Si no hi vau menjar mai, mala sort. A vint metres de La Rambla també s'hi podia menjar bé. Aquest restaurant casolà, que va obrir l'any 2000 i va ser dels primers que van revifar el Raval, oferia cada dia de la setmana un menú immillorable, on s'hi ajuntaven preus ajustats, bon producte i racions generoses (també en dissabte): al migdia la clientela era local i al vespre turistes espavilats que sabien que les tapes eren bones i una cervesa a la seva magnífica terrassa costava poc més de dos euros.
Mentre mig món intentava trobar taula a una terrassa des del minut zero, aquesta és la trista i òbvia cara B de la moneda: hi ha un altíssim nombre de negocis de restauració a la vora del precipici. Una enquesta de Barcelona Oberta, associació d'eixos comercials turístics, revela que el 35% de les botigues i restaurants dels eixos més visitats no reobrirà les seves portes. La gent cada vegada demana més menjar a domicili, i torna a apuntar-se als millors restaurants de Barcelona. Però molts barcelonins no vam poder dir adéu a aquests grans llocs que han tancat i que ara us recordem.
NO T'HO PERDIS: El millor menjar per emportar de Barcelona