Xiroi Ca La Nuri
Foto: Xiroi Ca La Nuri Xiroi Ca La Nuri
Foto: Xiroi Ca La Nuri

Els restaurants de Barcelona perfectes per a grups

Restaurants de tots els preus per a sopars d'empresa, celebracions familiars, reunions professionals, aniversaris...

Publicitat

Com més feina hi ha, més tensió. Podeu provar de fer una alliberadora sessió d'escape room de terror. Però és més pràctic que tota aquesta pressió surti alliberada, com un tap de xampany, en els sopars de grup i d'empresa, cerimònies que van des d'una agradable sessió de riallades amb els companys fins a inicis de bacanals que poden acabar com 'Ressaca a Las Vegas' (prepareu els remeis per a la ressaca). Aquí teniu una oferta per triar i remenar, per a totes les butxaques.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre, i és present en grans ciutats del món com Nova York, Montreal, Porto i Ciutat del Cap, entre d'altres. A Barcelona el trobeu al Port Vell, a la terrassa-mirador del Maremàgnum.

L’espai, de 5.250 metres quadrats on caben 1.400 persones, acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Sou una colla gran amb gustos dispars? Cap problema, aquí cadascú triarà el que vulgui i us trobareu a les taules comunals de l'interior o de les terrasses.

Menús de grup

  • Catalana
  • La Bordeta
  • preu 3 de 4

De què va? Xavi Alba (ex Tickets de l'Albert Adrià) va muntar en un pati interior de l'edifici de la Campana una bodega de barri amb una oferta de cassoles i esmorzars de forquilla liderada l’ex Via Veneto Patrick Picarin. Entre altres 'must', verat en escabetx, porro al Josper amb ajoblanco, aleta de rajada, calamars farcits o fricandó. Té una terrassa tranquil·la, i una ensalada russa ja assentada a la ciutat i que s’inspira en la del Toni Romero del Suculent.

I per a grups? Dos menús, de 40 i 50 euros, amb entrants clàssics per compartir (pernil ibèric 100%, braves, amanida de cigrons i bacallà) i un principal per escollir (daurada amb salsa de vi fi de xerès, lluç en suquet de gambes, entranya nacional La Finca). Inclouen postres, aigua i vi. 

  • Catalana
  • El Raval
  • preu 3 de 4

De què va? Un restaurant 'nou' en un emplaçament històric: obert el 1918, el restaurant Buenavista va ser un dels llocs més de moda al Raval i a tota Barcelona. A finals del 2022 els propietaris del restaurant des dels seus inicis, la família Moraví, van reobrir el Buenavista com a Casa de Comidas Buenavista, amb un bufó hotel boutique annex. La carta del restaurant és de cuina catalana i producte excel·lent, amb molt sofregit i sense postureig; res de cebiches. Tot va de tapes, cullera i brasa, aquí s'hi menja una cuina reconfortant i ben feta.

I per a grups? Us ofereixen quatre menús amb noms de personatges catalans il·lustres; Fortuny (37,5 euros), Nonell (60 euros), Rusiñol (75 euros) i Clavé (93,5 euros). Ah! També teniu la llibertat de configurar un menú per a grups a la vostra mida, vosaltres trieu.

Publicitat
  • El Raval
  • preu 3 de 4

De què va? De la mítica Casa Leopoldo ara se'n fa càrrec el grup Banco de Boquerones i no han fet grans canvis estètics. Quin sentit tindria canviar un local immortalitzat en les novel·les de Carvalho i que fou la segona casa de Vázquez Montalbán i els seus amics? Petites modificacions: una taula dedicada a l'escriptor –on passava hores i hores menjant i escrivint– i haver erigit un saló privat de color rosa en honor a la Rosa Gil. I sobretot convertir una de les sales del lloc en una estança també dedicada a ell. El menjar està mar de bé, i a un preu més contingut que en l'etapa vintage. La carta és cuina catalana clàssica.

I per a grups? Quatre menús; tertúlia, novel·la (còctel), poesia i 'welcome drink'. I una desfilada de plats exquisits com la croqueta de boletus amb maionesa trufada, les patates braves amb allioli d'all escalivat i romesco picant, la cua de bou al vi negre o el bacallà a la llauna.

  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
Windsor
Windsor

De què va? És agradable comprovar en alguns casos (pocs), el pas del temps pot convertir-se en un aliat de la perfecció. És el cas del Windsor, que viu la seva millor temporada, sobretot des de la nova concepció que en Joan Junyent i els xefs Carlos Alconchel y David Rodríguez li va saber donar per adaptar-lo als gustos i necessitats d'una clientela cada cop més fidel. Una obra d'art, amb sales i salons majestuosos, ideals per a la intimitat. 

I per a grups? A més de la carta, ofereixen fins ¡tretze! menús per a grups, que van des d'aperitius de vint euros per cap (amb bunyols de patata i bacallà fets al moment, o croquetes de lluç i rap) fins a sumptuoses desfilades de pica-pica de vuit passes, més un filet de bou amb fetge d’ànec a la graella, reducció de vi de Porto i daus de moniato al forn. Un ampli ventall d'alta cuina burgesa que va des dels 64 al 135 euros. I alerta que també tenen menús de grups vegans. I menús d'aperitiu a partir de 12 a 36,5 euros.  

Publicitat
  • Catalana
  • Eixample

De què va? El Mercader aposta pel producte cent per cent ecològic i la filosofia slow food. De fet, fins i tot tenen un hort a Collserola. El singular local cantoner és maco fins a no poder més. I encara que a la cuina no inventen la sopa d’all, la seva reversió de receptes de plats catalans de festa major són per sucar-hi pa, com el ultrafàl·lic caneló de pollastre o el bacallà fresc i saborós.

I per a grups? Ofereixen dos menús per grups de mínim deu persones; de 40 i 50 euros. Els plats es comparteixen; musclos amb salsa de vermut, embotits de pagès, assortiment de formatges eco, corquetes de pollastre rostit, calamars a la planxa i, evidentment, també el famós caneló, entre d'altres.

  • Mediterrània

De què va? El Xiroi és el germà més desenfadat de Ca La Nuri. Un xiringuito de platja de luxe on tot és obert, especialitzat en cuina catalana i arrosos molt ben fets: cuina informal d'alta volada.

I per a grups? Un somni. Disposa d'excel·lents vistes al mar, amb una capacitat de fins a 60 persones, i una terrassa –equipada per a qualsevol època de l'any– amb capacitat de fins a 120 persones. Hi ha dos menús per grups, de 50 i 55 euors. Els dos comencen amb un assortiment de tapes per compartir, i acaben amb clàssics de la casa, com la paella de marisc o un arròs negre amb escamarlans. I, ep, una de vi cada dues persones! Amb cafè i aigua inclosos. 

Publicitat
  • Marisc
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 1 de 4

De què va? La Xarxa, del grup Varela, aposta per la cuina de mercat i una carta de producte comprat a proveïdors de proximitat i confiança, com la carn de Discarlux, el peix de Peixos Sampera, les fruites i verdures de Pau Santamaria i els formatges de la Vila Viniteca. L’ànima d’aquesta cuina és realçar el producte excel·lent amb una intervenció mínima, perquè el protagonisme correspongui a la cocció més adequada.

I per a grups? Dos menús, de 50 i 60 euros. El primer és tot per compartir i el segon inclou un plat principal. Els dos inclouen postres, aigua, vi i cafè. Una petita mostra dels plats; croqueta de pollastre confitat i parmesà, truita de bacallà, calamars a la planxa amb allioli d'all escalivat i tinta i melós de cua desossada amb cremós de patata, per exemple.

  • Pizza

De què va? Quatre són els pilars d'aquí: forn de llenya, massa, ingredients italians d'alta qualitat, i per descomptat, els 'pizzaioli'. L'elaboració de la massa segueix un procés de doble fermentació de fins a 48 hores, en el qual s'utilitza farina de força italiana i massa mare, per aconseguir una textura i volum idonis i aconseguir l'elasticitat característica de la pizza napolitana. Tenen un segon local a Les Corts (Can Segalar, 18) i un tercer amb carta sense gluten a l'Eixample Esquerre (València, 234).

I per a grups? Un menú de 25 euros on es comparteix l'entrant i les postres entre tres persones i inclou una pizza individual i dues begudes. Hi ha la possibilitat de pagar deu euros més i tenir begudes il·limitades durant dues hores. El menú per a grups es fa per un mínim de nou persones. 

Publicitat
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

De què va? Una antiga ferreteria inaugurada el 1911 que es va transformar en un restaurant cent anys després. Ja no hi ha cargols, martells ni claus Allen, però sí plats de cuina catalana, elaboracions cent per cent casolanes i fetes des de zero. D'espai van sobrats; 1000 m2 dividits en tres plantes i cinc àrees diferents. La planta a peu de carrer és perfecta per a reunions de feina, mentre que el Club 61 i el seu speakeasy o el despatx del Sr. Rafols són ideals per a celebracions més íntimes.

I per a grups? Poseu-vos en contacte amb l'equip Ràfols i us explicaran els diferents menús que ofereixen per a grups; degustació, còctel, coffee-breaks i berenar. Inclouen opcions vegetarianes i per a celíacs.

  • Mediterrània
  • preu 1 de 4

De què va? Decorat a l'estil belle époque, amb una lluminosa sala amb claraboia, La Lluna presenta una cuina que ens ofereix plats de base mediterrània però sempre elaborats amb imaginació i ànsia creativa. Destaca per una bona relació qualitat-preu: no ofereix material molt car, però el tracta amb imaginació i cura. 

I per a grups? Un clàssic! Poden acollir amb comoditat grups de més de 50 persones. Han simplificat les coses i disposen d'un únic menú per 35 euros. Pica-pica mediterrani amb entrants com quiche de porros amb cremós d'olives negres, espinacs i pesto de tomàquet sec, i segons de proteïna sucosa, com confit d'ànec amb gratinat de patata. I tot el vi i aigua que vulgueu inclosos.  

Publicitat
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

De què va? Aquest restaurant de producte de proximitat ha sabut combinar una oferta gastronòmica amb un toc autoral –divertit i fàcil d'entendre– i que alhora sedueix un públic familiar, que vol cuina de la terra però amb ganes de fer un pas més enllà.

I per anar en grups? Fantàstic. Així com en alguns restaurants per 29 euros us fan desfilar una vulgaritat de fregits infame –no direm noms!– el Menú Pepa és un festival de cuina fresca i curosa, amb esperit de platillo català. Exemples: entrants de pica-pica de nivell, amb ensaladilla russa de bonítol i pa de coca o bunyols d'espinacs amb allioli de mel, i cinc passes de segon a compartir, com calamars frescos a l'andalusa i mandonguilles de la iaia. Inclou dues begudes i postres (podeu demanar dues copes de vi, sí). Tenen un segon local a Sant Antoni (Parlament, 35 ).

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat