L'abusat terme cuina de mercat guanya un significat nou a Casa Amàlia: en la seva carta podreu resseguir en quina parada s'ha comprat cada ingredient! Quelcom que no significaria res, si no fos perquè fan servir el millor producte aplicat a una cuina de temporada que desborda personalitat. La història de Casa Amàlia és la d'un restaurant de tota la vida, de cuina catalana, que en la seva segona vida ha guanyat una embranzida absoluta en termes d'innovació i qualitat, amb receptes que amb pocs anys de vida ja són emblemàtiques.
I podem dir que al Port Vell, Casa Amàlia viu una tercera vida: com a restaurant de servei complet al Time Out Market, han posat tota la carn a la graella. En Sergi Suaña, un dels socis del restaurant, explica que "no perquè ara tinguem un emplaçament amb vistes al mar, significa que ens hàgim de despreocupar de la qualitat i anar en pilot automàtic, ans al contrari". Si al Mercat de la Concepció fan cuina de mercat, literalment, aquí serà de mercats. "Perquè ens abastim de la Concepció i de la Barceloneta, i a la llarga també de la Boqueria", explica. Hi trobareu una versió lleugerament escurçada de la carta del carrer Aragó, amb tots els èxits i també estructurada en Tradició i Transformació, i una carta de vins que, reduïda a 70 referències, continua sent impressionant. Ara bé, la instal·lació de cuina és molt més àmplia que la de la casa mare, i deixa al xef peruà Roberto Quispe marge per afegir influències de la gastronomia andina. Per exemple un mollete de costella ibèrica amb salsa 'anticuchera' i cilantre per sucar-hi pa o un cebiche que t'acabes a cullerades.
CARTA DE CASA AMÀLIA
Entreteniments
Gamboom! (carpaccio de gamba amb lima i maionesa d'estragó)
Carxofa del Prat confitada
Charlie-Bravo (musclos a la brasa amb salsa de coco i tamarinde picant)
Cloïsses Bagoong
Croqueta cremosa de pernil ibèric 100 de gla
Croqueta cremosa de txangurro
Ensaladilla russa amb ventresca de bonítol i 'piparra'
Popeye (bunyol d'espinacs de Can Fisas i mel de bresca)
Thorpedo ('mollete' de costella de porc ibèric, salsa 'anticuchera', cacauet amb coriandre i ceba morada)
Torreznos Casa Amàlia
Zebra de Mar (Calamar de platja, tinta, escabetx cítric, papada ibèrica de gla)
Tradició
Arròs de muntanya (bolets, conill, bolets i botifarra del perol)
Arròs de vedella wagyu K.A5+
Arròs de cocotxes
Canelons de la iaia Pepi (amb tres carns i beixamel)
Catavents (paella marinera amb gamba vermella, sípia km 0 i cigala)
Coquelette a la catalana
Fricandó de rap (rap, puré de pastanaga, ametlla torrada i bolets de temporada)
Itxaso eta mendi (paella marinera amb cocotxes de bacallà al pil-pil i sípia fresca)
La Rubia (tàrtar de filet de vaca gallega, salsa holandesa i envinagrats)
Màgia Negra
Onyar-Merlès (paella amb figues, foie de Vilobí d'Onyar i magret d'ànec de Santa Maria de Merlès)
Paella de verdures
Peus de ministre (peus de porc)
Rap a la velouté
Ska-Xada-Ska-Livada (pebrot vermell, albergínia, escarola, tomàquet, romesco de festuc i llom de bacallà fumat)
Transformació
Bacallà a la catalana
Cua de ministre (cueta de porc ibèric guisada, parmentier de patata i gírgola de castanyer)
De la mar al llobarro (cebiche de llobarro amb llet de tigre, mousse de moniato a la taronja, anís, canyella i blat de moro 'cancha')
D'O Pirineu (lletó de xai a baixa temperatura, patata, pecorino trufat i raïm)
I love Pedroches
La Quinta (costella de vedella Black Angus, mantega, romaní, puré de coliflor)
Panalena Mallorquina (albergínia a la brasa, sobrassada de Mallorca, panxeta ibèrica i bresca de mel)
Ruperta 4.0 (amanida de carabassa a baixa temperatura, gerds, burratina, salsa cadè de París i avellana)
Tarrako Tosa-Mi
Tàrtar de tonyina vermella Balfegó
La Cirereta
Pastís de formatge amb vainilla de Madagascar, núvol de nabius i cruixent de gerds
Fior di Gelato (galeta artesanal, dues boles de gelat a triar)
Irina's Flam (flam d'ous de pagès de Calaf, nata muntada de la Granja Armengol)
Matcha Vulcano
Melon Cucumber Fresh Party (meló i mojito sense alcohol, sorbet de llima, escuma de poma Granny Smith, alfàbrega i cogombre)
Pochy Pum Pum (coulnat d'almívar de llet, gelat de mascarpone)
Recuit de drap i mel (formatge de cabra, mel i fruits secs)
Saturn
'Torrija' Casa Amàlia
Trufes Casa Amàlia