Canelons de Ca l'Estevet
Foto: Maria DiasCanelons de Ca l'Estevet
Foto: Maria Dias

Els millors canelons de Barcelona

17 opcions per gaudiur del plat estrella de Sant Esteve gairebé qualsevol dia de l'any!

Publicitat

Són el plat estrella de Sant Esteve i una de les fites de la cuina tradicional catalana. Posem a taula els canelons que ens porten al paladar els sabors familiars i aquells que ens sorprenen amb farcits d'avantguarda. De carn, de peix o de verdures, aquí teniu una selecció de deu establiments de Barcelona on els preparen com cal! Tradicionals, amb preparacions d'alta cuina, vegetarians, de peix... Tot un univers allargat, cremós i ple de substància. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. Ja present a grans ciutats del món com Nova York, Montreal, Porto i Ciutat del Cap, entre d'altres, el de Barcelona el trobeu al Port Vell, a la terrassa-mirador del Maremàgnum, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat.

La presència 'canelònica' va a càrrec de dos xefs Michelin. En Jordi Artal, xef del Cinc Sentits amb dues estrelles, elabora el seu famós caneló de festa major de l'àvia Sofia. I en Fran López, guardonat amb una estrella pel seu restaurant Villa Retiro, ens ofereix el caneló de rostit amb beixamel trufada, tot un clàssic de la seva carta.

  • Catalana
  • preu 2 de 4

77 Kilos és un projecte honest i sostenible inspirat en els 77 quilos de menjar que cada espanyol llença anualment. Dirigit per Gerard Cuartero i Sara di Bari, antics companys de La Panxa del Bisbe, ofereix cuina catalana de fonda amb influències del sud-est asiàtic. Aposten per l’aprofitament total i el fet casolà. La carta és curta i canviant, amb plats com trinxat amb torrezno sorià o l'arròs amb carxofa i marisc. Canelons? Sí, sí, també. Aquí els elaboren amb cua de bou amb salsa holandesa.

  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

El Cafè de l’Acadèmia ha reobert com a casa de menjars tradicional al Barri Gòtic, gràcies al Grupo San Telmo. Ubicat en un edifici històric del segle XV amb terrassa a la plaça de Sant Just, ofereix una experiència culinària arrelada a la cuina catalana. La carta destaca per plats com cap i pota, peus de porc, fricandó i cargols, elaborats amb ingredients de proximitat, com el pa del forn Vilamala o el fricandó amb bolets de la Boqueria. Els canelons els fan amb galta i beixamel de bolets. A més, ofereixen mitges racions i vins exclusivament catalans, tot en un entorn ple d’història.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Catalana
  • El Raval
  • preu 3 de 4

La Casa de Comidas Buenavista reobre al Raval, recuperant l’històric restaurant Buenavista, obert el 1918. Ubicat sota unes elegants voltes, combina tradició i excel·lència culinària amb el segell del xef Marc Roca. La carta, centrada en cuina catalana, aposta per tapes, plats de cullera i brasa, sense extravagàncies. Hi trobareu propostes reconfortants com la truita de bacallà al pil-pil o el caneló de rostit amb beixamel de ceps, amb producte de qualitat i coccions cuidades. Els preus són ajustats i el local conserva l’essència d’un espai emblemàtic.

  • Botigues
  • Sarrià

Quina botiga de menjar preparat, senyors i senyores! En Guillem Pico i Adrián López fan cuina tradicional de xup-xup amb un punt gamberro; entrants (ensaladilla, bombes, croquetes, bunyols, escalivada, etc.), una mica de verd, sis menes de truita (balear, basca, gallega, etc.), pollastres a l'ast i plats de sempre; 'callos', fricandó, bacallà amb salsa verda, macarrons del cardenal i... canelons de pollastre i poma XXXL perquè, diguin el que diguin, la mida sí que importa.

Publicitat
  • Bars de tapes
  • El Raval
  • preu 3 de 4

El xef Toni Romero, habitual a la llista The Best Chefs Awards, us proposa una carta de platets i aperitius i dos menús degustació impressionants que repassen els clàssics de la casa i inclouen noves creacions. Atenció al caneló de llebre a la royal, amb el suc, crema de foie gras a l’armagnac i alga codium! Nyam, nyam!

  • vegana
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4

Cada cop teniu més amics amb restriccions dietètiques i quedar per menjar plegats a vegades es converteix en una odissea, oi? El Pötstot us ho posa fàcil. Tot vegà, sense gluten i sense lactosa. Aquest establiment va de "veganitzar" la cuina tradicional amb ingredients de primera i de temporada. No s'obliden dels icònics canelons trufats, i aquí els fan amb paper d'arròs i el farceixen amb tofu, bolets de temporada, beixamel de llet de soja, tòfona negra i gratinat d'ametlla.


 

Publicitat
  • Catalana
  • Les Corts

Els plats de Gaig a Casa –casa de menjars per emportar que va obrir el xef, fusionada amb el restaurant– tenen “la mateixa matèria primera, el mateix rostit que et puguis menjar al restaurant gastronòmic”, diu Gaig. 

I sublima els canelons a un nivell estratosfèric: un rostit amb vedella de Girona, porc ral d’Avinyó i foie de l’Empordà, embolcallat amb pasta fresca casolana i amarats en suau beixamel de tòfona. El sabor és tant concret com rotund; i són tan deliciosos que val la pena menjar-los calents però sense gratinar. Aquest Nadal, els canelons per portar a casa estan disponibles en safates de quatre unitats (26 euros) i deu unitats (65 euros).

  • Catalana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Després de 80 anys de feina, la família Ros Cabot va haver de tancar Casa Agustí el 2020, un mes abans de la pandèmia. De fet, el 2010 ja veien el  bec dels voltors dels fons d’inversió i van comprar Ca l’Estevet, una casa de menjars oberta el 1890 al Raval.

Un dels plats estrella de Ca l'Estevet són els canelons, translació directa al Raval dels canelons de Casa Agustí (car el cuiner, en Dani Aznar, es va passar anys fent-los a Casa Agustí). Són una meravella casolana: el gratinat fi i saborós, la pasta al punt, la carn ben trinxada, la beixamel abundant però no invasiva. Per Sant Esteve, mitja Barcelona demana aquests canelons.  

Publicitat
  • Catalana
  • El Gòtic
  • preu 2 de 4

Can Culleretes és el segon restaurant més antic d'Espanya i el primer de Catalunya. Va obrir el 1786, o sigui que ja podeu comptar. La família Agut-Manubens, en Siscu Agut i la Sussi Manubens, cuiners de Súria, van assumir el negoci el 1958 després de treballar a l'Agut. Des d'aleshores, el restaurant ha estat dins de la mateixa família, i actualment el regenten les seves filles: aquí hi treballen nets i parelles.

Menjar aquí és sentir el pes de la història i gaudir de receptes que en cent anys no s'han tocat. Com per exemple, els seus famosos canelons de Sant Esteve, que tenen en la versió tradicional –amb el rostit de pollastre i vedella, i generosa beixamel i gratinat– i els seus clàssics també de brandada de bacallà amb espinacs, panes i pinyons. Vegetarians 'avant la lettre'.  

  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Poca broma amb l'oferta del Somni: el xef Miguel Muñoz ajunta creativitat juganera i estàndards d'alta cuina. I demostra que el sentit de l'humor no està renyit amb l'execució de plats molt seriosos. Tota la carta de Somni està formada per canelons! Per una banda, n'hi ha uns quants de concepte clàssic i gurmet: com uns de rostit d’ànec i pasta a l'ou, amb beixamel de foie i encenalls de parmesà.

Però també un tub cruixent de patates braves i allioli! O un arròs sec de sípia 'canelonitzat' per l'embolcall d'un finíssim carpaccio de gamba fresca. I per descomptat, per postres també hi ha delicadeses cilíndriques: què me'n dieu d'un braç de gitano de nata, amb fruita seca i xocolata desfeta?

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 3 de 4

Obert el 2018 per la xef Carlota Clavé, La Gormanda és un punt important a Barcelona en la reinterpretació de la tradició. Clavé –formada a Hoffman i que va estar al capdavant de les cuines d'Alba Granados i Alba París– ha optat per fugir dels tòpics i les combinacions d'ingredients òbvies. No hi trobareu tonyina i alvocat, però sí 'gyoza' amb carn d'olla o unes cocotxes de bacallà al pil-pil amb calçots, dos plats que parlen molt de la seva visió de la cuina catalana contemporània. 

D'un àpat aquí en podeu esperar un producte de temporada superlatiu i una minuciositat extrema, tant en la concepció del plat com en l'emplatat. I la concepció de creativitat de la Carlota no passa per les bogeries estètiques –tot i que hi ha plats molt bonics– ni pel fum, sinó per la coherència en la combinació de cuines i sabors. Un bon exemple és el caneló de xai amb espècies Ras el Hanout i formatge fresc Elvira García, artesana avilesa, encreuament de sabors que alegren el clàssic català (tot i que a la foto veieu un caneló d'ànec amb tòfona, que potser s'apareix per Sant Esteve). 

  • Catalana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

El pollastre ha tornat a primera línia, però ningú pot acusar Rooster & Bubbles, un restaurant de pollastre a l'ast, d'oportunista. Primer, perquè en Marc Martínez, el propietari, ofereix un producte de primera al Born, on els restaurants amb cara i ulls dirigits al públic local, i a preus populars, costen de trobar. Rooster & Bubles és l'actualització de les clàssiques pollastreries-restaurant dels anys seixanta, on la gent podia menjar mig pollastre amb una copa de cava. L'espai és ample i confortable, lluny de la franquícia impersonal. I què hi feien a les rostisseries, a banda de pollastre? Canelons! En aquest cas, innoven a l'estil retro: els fan de pollastres a l'ast! Gratinats i amb beixamel. 

Publicitat
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Si encara sou d’aquells que quan us parlen de restaurants vegetarians, arrufeu el nas, és perquè no heu trepitjat el Teresa Carles. El seu caneló és una demostració inapel·lable que perquè alguna cosa sigui saborosa i contundent, no cal que hi hagi carn pel mig. 'Oju al datu': un caneló XXL de gírgoles, xampinyons, xiitake i beixamel trufada és el caneló resident.

  • Espanyola
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Els barcelonins potser no en fem gaire cas, però el 7 Portes és un dels restaurants més antics de Barcelona i, encara ara, és un dels llocs de referència pel que fa a bona cuina tradicional de la nostra ciutat. A l’hora d’escollir quin plat és el més representatiu d’aquesta casa, afloren els dubtes: n’hi ha tant per triar! Els canelons trufats de festa major es barallen amb els arrossos per veure quina és la recepta de més èxit d’aquest establiment. 

Publicitat
  • Catalana
  • Gràcia
  • preu 1 de 4

Hi ha coses que fan festa, la primera és una ampolla de cava i la segona, un plat de canelons. Si sortim de treballar pansits i amb ganes d’afecte, la solució ens l’ofereixen a Cal Boter. Hi ha un caliu en aquest restaurant a l’hora dels migdies que només hi trobareu a faltar una mare recriminant-vos com aneu vestits. Els canelons són boníssims, amb un punt picant, i sobretot surten molt bé de preu. I entre els suggeriments del dia poden aparèixer canelons de peus de rostit i d'espinacs... Però també de cua de bou i de peus de porc

Crossandra

Un plat com el caneló mereix l'existència de Crossandra (Muntaner 337), una botiga-obrador especialitzada i temàtica en l'assumpte. Van obrir a Barcelona el 2020, però no són nouvinguts: des de fa 40 anys que la casa mare de Vic es dedica a la laboriosa artesania del caneló. A més dels canelons tradicionals de carn, trobareu d'ànec amb ceba caramel·litzada, de marisc, de pollastre amb albergínia, de bacallà amb panses i pinyons, bolets, verdures variades, espinacs amb mozzarella, vegans, arrebossats, sense gluten... Podeu fer la vostra comanda online i us quedeu tan amples! 

Recomanat
    Més de Nadal
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat