Bunch InterContinental (Barcelona)
InterContinentalBunch InterContinental (Barcelona)
InterContinental

Els millors llocs de 'brunch' de Barcelona

L'esmorzar tardà s'ha estès per Barcelona amb infinitat d'ofertes i combinacions. No te'n perdis cap amb aquesta llista

Publicitat

A mig camí entre l'esmorzar i el dinar, molts bars i restaurants de la ciutat s'han apuntat a la moda del 'brunch'. L'àpat de les mil combinacions s'ha refinat i s'experimenta fins i tot en l'alta cuina. Un bon xut d'energia a base d'ous remenats o pa torrat amb cansalada cada dia guanya més adeptes, per això us ho volem posar fàcil i destriar-vos el gra de la palla.

Els més tradicionals diran que no deixa de ser un esmorzar de forquilla com els de tota la vida i, en part, encertaran. El 'brunch' no exclou i combina perfectament amb els més cafeters, que persegueixen les millors cafeteries d'especialitat de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre, i ja és present en grans ciutats del món com Nova York, Montreal, Porto i Ciutat del Cap, entre d'altres. A Barcelona el trobeu al Port Vell, a la terrassa-mirador del Maremàgnum, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat, i ofereix una visió panoràmica dels millors restaurants i gastronomia de Barcelona sota un mateix sostre. L’espai, de 5.250 metres quadrats, acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure. Per esmorzar, la brioixeria fina de Café de Indias i Bubó i la fórmula brunch de Lena Maria Grané i Ricky Smith.

Els millors 'brunch' de Barcelona

  • Dreta de l'Eixample

Apunteu-ho bé a l'agenda: el brunch dominical del Monument Hotel elaborat per l'equip d'en Martín Berasategui s'ofereix el primer i tercer diumenge de cada mes, de 13 a 16.30 h i val 75 euros per persona. A la carta, clàssics de segell Berasategui (bunyols de bacallà, tac de tonyina amb escuma de marmitako, costella de vaca vella), bufet de freds (amanides, carpaccios, embotits, formatges), plats calents servits a taula (croquetes d’escalivada amb maionesa de romesco, ravioli cremós de bolets i pernil ibèric amb emulsió de tòfona) dolços (pastís basc inclòs) i còctels (atenció a la versió del Paradiso del cèlebre Bloody Mary). És aconsellable reservar.

  • Cafeteries
  • El Poblenou

Fa tres anys que l’Agustina Prinsich, estilista, i l’Hugo Andrelo, arquitecte, van obrir La Papa (Aribau, 42), un exquisit concept-store i cafè dedicat al brunch saludable. La cosa els hi va funcionar i en van obrir un segon a Pau Claris, 190. I com que on n’hi ha dos n’hi ha tres, el Taulat 44, prop del parc del Poblenou i la platja, també és seu. En aquest local cantoner hi trobareu uns superbs croissants i sobres de codony i caqui; pastissos; torrades franceses i veganes; 'pancakes' de carbassó i salmó fumat; 'vitello tonnato' i fins i tot una milanesa clàssica. Tema cafè; d'especialitat, bo i en formats originals, com l'ice white lottus late o l'affogato de festucs, per exemple. L’interiorisme és un homenatge al bon gust: aires escandinaus, ecos industrials, finestralls, llum natural a dojo, blancor, pau i serenitat.

Publicitat

3. Brunch InterContinental

El brunch del restaurant Arrel, situat a la planta de l'hotel Intercontinental, només es pot gaudir el primer i tercer diuemnge de cada mes i de 13.30 a 16.30 h! Per 75 euros està tot inclòs; menjar, begudes i cafè. Podeu començar amb una selecció de freds capitanejats per un pernil ibèric, ostres i llagostins a la sal, seguir amb ous amb llamàntol i acabar tastant plats com el gigot de vedella glacejat, el risotto de ceps mantegat en una roda de parmesà o la romescada de rap, calamar i gamba. El capítol de les postres mereixeria una enciclopèdia a part. Aneu-hi amb gana!

 

  • Cuina internacional
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Pels que diguin que tots els restaurants de brunch són iguals, en fons i forma, el The Egg Lab ho desmenteix. Obert a la primavera del 2024, aquesta és la visió que el seu equip té del fet del brunch a Barcelona. No, no han optat per introduir especialitats catalanes a la carta, per això ja tenim l'esmorzar de forquilla. Ells ofereixen un grapat de plats amb ous i 'pancakes' segons receptes innovadores, tocs internacionals i sobretot artesania culinària i producte de proximitat. Alguns exemples? Uns 'pancakes' amb verdures adobades i kimchi casolà, àcids i refrescants o uns molt saborosos ous Benedict amb pollastre a l'estil coreà, ben cruixents i amb matisos asiàtics a la salsa holandesa. Tenen un segon local a l'Eixample Esquerre (Sepúlveda, 80) i un tercer al Dret (Bruc, 33).

Publicitat
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample

La versió del 'brunch' de l'Hotel Majestic té nom propi; en Nandu Jubany ha dissenyat un menú que recorda els plats i sabors de principis del segle XX amb la tècnica d'ara. I la veritat és que el volcànic caràcter del xef osonenc s'ha adaptat al majestuós hotel: amb plats com solemne 'paté en croûte' –el maitre francès et reconeix que el fan millor que molts francesos– o un llobarro finíssim cuinat en crosta de pasta fullada. La cuina de suc i carn, com el caneló de pollastre de granja o un filet de vedella al pebre verd són redimensions siderals de l'alta cuina antiga. Per 69 euros per adult, 39 els nens, un viatge de luxe als grans salons burgesos. Cada diumenge de 12.30 a 16.30 h. 

No és una casualitat que el bar cantoner de Joaquim Costa amb Peu de la Creu, amb ecos de 'dinner ianqui' i terrassa, es digui Chula Vista, com el primer municipi mexicà que hi ha en travessar la frontera californiana dels Estats Units. El nom del local és tota una declaració d'intencions i una gran pista. Efectivament, aquí la cosa va de menjar fronterer. En concret, del californià-mexicà. Traduït en llenguatge brunch: 'breaky burritos' (farcits d'ou, salsitxes i bacon), 'enchiladas' de pollastre, 'chilakillers' i ous 'rancheros', entre d'altres. Cap opció de la carta supera els 14,5 euros i les porcions són molt abundants. Complementeu la teca amb cocteleria, que va a càrrec dels Two Schmucks.

Publicitat
  • Cafeteries
  • Sarrià - Sant Gervasi

En aquest encisador local amb terrassa i un pati interior frondós i amb molta verdor, hi trobareu una carta de brunch amb opcions d'arreu; 'scones' britànics amb mantega batuda, esmorzar danès, ous 'shakshuka' i benedict, bols de blat sarraí i el seu plat estrella, 'syrniki'. D'origen eslau, són unes creps 'blinis', esponjoses per dins, cruixents per fora i servides amb 'cremme fraiche' i fruites de temporada. La presència eslava no acaba aquí. També podreu probar la costella de salmó amb puré de patates, espinacs i pèsols i el pastís Napoléo de pasta de full i crema pastissera. Per beure, una selecció tes de la reputada casa francesa Kusmi i cafè batch brew, cold brew i filtre de quatre proveïdors diferents (DAK, Slowmov, Hidden i Three Marks). Si el cos us demana graus, pregunteu per la carta de vins naturals catalans, francesos i georgians. El pati, acollidor i ample, és ideal per anar-hi amb canalla i gossos.

  • Cafeteries
  • El Poble-sec

Segons la mitologia grega, la Galena és la deïtat marina de les aigües tranquil·les. La de la Plaça del Sortidor és una cafeteria plàcida dedicada al brunch, amb terrasseta i molt amor cap als gossos. Per menjar, us ofereixen tres fórmules; esmorzar (14 euros), brunch (16,5 euros) i migdia (12,5 euros). Per beure, cafè d'especialitat de Harmony Coffee Roasters, tes i infusions de Sans & Sans, chai de Masala Chy i llet fresca de la Granja Cal Porta. També organitzen tallers artístics i exposicions.

Publicitat
  • Cafeteries
  • El Poblenou

Un altre local del Poblenou dedicat al brunch? Afirmatiu. Però aquest no és un establiment qualsevol. Per començar, és vegà. Podreu triar entre pancakes, torrades, tofu en diferents formats com a substitutiu dels ous, bols, bagels i hamburguesa de fesols negres. El bol de patates dolces amb moniato fregit, salsa casolana de tomàquet, crema vegana, herbes aromàtiques i ceba verda és potser un dels nostres preferits. Per beure, te orgànic, cafè ecològic, kombutxa, sucs premsats, batuts, diferents menes de llimonada i cervesa artesana. La ubicació és immillorable per anar-hi amb nens i/o gossos. El local i la seva terrassa són just davant dels jardins Miquel Martí i Pol. A dins, hi trobareu un raconet pels més xics amb una cuineta de fusta molt 'cuqui' per jugar-hi. Ah! També ofereixen un menú pensat per ells.

  • Bar d'entrepans
  • Dreta de l'Eixample

Quan van obrir, la primavera del 2022, aquests joves van tenir el bon gust de citar Ginsberg: "Mengem sandvitxos de realitat". Amb una estètica de 'hipsterisme' auster, en Julià Freixas comanda un restaurant d'entrepans excel·lent i artesà, on tot es fa des de zero, tot és de proximitat i gasta uns preus ajustats. Des de l'entrepà de porc desfilat fins a un exquisit pastrami en pa de motlle. Per esmorzar, de 10 a 16 h, a part dels sandvitxos, també hi teniu clàssics del món brunch; torrades, 'muffins' i ous en diferents formats.

Publicitat
  • Italiana
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

Ens podem llençar a l'experiència italiana de Dopietta amb els ulls clucs: és porta amb porta amb Benzina i de la mateixa propietat. Dopietta és una versió actualitzada de la 'salumeria' –la botiga de productes delicatessen italians– amb formatges i embotits de primera. Els caps de setmana de 13.30 a 15.30 hi trobareu la seva versió del brunch, que vindria a ser una derivació del vermut italià en horari de migdia. Cada dissabte i diumenge, en dos torns, endrapes un bufet lliure de delicadeses fredes (sense límits!). I de segon, sis platets servits a taula de tradició italiana suculent: pasta carbonara (un dels hits de la casa), nyoquis als quatre formatges, un risotto de ceps suau i dens, les clàssiques mandonguilles... Per acabar, dolços (tiramisú, panacotta, sorbet) o cafè. Tot per només 30 euros.

  • Cafeteries
  • El Poblenou
  • preu 2 de 4

Al Little Fern hi trobareu cafè d’especialitat, clientela anglòfona i un repertori de brunch d’alt nivell a tothora. En Jay, de Nova Zelanda, i la Judith, hongaresa, han viatjat per tot el món tastant esmorzars i han resumit tot un univers de brunch en plats com els 'fritters' de blat de moro, el bol d'açaí, els 'pancakes' de kimchi o els ous turcs. Per beure, cafè d'especialitat, sucs, batuts, còctels, cervesa, sidra i vi. El local té terrassa i és dog-friendly.

Publicitat
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Sota una aparença de total descontextualització culinària, fan cuina de la bona. Aquest és un altre restaurant de la Ronit Stern i en Rafael Campos, empresaris propietaris d'Oz Natural Bakery, La Balabusta i Flying Monkey. Tenen una carta de 'brunch' excel·lent, i que està disponible cada dia. Tant podeu optar per uns molt nòrdics ous remenats amb 'crème fraîche', salmó i raifort (l'apartat ous aquí treu el sentit, ecològics boníssims) com per un bon bol de granola amb iogurt de la casa i fruita ecològica, així com torrades amb melmelada casolana, bikinis diversos i còctels mataressaques. Teca de nivell, sensibilitat ecològica.

  • Brasilera
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4

La Patricia Leone, brasilera de Sao Paulo, és l'ànima d'aquest petit i bufó bar-restaurant on hi podeu fer un esmorzar superlatiu. Cuinera professional amb molta experiència, ha optat per posar un lloc propi de cuina simple i de producte quotidià, amb un gir. Especialistes en esmorzars dels bons –dieu-ne brunch si voleu– hi trobareu quatre menes d'ous Benedict, pancakes dolços i salats i per dinar delicadeses senzilles però fetes amb molta cura, com entrepans de pulled pork o alguns plats brasilers

Publicitat
  • Pastisseries

L’Adi Nachson se sent orgullosai amb raó, de l’Ugot ('pastís' en hebreu). Aquesta deliciosa bruncherie desarma el hater del cuquisme i la vaixella de l’àvia més aferrissat. I més ara que han ampliat una carta que és de les que millor toca els ous de Barcelona. Tenen cinc receptes de Benedict –celestials els que suren en porc esfilagarsat i french toast– i cinc d’altres que incideixen en l’esmorzar de forquilla, Israel, les truites i la sopa. I tapes, amanides, hamburgueses i pastissos mitificats amb tota la justícia del món. Hi fan brunch cada dia, de dimarts a diumenge. Alerta, sense reserves. 

  • Cuina internacional
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
Picnic
Picnic

El 'brunch' del Picnic ja s’ha establert com la millor manera de recuperar-se d’una ressaca a Barcelona davant d’uns ous Benedict i amb un còctel a la mà. Van obrir el restaurant el 2010, quan el tema dels ous selectes estava, com qui diu, en pilotes. Els plats que s'han convertit en clàssics de la casa són els Benedict, els 'rancheros', els 'chilaquiles' i el melós de vedella, però a la carta també hi trobareu 'pancakes', torrades, entrapans i bols. El brunch s'ofereixen a diari de 10 a 16 h.

Publicitat
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Es defineixen com una casa de camp al mig de la ciutat, i la descripció és real! Entres a un local ple de llum, de sostres alts i que sembla una masia: això és un restaurant en un antic pàrquing de l’Eixample (dit així perquè el propietari, Baldomero, era un 'bon vivant', dels primers a tenir un Mercedes a Barcelona). Entre setmana hi ha un fabulós menú de migdia molt mediterrani i el cap de setmana l’oferta passa per un fastuós brunch amb tot el que puguis menjar, a 35 euros. Amb terrassa.

  • El Gòtic
  • preu 1 de 4

Respecteu-lo: és una potència que mai no ha abaixat la qualitat. No és que treballin per al turista: és que és un d’aquells breakfast 'all day' on un paio de Michigan s’hi troba com a casa. Obert el 2005, tenen un repertori de brunch immens que cobreix dolç (pancakes), amanides, hamburgueses, bagels i tot el que es pugui fer amb uns ous. Des de la greixosa satisfacció del 'fry-up' anglès fins al picantet dels 'huevos rancheros'. La parròquia només parla anglès, però els ous són un llenguatge universal.

Publicitat
  • Cafès
  • Sant Antoni
La Desayunería
La Desayunería

'El nostre concepte és el de 'breakfast all day', però no volíem que això fos un local per a estrangers', expliquen. Són un poder fàctic al barri: les iaies de Sant Antoni han après a demanar pancakes amb el suís. La carta fa vertigen: hi ha TOT el que pugueu imaginar en un diner, passat pel sedàs de la proximitat catalana. Encara em llepo els bigotis recordant el Manchito’s Tail: french toast al límit de la torrija amb ou remenat i cheddar, cansalada fregida de cruixent sobrenatural, festa de la untuositat. Descobriu què es pot fer amb un pancake, o el po’boy sandwich, entrepà

Elsa y Fred reinventa el clàssic bar de tapes amb una cuina creativa i d'autor que els permet ser un dels locals més privilegiats i visitats d'aquesta zona. També té una oferta de 'brunch' intensiva i completa: de dilluns a divendres de 9 a 12.45 i caps de setmana de 9 a 16 h. És a dir, que en aquesta àmplia franja horària tenen activa una carta amb múltiples receptes d'ous Benedict, remenats i també aquests plats de cuina internacional que s'han convertit en habituals en el 'brunch' barceloní: el 'shakshuka' –els ous al plat israelians– o un platàs d'English Breakfast (també amb opció vegana).

Publicitat
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

La Granja Petitbó és un lloc acollidor on esmorzar i berenar pastissos excel·lents acompanyats d’una gran tassa de te o d’un cafè d’aquells que no vols que s’acabi mai. Ous Benedict i entrepans vegetals acompanyats de sucs de fruites (ens agrada el de taronja, poma i pastanaga) i també el seu reputat 'carrot cake' i els 'pancakes' amb plàtan i xocolata... ocupen les taules els caps de setmana durant el seu reputat 'brunch'. Al migdia hi fan dinars 'healthy'. Tenen un segon local a l'Eixample Esquerre (Mallorca, 194).

  • El Raval
  • preu 1 de 4

Abans la bodega Fortuny, aquest local minimalista d'una anglesa i un australià es defineix com a 'gastropub'. Hi podreu trobar receptes originals i delicioses, amb influències britàniques, italianes o catalanes però sempre molt originals. Bons esmorzars, dolços i salats, i plats imaginatius com el 'fried rabbit', és a dir, conill fregit i arrebossat a l'estil USA. Postres casolanes excel·lents. Hi fan de tot i bo: des de costelles confitades a la brasa a foc lent, fins als ara omnipresents i molt saludables 'poke bowls', aquelles súper-amanides amb peix cru i deu mil cosetes.

Publicitat
  • Esquerra de l’Eixample

Si sou més de Carrie, Charlotte, Samantha o Miranda no és important, el que de debò ens interessa és que sigueu fanàtics de 'Sexe a Nova York' perquè aquest establiment de brunch gira entorn de la mítica sèrie d'HBO; esmorzars internacionals i cocteleria. A més dels clàssics 'pancakes', les torrades d'alvocat i el té matxa, també s'hi pot degustar el 'Carrie', una mena de vaixell de pa de formatge i rovell d'ou per sobre, o els ous Benedict Mr. Big que van amb pit de pollastre arrebossat. Per beure, cafès d'especialitat i sis còctels també batejats a partir dels personatges. A les parets, evidentment, fotos d'escenes. El local compta amb terrassa i és ¡ 'dog friendly'.

  • Irlandesa
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4

Anem del cuquisme gurmet a l’esmorzar extrem. El tradicional 'Irish breakfast', va arribar al seu zenit després de la gran fam de la patata de mitjan del segle XIX. La cosa anava axí: posaven en una paella plena de llard tots els productes de la granja que tenien a mà. Al Paddy Flaherty perviu en tota la seva greixosa esplendor (per 8,5 euros!): salsitxa irlandesa, 'baked beans', 'hash brown' (patata fregida i triturada), xampinyons, ou ferrat i 'white pudding' (botifarra blanca). Va amb cafè, torrades i melmelada. Servia per perseguir les cabres per Derry i et portarà al final de la teva jornada laboral.

Recomanat
    Més de Love Local
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat