De què va? Aquesta és la visió del pollastre a l'ast de l'Eugeni de Diego, un dels antics caps de cuina de d'Elbulli. De Diego, respectuós amb la tradició popular dominical, va veure com el sector del pollastre a l'ast no s'acabava d'actualitzar. Doncs ho ha fet ell.
I com es menja? En un local inspirat en les primeres rostisseries que van haver-hi a Barcelona, hi trobareu el que ell anomena pollastres capritxosos: cuinats durant dues hores amb forn Josper, híbrid d'alta cuina d'ast i brasa de carbó. A més, està marinat amb llimona, farigola i altres espècies mediterrànies i acompanyat de patates rostides, banyades en el suc del pollastre.
Però no em clavaran? A preus raonables: per 8,50 € teniu mig pollastre amb patates –que també poden portar salsa de mole o curri vermell, enlloc d'allioli– i per 13 la bestiola sencera. Canya ben freda a 1,50 €. I com en les rostisseries tradicionals, no s'obliden dels canelons: un de ben gran de poma golden rostida i foie gras fresc a la brasa, tot això cobert amb una lleugera i cremosa beixamel. Les croquetes també són de traca.