El grup Casino de Peralada va fer un moviment savi incorporant el binomi Xavier Sagristà-Toni Gerez al seu restaurant: el 2017 volien elevar el nivell gastronòmic del castell portant la cuina del paisatge de l'Empordà al Casino i van cantar blackjack amb la primera Michelin. Sagristà, un xef tranquil i pausat, deslligat en la mesura del possible de la pressió competitiva de les estrelles, va poder treballar amb calma i mitjans. I això ho evidencia una cuina meravellosa, en la línia que van encetar fa molts anys al ja desaparegut (i històric) Mas Pau.
A la mort de Sagristà, el 2021, el va reemplaçar el xef Javi Martínez, un home de la casa que va treballar durant 15 anys amb Sagristà i que Gerez defineix com a "el fill d'en Xavi en l'esfera culinària". I com se sol dir, tot canvia per seguir igual: en la cuina de Martínez perviu un estil d'alta cuina que, encara que sigui amable i amb fortes arrels en el paisatge, té un esperit d'autor i avantguarda innegable. I el menú degustació del 2022 té un enfocament més atrevit i minimalista, però mantenint una base de cuina de fons, brous i salses mare de cocció lenta. El protagonisme de la carta recau en el mar i muntanya, amb plats com el sandvitx de peus de porc guisats i bou de mar, o un frapant ànec curat en algues, amb ravioli marí. El menú degustació és una meravella: 16 passes per 140 €, que té un moment culminant en el carro de formatges de Toni Gerez, únic a Europa amb 200 referències.