Restaurant Sentit Comú a domicili
Foto: Maria Dias Restaurant Sentit Comú a domicili
Foto: Maria Dias

Restaurants de Barcelona amb servei per emportar i repartiment a domicili

Molt més que menjar ràpid: alguns dels grans restaurants de Barcelona s'han abocat a oferir la seva carta per emportar

Ricard Martín
Publicitat

Tot té la seva part bona: fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida forçosa en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda, encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la. Sisplau, respecteu les distàncies de seguretat i aneu-hi amb mascareta.  

NO T'HO PERDIS: Restaurants i bars que han tancat per la crisi

Agafa la bossa i cap a casa!

  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 3 de 4

En un moment en què els restaurants Michelin s'han quedat fora de joc, el Nectari fa un cop de cap fent menjar per emportar! Els divendres, dissabtes i diumenges podeu passar-hi a recollir un menú d’alta cuina de proximitat de tres plats i postres (50 €) o un de tapa fina –russa, seitons fregits, coca de recapte, arròs amb botifarra i carxofes i tiramisú– a 25 €. A domicili, per cinc euros més (un fet que converteix l'excel·lència d’Esteve en l’oferta Michelin més bé de preu de la nostra història). Reserves a reserves@nectari.es amb 24 hores d’antelació. Al seu facebook podeu consultar el menú de la setmana. 

  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

L'Arume han simplificat la seva carta amb especialitats per adaptar-se al menjar per emportar. Simplificar no vol dir pèrdua de qualitat, ans el contrari: teniu a la vostra disposició els plats més emblemàtics de la casa, en receptes amb una matèria primera que garanteixen satisfacció immediata i una preparació que fa que arribin a casa en bones condicions.

Exemples? El seu tàrtar de vedella gallega amb encurtits i pa de sègol, un mollete de calamars cítric i picant que crea addicció o una paella atlàntica amb el millor marisc (per encàrrec). O sempre podeu optar per una truita estil Betanzos, aquella que neda en un mar de melositat. Podeu fer els encàrrecs al T. 93 315 48 72 (tant per recollir com per domicili!). De dc. a dv. per sopar, el cap de setmana per dinar i sopar. Alta cuina informal a domicili, a preus assequibles. 

Publicitat
  • Eixample
  • preu 2 de 4

Es defineixen com a taverna basca, però qualsevol que conegui un xic el país basc sabrà que això significa cuina tradicional d’alt nivell. El germans Montaner ofereixen pràcticament per emportar  –o a domicili – la part més substanciosa de la seva carta. I això vol dir unes truites de patates de 14 cm de diàmetre –de patates amb sobrassada de porc negre i brie!– o un bacallà al ajoarriero com a Donosti. I tapes (extraordinàries croquetes!) i cullera top. Encàrrecs al 93 439 51 07 i 696 88 40 20. Consulteu tota la seva oferta per endur (ampolla de vi criança a nou euros!)

  • Catalana
  • Sarrià
  • preu 2 de 4

No són uns nouvinguts: en Santi va ser el cuiner del Gelida durant deu anys, on la Laura i l’Álvaro van estar set anys a la sala: tenien les claus del temple de l’esmorzar de forquilla de Barcelona, vaja. I tenen a punt tot el seu catàleg per emportar: especialitats de cuina catalana fetes tota des de zero, apartat casa de menjars, on tant hi pots trobar unes mandonguilles amb sípia bones i abundants (7 €) com uns finíssims bunyols de bacallà (4,50 €). Encàrrecs al T. 93 277 89 97 i per watsapp al 630 421 512

Publicitat
  • Mediterrània
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4
Semproniana
Semproniana

Com a empresària, l'Ada Parellada és un tanc tot terreny, com a cuinera és inventiva i subtil i treu el màxim de cada producte. I en el context més difícil ho ha tornat a aconseguir. Quan va començar tot aquest merder, l'endemà ja estava fent menús a domicili. Avui despatxa al voltant de 200 comandes al dia, que també podeu passar a recollir. Per 15 euros, us emportareu sota el braç un excel·lent menú del dia, postres incloses, que converteix un dia normal en una festa major. Canvia cada dia, i sempre són plats de temporada i plens de substància. Reserves al T. 93 453 18 20  i watspp als 699 932 203 i 620 669 341

  • A la brasa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Fat Barbies és un restaurant de barbacoa nord-americana atípic: perquè para tanta atenció als seus plats carnívors –brutal pastrami, punt de sabor i elasticitat just, o costellam de porc a foc i fum lent, tot ecològic– com a la part vegetariana. Ara us podeu firar, per emportar, previ encàrrec, quasi tot el seu catàleg, amb addicions delirantment tendres, com una terrina de porc o bombes de costella fumada. Sí, trobada entre el tapeig i el classicisme francès. També podeu trucar i passar-lo a buscar, esclar. 

Publicitat
  • Japonesa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

La seva aproximació a la gastronomia del sud-est asiàtic és metòdica i obsessiva amb la qualitat. El Grasshopper fa, no és cap secret, un dels millors ramen de Barcelona. I és cert: si us l'emporteu a casa, no és ben bé el mateix que menjar-lo a la barra, i amb aquells preciosos bols de ceràmica fosca. Però bé, el podeu encarregar cada dia al T. 935 005 081 i passar-lo a recollir de 19 a 23 h. I si arrodoniu la jugada amb unes 'gyoza' i una bona cervesa tirada com us expliquem, la satisfacció és total. 

  • Bars de tapes
  • El Raval
  • preu 3 de 4

Ja fa temps que el Suculent va superar l’etapa de casa de menjar d’alta cuina per convertir-se en un dels grans llocs de cuina d'autor de Barcelona. Ara bé, no oblidem que en Toni Romero va ser un dels màxims responsable de tornar a posar de moda la cua de bou (aquelles croquetes farcides i cremoses!) i el xup-xup en l'alta cuina de Barcelona. I l'exercici inevitable del menjar per emportar ens ha tornat aquest Romero: el dels guisats superlatius.

Ja podeu encarregar, al 606 640 322 i al 934436579, meravelles a foc lent com la seva cua de bou guisada amb xocolata negra o les galtes de porc al gingebre. I al lloro: paella valenciana de la bona o ceps a la brasa amb pil-pil de ceps, cansalada ibèrica i ou. 

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 4 de 4

Ara podem gaudir de la cuina del Cinc Sentits, tota una Michelin, sense grans dispendis econòmics: Artal acaba d'engegar el projecte de Sentit Comú: "Havia de ser un segon restaurant dins el Cinc Sentits, sense el preu ni la parafernàlia d’una estrella Michelin”, diu.

Quan la normalitat s'assembli a la vella, una esplèndida sala acollirà el Sentit Comú (capteu el joc de les inicials?), de moment ara tenim tota la seva carta disponible per endur i a domicili a través de la seva web o trucant. I és la seva visió de la cuina catalana tradicional, "dels plats que de petit veia fer a ma germana, als tiets i a la meva àvia". El plat estrella són uns canelons de festa major, a l'estil de la seva àvia Sofia, que fan caure de cul. De carn picada rostida: pollastre –només cuixa!–, cansalada viada i galta, de sabor suau i textura celestial. 

  • Catalana
  • Eixample

El Mercader és l'altre restaurant de Claudio Hoyos, propietari d’El Filete Ruso. Aposta pel cent per cent ecològic: Hoyos disposa d’un hort a Collserola de 300 m2 amb certificació, i carn i làctics també ho són. I com diu diu té tot el gruix de la seva carta disponible per emportar: plats clàssics de la cuina catalana preparats de manera impecable, com de vedella estofada al vi negre amb patates, macarrons a la catalana o graellada de verdures al romesco. Truqueu, encarregueu la teca i passeu a recollir d'11 a 14 h. Podeu consultar la carta a la seva web. 

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 4 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Via Veneto
Via Veneto

Porten des de l'any 1967 convertint en art gastronòmic actes tan senzills com pelar una taronja. Aquest és un emplaçament que tot bon sibarita hauria de conèixer, toquen la trufa com ningú, i el seu servei ha esdevingut un estàndard en l'alta cuina espanyola. Ara han renovat la seva oferta amb la direcció del jove xef David Andrés, tot un prodigi de la imaginació amb arrels.

I esclar, no podreu gaudir el mític servei amb el menjar per endur: però la notícia és que la Michelin més veterana i ritual de Barcelona té bona part de la seva carta per emportar. Sisplau, guardeu les formes: plats suculents i solemnes com una perdiu vermella amb arròs de gírgoles no es poden menjar en calçotets i mirant qualsevol collonada per la tele.  Comandes per telèfon al T. 93 200 72 44 i wats al  619 587 162. Demaneu-les amb antelació. 

  • El Poble-sec
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

En Marc i la Raquel van anar a muntar restaurants a espanyols a la Xina. I van tornar a Barcelona amb el bagatge d'intentar explicar a cuiners xinesos com s'havia de fer una truita de patates, per exemple. Amb tot un univers de sabors i tècniques interioritzades: porten el menjar de carrer a la sang. I en un moment com el d'ara, ho demostren simplificant la seva carta a un grapat d'exquisideses directes i seductores, com el bao de cua de bou (5 €) o el seu clàssic arròs cantonès amb papada ibèrica (12 €), que converteixen qualsevol vespre vulgar a casa en un festí. Podeu fer la comanda fins a les 19 h al T. 686 742 476. I us ho porten a casa per cinc euros. 

Publicitat
  • Eixample
  • preu 2 de 4
L'Antic Magatzem
L'Antic Magatzem

Menys conegut del que seria just, aquest restaurant proper al Paral·lel ofereix un menú de migdia excel·lent i casolà, que és com menjar a casa l'àvia. I la bona notícia és que gaudir-lo a la vostra és tan senzill com trucar, encarregar, pagar i recollir. Un menú tipus qualsevol: per 11,90 €, podeu triar, de primer, escalivada amb anxoves, macarrons a la putanesca, amanida verda amb embotits, carpaccio de tomàquet i pernil, i de segon cua de bou, galets de porc, apella de verdures, calamars a l'andalusa o fricandó. Fora de menú, els seus clàssics (com la paella de llamàntol, per exemple). 

  • Xinesa
  • Eixample
  • preu 2 de 4

Quan temps fa que no feu aquell clàssic d'anar a buscar menjar per emportar al restaurant xinès? Ara que tothom perd el cul pels fideus amb verdures, les sopes asiàtiques i els dim sum, val la pena recordar que al restaurant de la Chenqi Wang van ser dels primers a oferir tot això en un context de producte de proximitat, i que quasi vint després segueixen en molt bona forma (i fusionant la Xina amb el receptari català amb seny i talent). Feu el favor de fer una cosa tant senzilla com encarregar la comanda per telefon amb un xic d'antelació, i podreu sopar delicadeses com els seus fideus udon amb trompetes de la mort o el seu assortiment de farcellets al vapor, exquisits.  

Publicitat
  • Sant Antoni

Molt bona notícia: el Fran Manduley, com qui diu un dels inventors de la tapa moderna a Barcelona –el 90 % de les braves que corren pel món són una còpia de les que va crear al Bohèmic– es dedica en cor i ànima al menjar per emportar. De dt. a ds. de 12 a 21 h i el dg. de 12 a 15 accepta comandes per emportar al telèfon T. 680 737 857. Meravelles com les seves braves, de les millors croquetes que podeu tastar, o deliciosos jocs amb el menjar de carrer d'arreu del món i la tradició d'aquí, com mandonguilles d'ají o entrepans molt viatjats. 

  • Bars de tapes
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

“Abans era més bar, i he volgut que fos més restaurant", explica Tomás Abellán, fill de Carles Abellán, que ha assumit la gestió del Bar Alegria –preciós local modernista del 1899– a Gran Via amb Borrell. Tapes? Fem cuina de Barcelona, una suma de peix de llotja, horta, guisats i tapes”, resumeix.

I amb tota la carta per emportar: és cuina de producte notable que resisteix bé el transport: de la frescor d’un tomàquet de Barbastre amb síndria (tan madur que sembla confitat) o d’un bonítol amb ajoblanco i raïm a unes mandonguilles amb nero de sèpia flonges i suaus: guisat treballadíssim, antidepressiu natural. I pica l’ullet al pare amb el 'sacriliciós' biquini del Comerç 24, aquell tan fi, de pernil ibèric i oli de trufa, pioner dels bikinis trufats. Podeu fer la comanda a través de la seva web, i amb una compra superior a 50 euros teniu una ampolla de vi gratis. 

Publicitat
  • Catalana
  • Les Corts
  • preu 1 de 4

No cal reinventar la roda en cada nou local, ni vendre motos. Ara, fer les coses amb sentit comú i qualitat no és gens fàcil; però si hi afegeixes manca de pretensions (que no d’ambicions) pots triomfar. Aquest és el cas del Toni Bigoti, a les Corts, La seva propietària és publicista de formació però cuinera de passió. L’aplica amb plats com mongeta tendra en tempura, finíssima, acompanyada amb una maionesa amb tòfona. Han posat tota la carn a la graella en el format per emportar: esmorzars, menú diari de dilluns a divendres i carta i plats preparats per encàrrec. Producte fresc i de temporada, tot casolà i fet des de zero. Feu la comanda al WhatsApp T. 630 081 851

  • Menjar ràpid
  • preu 1 de 4

El nou projecte dels pioners del  'food-truck' té molta gràcia: agafar una icona mundial del menjar de carrer com és el 'fried chicken' i fer-se'l seu (i vostre, esclar). Van Van Chicken Bar es dedica només a portar pollastre fregit a domicili: en la seva versió, pollastre groc català, marinat durant 24 h en 'buttermilk' i espècies i després fregit amb un cruixent lleuger i boníssim.

Asseguren que els ha costat mesos de proves, però han trobat el punt just entre la tendresa interior i el 'crunchy' exterior. El fan en format de tres peces i patates, entrepà d'hamburguesa i 'wrap', i el projecte és cent per 'delivery': només podeu feu la comanda a la seva web. Un cop allà, decidiu també quines salses voleu (totes delicioses i casolanes!) i si us fireu amanida de col i panotxes de blat de moro. 

Publicitat
  • Sud-asiàtica
  • Sant Antoni
  • preu 1 de 4

Si heu menjat aquelles patates braves amb sofregit dolç, heu menjat les braves de l’enyorat Bohèmic de Fran G. Manduley (que van copiar el 75% dels cuiners de Barcelona). El 2017 va renéixer amb el Sant Antoni Gloriós. I ara ha obert el Nomad Road: un bar de menjar de carrer del sud-est asiàtic connectat per la cuina amb un dels grans bars de tapes de Barcelona.

El que havia de ser una taula del xef que apuntava a Michelin, ha acabat en un acolorit i casolà street food, ara per emportar. Feu la comanda al whatsapp 680 73 78 51. Plats com 'takoyaki' de Tòquio (boletes de pop, amb la llicència d’una salsa de foie i fruites vermelles delirantment bo) o un 'banh mi' (6 euros), la seva visió de l'entrepà vietnamita, que ha d’esdevenir icona de l’entrepà a Barcelona. Burtalment bons, i especialment preparats per a què no perdin textura i qualitat de la finestreta a casa vostra. 

Si hi ha un restaurant a Barcelona que fa cuina de mercat, és, sens dubte, el Plata Bistró. Aquest local de Sant Antoni no té carta, sinó una pantalla amb el menú projectada a la paret que canvia cada dia, en funció del que el xef Víctor García troba al mercat. I en aquests dies s'ha reinventat amb la fórmula El Plata a Casa: la seva potent cuina de mercat (carxofes amb romescu! Fricandó amb trompetes! Els seus mítics callos o canelons de conill rostit!) a un watsapp i per emportar, al T. 650 140 957 i trucant al 935 169 130. I alerta: per 19 euros, sortiu-ne amb un arròs mar i muntanya sumptuós, o unes costelletes a la milanesa. 

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
Llamber
Llamber

El Llamber és una gastrotaverna que té la seva alma mater a Avilés. Amb Francisco Heras als comandaments de la cuina, és una aposta interessant que dóna identitat a un barri amb prou personalitat. El Llamber no és un restaurant típic astur. Francisco Heras ha aconseguit maridar la cuina de les seves contrades amb la cuina apresa a elBulli i a l’Arola de l’Arts, i la catlana de tota la vida. Un exemple d’aquesta fusió són les patatines de cabrales amb praliné d’avellanes, picada d’ullet bable a les braves de l’Arola, o galta de porc del Pirineu amb puré de patata a la taronja. Heras d'això n'anomena cuina Catariana (bona etiqueta!) i la teniu disponible per endur a un truc al T. 933 197 250 

  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4

No és el mateix saber fer un arròs de saber fer una paella: clavar la cocció del gra, el grau de melositat i sequedat, que quedi alineat en fines fileres de gramínia ... Doncs així ho fan exactament Al Grano, un servei de paelles a domicili i per emportar que s'ha instal·lat a la cuina del molt solvent Telefèric. Us arribarà a casa, en perfecte estat i bonic packaging, un arròs sec en paella (la ració pot ser individual) que no cal demanar amb molta antelació.

Les receptes oscil·len entre el fet clàssic i la creativitat: paella de botifarra, rossinyols i ceba tendra caramel·litzada o de peus de porc, gamba vermella i allioli dels seus caps, per exemple. I és un tros de ganga: per uns 38 euros et surten dues paelles delicioses, a 19 la individual. Si vols et guardes l'estri i practiques. I si no, el tornes al Telefèric i et reemborsen dos euros per paella. Tu hi poses la casa, i ells l'arròs. 

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Eixample
  • preu 3 de 4
La Taverna del Clínic
La Taverna del Clínic

Des de la seva fundació, la Taverna ha estat una cosa singular, un petit espai per a grans sorpreses gastronòmiques. La casa dels Simôes ha passat d’oferir un pica-pica, amb les racions petites, fetes amb productes d’alta qualitat, a servir plats substanciosos, alta cuina amb esperit autoral.

I ara posen a la vostra disposició tot el catàleg de la casa, tant per emportar com a domicili. Això passa per una cuina catalana suculenta marca de la casa (caneló d'ànec, bacallà amb samfaina, peus de porc farcits d'espinacs i bolets...) i un impressionant repertori de tapes i plat sencer –quasi 50!– que van des del pernil d'aglà tallat a mà fins l'arròs de colomí. Feu la comanda trucant al T. 696 493 372 o fent-hi un WatsApp. 

24. Bow

El seu lema és "cuina saludable i entrepans singulars" (en anglès, que fa més 'healthy'!). Inspirats pel moviment 'slow food', hi trobareu, set dies a la setmana, entrepans elaborats amb pa de massa mare. Però també amanides fresques amb verdures de productors de proximitat i estricta temporada. I també plat calent. O més aviat bol calent, que és el seu generós format.

Preneu nota del seu deliciós plat estrella: un combinat de falàfel, hummus, albergínia escalivada amb llenties i tomàquets, ceba, remolatxa, pastanaga a forn, adobat de col llombarda, i pa de pita. I si passeu del tema 'veggie' total, doncs un bol de Quiche de verdures de pasta tall sense nata, pollastre a l'estil cajun, bròquil, amanida de llenties, feta i remolatxa. Penquen com bojos: cada dia, per emportar, de 7.30 a 17 h. Truqueu al 936 847 661, feu la vostra comanda i passeu-la a recollir al carrer Roger de Llúria 46, baixos, o també a domicili en la seva web.

Publicitat
  • Veneçolana
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Caña de Azucar
Caña de Azucar

La jove veneçolana, Adnaloy Osio, va ser la guanyadora de 'Joc de Cartes' l'any 2017 i segueix més forta que mai. Fa amb il·lusió totes les seves elaboracions i el confinament no l'ha deixat enrere. La filosofia de Caña de Azúcar és el "different latin food", on mostra el menjar veneçolà amb un toc diferent en els seus plats. El restaurant ha hagut de reinventar-a causa del confinament i ara pots anar a recollir el teu encàrrec a l'establiment. Només has de trucar i demanar el que vols. A què esperes? Pastís de caçó en coco, gratinat amb cremós de Philadelphia, cheddar i salsa de tomatillo verd, amb un topping de plàtan fregit ... Té bona pinta eh?

Estan oberts de 13 a 16 i de 19:30 a 22 h. Pots fer la comanda a través de la seva web o trucar al 665 39 78 30.

  • Vegetariana
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou
  • preu 1 de 4

El restaurant Väcka és un dels emblemes de la cuina vegana a Barcelona. I en Max Boniface, el cuiner, és un dels grans elaboradors d'aquest aliment. Exemples? Un rocafort amb pèsols verds, o el seu 'mözzarella', que aplica en un entrepà planxat amb pesto. 

Väcka té una carta 100% basada en productes vegetals de temporada i ecològics. Pots fer el teu encàrrec a través de la seva web i si demanes abans de les 12:30, l'horari d'entrega és de 13 a 14:30. El servei és totalment gratuït, excepte en alguns llocs de Barcelona que només has de pagar 3 euros. Val la pena: cada dia tenen un menú vegà, entre 7 i 12 euros, segons l'opció que triïs. I cada dia li donen un rotllo diferent: mexicà, italià, grec... Sempre vegà i saborós   

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

El restaurant Windsor ofereix un menú anomenat Tradicions, que va canviant cada setmana, i on es pot gaudir de diverses receptes de la cuina catalana, en la seva versió plena d'alta gastronomia i sofisticació: conilla amb peres i naps, saltat de bolets amb botifarra, per uns 33,90 €.

Te'ls pots emportar cap a casa o amb el càrrec corresponent t'arriba a casa (a partir de 60 € gratis el transport). També ofereixen una versió resumida de la carta. Pots fer el teu encàrrec a través de la seva web i el viatge a la més alta cuina dels anys setanta i vuitanta està garantit.  

  • Menjar ràpid
  • Ciutat Vella
Hard Rock Cafe
Hard Rock Cafe

Si endrapes una de les hamburgueses XXL que fan al Hard-Rock, necessitaràs almenys un dia de dejuni. Aquesta franquícia internacional és una referència de cuina nord-americana a Barcelona, tant abundant com ben feta, i no només fan bones 'burgers': els seus pantagruèlics 'nachos' i el seu filet de vedella (350 g) valen molt la pena. I ara pots recollir-les a l'establiment, o si vols te les porten a casa sense cap cost!

Pots fer la teva comanda a través de la seva web o trucar per telèfon al 932 702 305 i fer un banquet amb plats icònics de l'imaginari nord-americà. 

Publicitat
  • Espanyola
  • El Gòtic
  • preu 2 de 4
Bodega La Palma
Bodega La Palma

Van passar de vendre queviures –d’això ja en fa un temps, quan la bodega era punt de trobada d’artistes, pintors i poetes–, a oferir menús més que recomanable, els migdies dels laborables, de pocs plats però sempre elaborats amb producte de temporada i de qualitat.

I si La Palma era dels escassos llocs que els veïns locals freqüentaven del Gòtic, ara té més sentit que mai: la seva oferta de menú de migdia per emportar, per 12,50 euros, inclou plats com crema de pèsols i taronja, galtes de porc guisades i postres de la casa. I un plat combinat al vostre tàper per 7 euros! Com per exemple, pollastre arrebossat amb xips i amanida. Comandes al T. 93 315 06 56 trucant i per whats. 

Recomanat
    Més de Love Local
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat