Abans que tothom parlés de sostenibilitat, Km 0, cuina vegetariana i del producte de proximitat com a eix dinamitzador del comerç local, Rasoterra navegava en solitari per instaurar aquesta filosofia a Barcelona. Danielle Rossi i Chiara Bombardi, dos dels impulsors del moviment Slow Food a la ciutat, no poden ser més exigents amb el producte de proximitat: fins i tot la mozzarella procedeix d’una formatgeria del Pirineu. Els plats, vegetals i deliciosos, s’elaboren només amb productes de temporada.
Per les paelles i cassoles d’aquests bars i restaurants no passa qualsevol ingredient, animal o vegetarià. Quan triem un plat de la carta d’un restaurant consolidem petites accions que tenen un gran significat, molt més rellevant del que ens pensem. Perquè quan decidim apostar per productes de casa nostra no només guanyem en qualitat i millorem la nostra salut alimentària, sinó que, a més a més, repartim els beneficis en diversos sentits que no imaginem. Ajudem a la conservació del paisatge, evitem l’abandonament dels camps de cultiu del mode de vida de la gent que els treballa, els habitants dels pobles. Cuideu-vos per dins i cuideu el vostre entorn, i preneu nota del calendari d'aliments de temporada.
NO T'HO PERDIS: 10 botigues de producte de proximitat a Barcelona