Aquest restaurant de brases del món, on cada plat té un toc de foc –bé sigui amb brasa, fum o flamejat– ha posat tota la carn a la graella, si em permeteu l'acudit obvi– en la seva seu del Time Out Market. L'espectacle està garantit: hi ha un expositor de carns en maduració i es pot apreciar la feina d'un forn i dues graelles en marxa, tots alimentats amb carbó i encenalls de fusta, que en matisen l'aroma. El forn de llenya en qüestió, per temperatura i fogositat, com el restaurant ret homenatge al volcà homònim: 400 graus de temperatura constants per a les carns que necessiten foc ràpid. Darvaza opta per ensenyar la seva versió cent per cent carnívora, mitjançant el fil conductor del foc i les cuines del món.
"La barbacoa potser no és la solució per aconseguir la pau mundial, però és un bon començament", deia el xef i autor nord-americà Anthony Bourdain. Quanta raó tenia! La brasa, l'aire lliure, els amics... el trinomi perfecte. Potser a Barcelona no hi abunden les barbacoes públiques, els pisos amb terrasses grans ni els habitatges amb jardí, però hi ha molts restaurants experts en la graella que poden ajudar-vos a superar aquesta carència. Tant si sou devots de la suculència de la carn, del peix o de la verdura rostida, no fugiu del foc i deixeu-vos caure a les brases.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de carn de Barcelona