.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat