Segur que recordeu les cues que es formaven a Fan Shoronpo de Keita Tanaka, a Gràcia, on la clientela s'havia de carregar de paciència per assaborir els 'shoronpo'; aquests saquets japonesos semblants a la gyoza, però cuits al vapor i amb brou a dins. L'amo va haver de tancar per la pandèmia, però va reobrir el 2023 juntament amb dos antics clients, en Pol Canals i en Nayef Ghazi Muhtaseb. El local ha canviat, però la carta no. Continuen oferint els 'shoronpo' de porc i verdura, de tòfona negra, de blanca i formatge i de foie. Tots exquisits, igual que els cinc ramen; de soja, de miso, sense brou i, el que més fama els ha donat, el 'tantantmen' (amb una base de sèsam). És aconsellable reservar.
Fer ramen no és tan fàcil com us penseu: és un plat de cuina asiàtica que requereix molt més ofici i dedicació que planxar i acumular elements. És cuina popular que se serveix i es menja de pressa, però es fa a foc lent, i es gaudeix com una delicadesa. És un bol de caldo casolà –sovint de pollastre i porc, o també de diverses menes de marisc i peix sec– que s’amaneix amb 'tares' (salses o sabors que defineixen l’estil de la recepta i poden portar soja, miso, etc.) i on floten fideus de blat que es mengen en comunió amb 'toppings' com cansalada, ou marinat o bambú. Entrants, sopa i plat principal en un. ¿On trobar el millor ramen de Barcelona? En aquesta llista, sens dubte.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de sushi de Barcelona