Si no ho heu fet encara, no aneu a veure en directe Esperit! o quedareu atrapats per sempre pel seu al·lucinant somriure contagiós i els seus eclèctics ritmes hipnòtics –kraut, dub, fins i tot bluegrass–, i us veureu obligats a fitxar cada cop que Mau Boada baixi del Montseny a la civilització per tocar. Quedeu advertits.
Ara ronda per aquí, com una simpàtica mustela elèctrica, per fer-nos veure no la llum, sinó 'La lluminosa' (BankRobber, 2014), el segon àlbum del seu projecte en solitari –amb col·laboracions de luxe com Raül Fernández i Joan Colomo– com a home orquestra, en què toca guitarres, teclats, baix i bateria, i en viu tot alhora: se li va ocórrer treballant en un circ.
Concentració
A 'La lluminosa' Esperit! sona més centrat que a 'Endavant continu' (BankRobber, 2012), el seu primer LP. "Va ser una compilació de mogudes que havia gravat al llarg del temps", explica Boada minuts abans d'estrenar les noves cançons en un Heliogàbal que s'omplirà fins al bust de l'emperador romà. "Amb aquest disc en part he volgut gravar les simfonies que faig en directe. Va ser un moment de molta atenció, tenia ganes d'estar molt concentrat i molt tranquil".
No és que ara tingui més clar què és Esperit! que abans, malgrat que es decanta més pel costat psicodèlic que per la baixa fidelitat, per exemple. "No em plantejo tant què vull fer com estar present en el que faig -diu, home savi-. No és fàcil però ho intento, i sento que ho aconsegueixo".
Cala Cari, Les Aus i Zeidun
El nom de 'La lluminosa' li va venir com un rampell, com li va passar amb el d'Esperit!, que va ser com un crit d'ànim, per donar-se empenta, que es va dirigir de manera espontània quan arrencava el projecte. Després va venir la idea de posar les Agudes a la portada, i ara quan en Mau veu aquest cim del Montseny s'hi refereix com 'La lluminosa'.
No gaire lluny de la seva falda hi ha Cala Cari, el seu estudi. Però Boada, tranquil i inquiet a la vegada, té més projectes que el d'home orquestra i el de productor. Fa anys que s'estan cuinant nous discos de Les Aus i Zeidun, grups envoltats d'una aurèola gairebé mítica, el primer amb Arnau Sala, que Boada prevé que ha girat cap a l'electrònica, i l'altre amb Joan Colomo, Xavi García (Els Surfing Sirles) i Càndid Coll (Autodestrucció). "Estem acabant de construir el nou estudi, i quan el tinguem ho acabarem tot", promet somrient.