The Green Spot (Born)
Scott ChasserotThe Green Spot (Born)
Scott Chasserot

Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

Establiments nous i també grans clàssics de la cuina vegetariana més deliciosa de la ciutat

Ricard Martín
Col·laborador: Mireia Font
Publicitat

Em recomanes un bon vegetarià? Amb l'exuberància de l'escena 'veggie' barcelonina actual, on pots menjar des d'alta cuina a hamburgueses vegetarianes, fer aquesta pregunta és com demanar que et recomanin un bon disc de Bob Dylan o Neil Young. Ara bé, us hem fet una llisteta d'allò més completa, amb un bon equilibri entre vegetarians moderns i alguns clàssics militants que encara estan molt en forma. 

NO T'HO PERDIS: Els millors bars, cafès i restaurants vegans de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre, i ja és present en grans ciutats del món com Nova York, Montreal, Porto i Ciutat del Cap, entre d'altres. A Barcelona el trobeu al Port Vell, a la terrassa-mirador del Maremàgnum, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. L’espai, de 5.250 metres quadrats, acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure.

Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

  • Vegetariana
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

El Rasoterra és més que un restaurant vegetarià i vegà: és un dels llocs més emblemàtics en la revolució verda a les taules de Barcelona, d’ençà que van obrir el 2013. Si tenim en compte que un dels socis del restaurant, en Danielle Rossi, també és president de l’associació Slow Food de Barcelona i que tenen un hort propi, entendrem la magnitud i el rigor del Rasoterra en matèria de cuina km 0. La xef Adriana Carcelén ha incrementat el voltatge gastronòmic de les seves elaboracions. Obren de nit, i en lloc d’una carta amb tapes i plats principals, tenen un menú tancat a 32 euros amb un aperitiu, entrant i segon que es pot allargar a voluntat.

  • Vegetariana
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4

Plats vegetarians amb opcions veganes i sense gluten molt originals. Això és el que ofereixen en aquest restaurant del Poblenou, amb un menú de migdia de plats creatius i ben combinats, que defugen els tofus i seitans sense gràcia: cuina vegetariana amb color i gust. La carta és un repertori de cuina saludable de tot el món, amb un especial èmfasi en la pasta italiana molt ben feta. Els seus raviolis casolans de ricotta i espinacs amb salsa cremosa de gorgonzola i bolets són gloriosos. També hi ha lloc per als plaers gens culpables: com uns 'nachos' sobre un llit de fesols negres, salsa de formatge cheddar, guacamole i crème fraîche. 

Publicitat
  • Vegetariana
  • Barcelona
  • preu 3 de 4

L’eslògan d’aquest restaurant càlid no pot ser més clar: cuina vegetariana per a vegetarians i no vegetarians. I la veritat és que un dels restaurants més emblemàtics de Tragaluz ha arribat a l'ambició màxima d'un restaurant basat en les verdures: que hi vagi la gent sense tenir en compte que el restaurant sigui vegetarià o de proteïna animal. La gent simplement hi va a menjar perquè és un lloc tant agradable com saborós –l'interiorisme d'espai obert, fusta i taula ampla transmet serenor– i on Tragaluz ha aconseguit tenir una marca d'autor que ha triomfat a Barcelona. El xef Leandro Ortega és al darrer una carta que fa picades d'ullet a cuines d'arreu del món, però on per damunt de tot aconsegueix plats que venen molt de gust i recordes

  • Vegetariana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Rere l’èxit del ja desaparegut Fat Barbies –un restaurant de carn feta amb brasa i fum– hi havia unes guarnicions vegetals extraordinàries. Tant, que van crear el seu propi 'spin-off', el Fat Veggies. Podrien haver fet verdures a la brasa, vinagretes i tira milles, però s’han complicat la vida amb una cuina vegetal complexa i saborosa, amb molta influència de l’Orient Mitjà i una importància cabdal del fumat i la fermentació. Els plats són abundants però complexos. Per exemple, una coliflor feta amb tres punts de cocció diferents, sobre un puré de coliflor –fet del tronc de la verdura– amb xocolata blanca; és cruixent, cremós, deliciós, canvia la teva percepció d’una verdura 'avorrida'.

Publicitat
  • Vegetariana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
Xavier Pellicer va tancar el restaurant Celerí, dedicat a la verdura –amb opció a complementar els plats amb proteïna animal– just després de guanyar l'estrella Michelin. Va reobrir-lo una breu temporada després a l’Eixample amb canvi de nom i més aposta pel vegetal. Canvi per seguir igual, més i millor: més espai, i una brasa d’alzina i foc de wok. Canvi per convertir-se, segons la guia We’re Smart Green Guide, en el millor restaurant de verdures del món. D’exemples, mil; pastanaga a la brasa al pil-pil de taronja o la carxofa amb nyàmera i emulsió d’ametlla. Ofereix una carta amb una triple declinació: proteïna animal, ovolactovegetariana i vegana.
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Ja fa temps que ocupa un lloc en l’imaginari de la restauració vegetariana barcelonina; va obrir fa més de cinquanta anys, quelcom que els converteix en el restaurant vegetarià degà de la ciutat i un dels més veterans de l'escena local verda. El menú de migdia, d'11,35 euros, ofereix amanides i cremes més un plat del dia i postres, en un ambient molt tranquil. Una gastronomia vegetariana tradicional i senzilla amb oferta per a vegans i elaborada cercant el producte ecològic.

Publicitat
  • Vegetariana
  • Eixample
  • preu 1 de 4

Aquí s’opta per una cuina que respecta tots els gustos: opcions ovolactovegetarianes, veganes, i plats que puguin agradar als no vegetarians. Eviten l’excés de productes potents (vinagres, sucres, sal...); elaboren ells mateixos el seitan, el quefir, el pa i les postres; i ofereixen begudes amb baix contingut alcohòlic. Amb diferents opcions de menú al migdia i als vespres. Les raccions són molt abundants i per sucar-hi pa: aquest és un lloc ideal per menjar-hi si sou dels que penseu que un restaurant vegetarià és un lloc on s'hi va a passar gana. 

Aquí la cosa va de brous i cremes vegetarianes i veganes de temporada, són els autèntics protagonistes. Al menú del migdia sempre hi trobareu quatre opcions soperes per fer de primer. N'hi veureu unes quantes de molt familiars, com la de carabassa i pastanaga de tota la vida, al costat d'altres de més exòtiques. Només obert per esmorzars i dinars. Amb terrassa.

Publicitat
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Va ser un dels primers a portar la cuina vegetariana a Barcelona i continua en peu de guerra a Ciutat Vella. Però el cert és que el Biocenter va més enllà del vegetarianisme i el veganisme i aposta per una cuina sana a bon preu que agrada a tothom. Preparen esmorzars molt saludables, amb bols de fruita fresca i seca i iogurt, entrepans i brunchs d’arròs integral amb curri, llegums i verdures. Al migdia, hi trobareu diferents fórmules segons la gana que es tingui. Encara que la que triomfa més és la d’un primer, segon i postres casolanes i bones (alerta, que les begudes van a banda). Ja no hi ha aquell pantagruèlic bufet d’amanides, però encara val la pena una visita.

  • vegana

Un portal discret et porta a un altre món, amb una clientela civilitzada que hi fa cua amb safata. Menú i 'take away' on podeu triar entre quatre primers (sopes, cremes i sucs), quatre segons (arrossos, cuscús, lasanya...) i quatre postres (pastissos amb combinacions creatives: carabassa amb poma i garrofa, civada i cacau...). Tot estrictament vegetarià, vegà i macrobiòtic; quin plaer, dinar al Berlín del 79.

Publicitat
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

És un restaurant vegetarià i, a més, un bar de copes animat per prendre una copa o picar alguna cosa... Al fons hi ha una sala íntima ben decorada on podeu fer un àpat tranquil i, fins i tot, romàntic. Especialitats internacionals amb tendència a la cuina italiana que alegren el concepte de menjar vegetarià, encara que amb poques opcions per a vegans. Bona selecció de vins, emplatats curosos, i una mà molt fina. El seu plat estrella són uns luxuriants 'agnolottis' farcits de formatge de cabra i ceba caramel·litzada. 

  • Vegetariana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Sota aquest nom una mica hippie s'amaga un petit restaurant d'estil bistro familiar, molt lluminós i animat. Serà per la seva ubicació, propera a oficines i negocis, per la seva cuina senzilla i saborosa –amanides, sopes i cremes, búrgul, mussaca... i també opcions veganes–, però el fet és que als migdies no hi ha ni una taula buida. Això sí, hi ha molta rotació i és fàcil seure al cap de poca estona. Tranqui·llitat i bons aliments.

Publicitat
  • Mediterrània
  • Horta - Guinardó
  • preu 1 de 4

La Vitamínica és un local veterà i amb personalitat. No es té la sensació d'entrar ni estar en un lloc on es prediqui el vegetarianisme i els cuiners i consumidors semblen més de capipota que no pas de vegetals. De fet, la part de la barra és un bar-cerveseria on se serveixen entrepans per a omnívors. I és a dins, al menjador, on se serveix un menú de migdia de 14,30 euros, íntegrament vegetarià, pel qual val la pena pujar al barri. 

  • Índia
Veg World India
Veg World India

Al barri de Gràcia, a prop de la plaça Joanic, hi ha el Veg World India que és, exactament, un restaurant vegetarià hindú i que disposa de molta oferta per a vegans. Al menú hi trobareu entrants a base de torrades, croquetes o amanides, un gran nombre de plats de verdures, plats tandoori i especialitats de la casa com el 'paneer tikka masala'. Ah, i també els pans, amb patata, ceba, fruits secs i mango...

Publicitat
  • Vegetariana
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4

Us ve de gust assaborir un vegetarià d’allò més autèntic i amb una carta farcida de propostes per salivar? Aquest local us sorprendrà a cada tast amb propostes de cuina espanyola i també asiàtiques i americanes; nachos, llibrets de seitan amb formatge i salsa de bolets, paella d’heura, pad thai, hummus, lasanya, pizzes, hamburgueses i una gran varietat de pastissos casolans. Producte ecològic i de temporada. Tenen el seu propi hort al Moianès. Tenen dos locals més; a la plaça del Fossar de les Moreres del Born i al carrer Parlament de Sant Antoni.

Contingut patrocinat

Ho sabem, ho sabem. Oficialment, Gat Blau no és un restaurant vegetarià, però us l'incloim a aquesta llista perquè té una sensibilitat cap al fet vegetarià i vegà com pocs altres establiments de la ciutat tenen. Present a guies 'verdes' tan prestigioses com la Slow Food i We're Smart World, parteix d'un punt de vista radicalment ecològic, de temporada i de km 0. Tres exemples; col rostida amb salsa de miso i cigrons cruixents, esqueixada d'albergínia blanca, amb olives, tomàquets i ceba envinagrada i ou passat per aigua amb nyàmeres i romesco. Al migdia hi teniu el menú fórmula gastronòmica per 27,5 euros. En Pere Carrió, xef i amo, tracta tota la matèria primera amb exquisidesa, però per damunt de tot la verdura, reivindicant el valor gastronòmic de cada hortalissa, de la seva singularitat i potencial. Val molt la pena.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat